Inlägg från: Blåsippan84 |Visa alla inlägg
  • Blåsippan84

    Duktiga ni är med träningen. Här har det bara blivit promenader denna v. Haft mkt med svärmor. Försökt hålla mig till mina 1300 kcal. Har en mkt bra app där man kan se kcal. Blir så påtagligt att hur mkt mer man kan äta och vara mätt på om man äter bra saker än om man som idag fikar med kladdkaka :(.

    Men har bara gått ner 0,5 kg denna v. Blir så himla trög i magen när jag äter mer fibrer och protein. Äter en del kvarg och finn Chrisp med mjukost eller keso. Så är väl helt stoppad i magen, haha. Försöker dricka en del men glömmer lätt.

    Så nästa v blir att plocka fram crosstrainern och köra när jag kommer hem från lämningen. Och dricka mer vatten. Hoppas på bättre resultat. Men gått ner från 77kg till 74,6 kg sedan november. Bättre än inget;).

  • Blåsippan84

    Håller med föregående talare . Gillar verkligen appen där man har koll på kcal. Förra fre vägde jag chips, popcorn och chokladen när jag lagade den andra magen så jag visste vad jag kunde äta till myset. Blir likadant ikväll. Imorgon ska vi fira min pappa som fyller jämnt. Så då blir det svårt att väga ;).

  • Blåsippan84

    Den appen jag använder sparas "mest" och "nyss" ätna Så frukost och lunch går snabbt att lägga in. Men förstår dig med tvillingar som är så pass små blir det inte mkt tid över.

    Jag lägger in när sonen sover. Så än är det lugna perioder.

    Hur har helgen varit för er med alla dess frestelser. För mig blev det inte fullt så gottigt som en vanlig men istället ett par glas vin. Och ingen gott sön fika som vi ofta unnat oss. Crosstrainer är framme så nu ska den börja användas. Stora pojken är förkyld så blir nog inget imorgon.

  • Blåsippan84

    Vi var bort på kalas så då blir det ju ej massa över. annars är jag lika. Måste ju äta upp, inte kasta. Fyller om ett par v så så
    Blir det två helger då maken har så stor familj Så vi brukar dela upp han och min familj. Bra med promenad. Jag städade och lagade mat från 12-18 förutom 1 h ute och titta när barnen dansade kring granen i brf julplanering.

  • Blåsippan84

    Pedalen: hur lägger du upp dina 500kcal? När jag körde jobbade jag och ville ej säga ngt till jobbet. Så var "tvungen" att dela upp kcal under dagen. Och jag hade ej klarat gå utan mat halva dagen.

    Åt typ så här
    Frukost:
    100ml light naturell yoghurt och 50g blåbär
    Fm fika:
    1st finchrisp
    Lunch:
    Buljongsoppa, tomatsoppa eller omelett med enbart vitor och lite champinjoner eller skinka
    Em fika:
    1st finn Chrisp
    Kvällsmat:
    Sallad

    Tyckte ofta det var svårt vid kvällsmaten just. Då kunde jag mumsa i mig ett par falukorvsskivor när söka hade ätit upp.

    Kvarg håller man sig mätt på länge så det kan jag rekommendera:)

  • Blåsippan84

    Ja så olika det är :). Testat " zucchini pasta". Man hyvlar zucchini och kokar ett par min istället för pasta. Tror 100 g är typ 16 kcal :). Jag har börjat köra det istället för pasta. Helt ok när man har en god sås tycker jag

  • Blåsippan84
    Mooomin skrev 2016-01-18 16:59:58 följande:
    Det är gott! Samma med blomkålsris! Jättegott. :) man kan riva eget eller köpa färdigt. Kokas nån minut bara.. :)
    Blomkålsris har jag ej testat bara sett på Ica. Så man river den på rivjärn :)? Får testas det med
  • Blåsippan84

    Ingen direkt motion idag heller. Nu har lillplutten blivit förkyld och feber. Inatt var han klarvaken 2-5. Har han aldrig varit innan. Nog för han har vaknat ofta och velat amma eller bökat mkt i famnen. Men inte så. Var nog förkylningen som startade då dom blev jobbig.
    Känner att jag måste börja få lite muskler och tona upp kroppen.

Svar på tråden fler som vill gå ner mammakilon:)?