Inlägg från: Anonym (Hejhej) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hejhej)

    En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016

    Hej! Jag hänger på här! Tog min första pergokur i dec + ägglossningsspruta. Fick då två fina äggblåsor och tror vi prickade ägglossning så förväntningarna var höga, men det blev tyvärr inget. Första barnet kom till på andra försöket med pergo (en kur, alltså den tablettfria månaden ).

    Några frågor : vet ni hur man gör med ägglossningsspruta, tas de också varannan månad som pergotime? Eller tas de varje månad?

    Undrar även över kosttillskott som bidrottninggele, kan man ta det samtidigt som pergo? Är egentligen skeptisk till naturläkemedel och annat "hokuspokus", men kanske värt att prova?

    Lycka till alla!

  • Anonym (Hejhej)
    Johanna89 skrev 2016-01-06 12:40:48 följande:

    Hej!

    Förstår jag dig rätt, måste det gå en månad mellan kurerna? Dvs fick mens i december, tog Pergo på femte Mensdagen osv. Fick idag min mens, kan jag inte börja med Pergo på 5 mensdagen nu då? Ska man vänta en månad imellan? Tacksam för svar!


    Jag blev ordinerad att ta tabletterna varannan månad,men det kan säkert skilja sig. Jag har bara lätt pco och egen ägglossning, så det spelar säkert in. Hör med din läkare!
  • Anonym (Hejhej)

    Oj jag kan verkligen skriva under på att kroppen spelar en spratt! Jag fick vanlig mens på ÄL + 14 och plussade på ÄL + 16! Så nu har jag ingen aning om ifall jag är gravid trots allt eller om jag fick ett tidigt missfall :/ befruktad blev jag alla fall, har tagit 3 test den här veckan.. ska ringa gyn imorgon. Men denna ovisshet gör en ju tokig!

  • Anonym (Hejhej)

    Jag räknar alltid första dagen med rikligt flöde som första dagen, har oftast spottings 2-3 dagar innan.

    Cherry 83, det här med att spermierna blir starkare och att man därför ska vänta är nog en gammal skröna. När jag under min ssk-utbildning hade kurs i reproduktiv hälsa sa de att man kan ha sex hur ofta man vill, det minskar inte chanserna, tvärtom :)

    För mig var det tydligen ett tidigt missfall, fått svagare plus nu.. så jag ångrar nästan att jah testade, hade varit bättre att inte veta.. men nu är det nya tag!

  • Anonym (Hejhej)

    Nu har jag varo hos min gyn och fått missfallet konstaterat, vilket känns rätt skönt, nu kan jag slöppa och gå vidare. Läkaren tyckte jag skulle försöka se det positivt, att kroppen ändå funkar. Blev ju ändå gravid på första försöket med pergo, hoppad det går snabbt nästa gång, men att det då blir "livsdugligt". Nu måste jag bara invänta nästa mens innan jag fortsätter, om jag inte blir gravid innan, effekten av pergo sitter ju i till nästa månad :)

    Den här gången skrev läkaren dock ut ett annat preparat som jag glömde namnet på. Började på L och man skulle ta 2 tabletter om dagen dag 3-7, någon som känner till det? Det skulle vara "nya generationens" pergotime och av någon anledning bättre för mig...

  • Anonym (Hejhej)
    Brennda skrev 2016-01-20 20:48:00 följande:

    Idag var jag som sagt hos gyn och det gick bra! Han såg tre äggblåsor men trodde att det bara var en som skulle lossa och det skulle den göra när som helst, ikväll eller imorgon. Han sa att den såg riktigt bra ut och att den var stor, hur stor vet jag inte (typiskt min doktor att inte berätta sånt). Jag berättade för doktorn att mannen är bortrest imorgon och han sa att vi får köra på ikväll och på fredag men han lät ändå bekymrad.

    Sen när vi pratade efter att han hade kollat så lät han ändå optimistisk, om att det ska gå denna månaden, men jag är inte det. Dels för att jag gjort äl-test hela veckan och alla har varit negativa, idag var strecket tom svagare än tidigare dagar. Detta berättade jag för doktorn men han sa att det han såg på kameran är mer pålitligt än testen, typ. Sen också för att jag haft ägglossning innan också men ändå inte blivit gravid.

