Inlägg från: Solrosen 83 |Visa alla inlägg
  • Solrosen 83

    Bf aug/sept (2016) andra barnet.

    Hänger gärna på här jag med. Vi väntar ett litet syskon till vår dotter som är lite drygt 2 år. Bebisen är beräknad till 13 aug. Ett väldigt önskat och planerat syskon som nu är på väg efter att jag genomgått flera pergotimebehandlingar för att få ägglossning då jag har PCO:s.

    Gått in i v 10 nu och är precis tillbaka på jobbet efter ett par veckors sjukskrivning. Fick extrem trötthet och en hel del illamående innan jul och åkte samtidigt på en envis förkylning som helt tog knäcken på mig. Efter ett par veckors vila mår jag nu mycket bättre och det gick riktigt bra att jobba idag.

    På onsdag är det dags för besök hos barnmorskan och dags att få remiss till blodprov inför kub och förhoppningsvis även få en tid för kub-ul.

  • Solrosen 83
    Jennska skrev 2016-01-13 13:06:07 följande:
    Det är samma här. Mår riktigt dåligt om jag inte äter varannan timme. Inte så jag måste kräkas,men mår illa,blir svag och yr. Och trött är jag hela tiden! Skulle lätt kunna sova hela dagen,men jobbar 9-18 (går upp 06.15 för att hinna lämna dottern på förskolan innan också ) kommer hem runt 18.30 -18.45 och är då helt död! Orkar inte annat än att äta å och ligga på soffan. Fogarna gör ont också fastän jag förmodligen bara är i v 9! (8+4). Är det ens möjligt? ?
    Usch inget kul. Hade precis samma plus att jag blev förkyld. Var hemma 2,5 v men nu mår jag mycket bättre och orkar jobba igen. Är i v 10 (9+3) så förhoppningsvis släpper det för er också snart.
  • Solrosen 83

    Jag mår mycket bättre nu. Är fortfarande trött men inte så sjukt trött som tidigare att jag inte orkade vara uppe och blev sjukskriven. Nu går jag gärna och lägger mig runt 20.30 på vardagarna när jag inte kan sova middag. Men det kan jag stå ut med. Illamåendet har också försvunnit i princip helt. Kan fortfarande få lite kväljningar vid tandborstning men annars inte.

    Går in i v12 imorgon och har tagit blodproven till kub och på torsdag är det äntligen dags för ul. Ska bli skönt och få se plutten och att allt förhoppningsvis ser bra ut.

  • Solrosen 83

    Varit på kub idag och äntligen fått se vårat lilla pyre för första gången. Allt såg hur bra ut som helst och det var en liten vilde som viftade med armarna en massa först. Sen blev hen trött och la sig som en boll och vägrade sträcka på sig helt för att mäta längden helt rätt. Blev iaf framflyttad några dagar och fick ett bf till 9 aug (isf 13/8 som jag själv fått utifrån äl). Så nu är jag i v13 ( 12+1). Känns så skönt att kommit förbi första 12 v och att allt nu ser bra ut.

  • Solrosen 83

    Jag har också fått tid för RUL nu i mitten på mars. Tycker det känns snart men går ju trots allt in i v 15 imorgon. Känns som tiden går fortare denna gången.

    Ska ringa min bm efter jag varit på rul för att boka in nästa besök hos henne. Magen växer men annars känner jag inte av så mycket av graviditeten nu än att jag är trött. Kan bli lätt illamående om jag äter för mycket eller vid tandborstningen.

    Har mått mer illa denna gången än med dottern så får se om det är en pojke nu. Vi har dock inga planer på att kolla kön vid rul. Hur har ni andra tänkt göra?

  • Solrosen 83

    Vi behöver inte heller köpa något speciellt då vi sparat allt från dottern. Har dock också tänk köpa eller sy ett babynest nu när man har en 2,5 åring som också säkert kommer vilja sova hos oss ibland.

    Kom tyvärr tråkigt besked igår om att den förlossningsavdelning i Karlskoga som dottern är född på och som jag absolut ville till nu också kommer hålla sommarstängt 10 v. Med bf 9 aug nu så ser det rätt mörkt ut att de kommer hinna öppna innan det är dags. Gick visserligen över 11 dagar med dottern. Så får bli och ställa in sig mentalt på Örebro istället och på att bli hemskickad kort efter förlossningen.

  • Solrosen 83

    Fått avboka mitt RUL idag då vi är fast på Kanarieöarna efter att jag åkt på matförgiftning sista kvällen och inte kunde flyga hem utan fått spendera 2 dygn på sjukhus. Jag fick iaf se vår lilla skatt igår då de gjorde ett ul för att kolla att den mådde bra trots att jag varit uttorkad. Det gjorde den och verkar växa som den ska enligt mitt bf. Kändes skönt och få höra det när man själv varit dålig. Får boka en ny tid för rul när vi väl kommer hem så även sambon får se bebisen.

  • Solrosen 83

    Var på RUL igår och allt såg bara bra ut. Ville inte veta kön så det kommer fortfarande bli en överraskning. Fick behålla samma BF som från kub så 9 aug sägs det.

    Känner lite små rörelser ibland tror jag men ser fram emot att snart känna mer. Är 19+6 idag så halva graviditeten har redan passerat!

  • Solrosen 83

    Vår 2,5 åring älskar också dagis och går heltid nu så ser det som självklart att hon kommer gå de 15 timmar hon får även när hon blir storasyster. Vi har 5 h tis-tors så blir skönt med sammanhängande 3 dagar och sen långhelger. Tycker hon lär sug så otroligt mycket på dagis så vill inte ta ifrån henne det helt. Kan nog bli lite tråkigt och bara vara hemma med mamma och en liten bebis också. Ser fram emot lite tid och hinna mysa med den lill* också.

    Hade hon inte redan börjat på dagis sen 1 år tillbaka och varit så invand vid det hade jag nog resonerat annorlunda och tyckt det var onödigt att hon börjat när man ändå ska vara hemma.

Svar på tråden Bf aug/sept (2016) andra barnet.