    Snart blir jag galen känner jag, jag har tappat hoppet helt! Försöker googla på statistik gällande folk som blivit gravida med pergotime som haft egen ägglossning tidigare (jag har ju haft varannan månad typ).


    Jag förstår precis hur du känner, känner likadant emellanåt! Man har gjort allt "rätt", vetat exakt när ägglossning är, hafr sex flera gånger kring ÄL pch så blir det ändå ingenting! MEN jag tycker man ska försöka komma ihåg att bara för att man har alla förutsättningar behöver det inte automatiskt betyda att man blir gravid. Det är så otroligt mycket som ska stämma som man inte kan påverka, att bli gravid är ju lite av ett mirakel! Man får tillåta sig att vara ledsen, men sedan försöka normalisera och inte googla sönder sig ;) jag blev gravid andra månaden med pergotime med första barnet och första försöket med pergotime nu, men fick ju väldigt tidigt missfall. Har egen ägglossning. Om det kan vara till någon tröst :)
  • Anonym (Hejhej)

    Jag antar att de flesta här är experter på ägglossningstest, så skulle ni vilja hjälpa mig med detta?

    Jag började blöda (missfall) den 3/1. Blödde då som en vanlig mens, sedan ingenting några dagar, sedan lite till, mer eller mindre fram tom den 16/1. Kring den 17/1 borde jag haft ÄL om jag inte fått MF. Började därför testa den 16/1 och så här ser mina sparade test ut. 16/1 och 21/1 var i princip helt blanka, så de slängde jag. Tycker ni det ser ut som en stegring och att jag i så fall haft ÄL efter den 18/1? Hade sex den 17/1 så inte jättebra tajmat i så fall, men inte heller omöjligt...

    Hoppas någon orkar svara :)

  • Anonym (Hejhej)
    Cissi_86 skrev 2016-01-22 11:11:35 följande:

    Ja bara extremt konstigt tycker jag. Dom gjorde ju själva undersökningen där jag fick se alla blåsor och pco problemet liksom. Men ja väldigt konstigt. Jag går i Sollentuna ska se om jag hittar nån annan här på norra sidan annars tänker jag iaf höra med han som du går hos. Eller inne i stan. Borde ju som sagt inte vara bra att låta det vara såhär även om man inte skulle vilja bli gravid. Nu är det ju bara frustrerande när man verkligen vill nått så vill man inte behöva vänta.

    Men håller tummarna för dig!


    Kan rekommendera vällingby gyn och fertilitetsmottagning om man kan tänka sig en manlig gynekolog. Alltid kort väntetid och gör ul :)
  • Anonym (Hejhej)
    Brennda skrev 2016-01-22 16:31:32 följande:

    Nja, någon expert är inte jag i alla fall men det jag kan tyda på dina tester är att alla är negativa. Det hände mig med att testet blev svagare dagen efter men sålänge teststräcker inte är lika starkt eller starkare än kontrollstrecket så får man tolka det som negativt. Jag råder dig till att fortsätta testa tills det blir lika starka streck :) Lycka till! Tar du klomifen (pergotime)?


    Ja förra månaden åt jag pergotime, menden här månaden åt jag inget dels pga julstängt hos gyn och dels pga att jag fick mf. Men nästa månad (om det inte blirnågot nu) skulle jag ta något annat, kommer inte ihåg namnet nu. Japp jag får fortsätta testa, var det äl trots allt lär det visa sig ;)
  • Anonym (Hejhej)


    Stort grattis cherry83! Vi andra får fortsätta kämpa på :) jag frågade min gyn om både naturläkemedel och progesteron när jag var där sist, men hen sa bara att jag inte behövde det. Känner att jag får lita på det, slemhinnan brukar vara lagom tjock och jag vill inte experimentera själv om läkare tycker det är onödigt.

    Själv fick jag väldigt tydligt "äggvitesekret" i torsdags och har haft från och till sen dess så jag tänkte att ÄL kanske var på g. Men alltså mina tester gör mig grymt förvirrad! Varför kan det inte bara vara blankt eller positivt?
Svar på tråden En tråd för alla som påbörjar/påbörjat Pergotime-kur vintern 2015/2016