Inlägg från: Blåsippan84 |Visa alla inlägg
  • Blåsippan84

    fler som vill gå ner mammakilon:)?

    Åh så jobbigt. Är du mammaledig fortfarande? Jobbar din man borta i veckorna? Min gjorde det när stora sonen var 3 år. Tyckte det var riktigt tufft periodvis, och då hade vi bara ett barn ;).

    Läst något liknande att om man är trött så blir kroppen extra sugen på kolhydrater för att orka hålla sig vaken, därför svårt att stå emot sötsaker.

    Här gick jag ner nästan 1 kg denna v. 73,9 från 74,7. Var ett tag sedan 73 stod på vågen ;). När invägningsvikten på 72 kg ska jag unna mig fotvård eller fixa gelnaglar ;). Läst att man ska ha delmål för uppmuntring och då belöning i form av saker som inte är mat

    Här är minstingen sjuk. Hade krupp i natt så vi fick sova med öppet fönster periodvis. Så mkt trött här med. Orkar ingen träning och knappt några promenader.

  • Blåsippan84

    Skönt att han ändå kommer hem men ändå jobbigt att ha allt hemma. Vi har haft väldigt mkt om kvällarna med stora pojkens aktiviteter två kvällar i v. Sen måste sambon jobba ikapp då han går tidigare de dagar det är aktivitet. Så ser honom inte förrän vid 18,30-19 mån-tors. Denna v blev det inga aktiviteter då sonen varit dålig. Och vilken skillnad när han kommer hem vid 17,30 och vi fått kvällar ihop.

    Måste tipsa om kvarj om du blir sötsugen på kvällskvisten om vardagarna. Jag tar 1 dl vaniljkvarg 0,5 dl vanlig kvarg och sen 0,5 dl hallon. Sötsugen blir dämpat och jag blir mätt då det är mkt protein i det.

  • Blåsippan84

    Ej testat smaksätta själv :). Tack för tipset. Hur mkt typ?

    Tycker också det är lite sliskig bara. Därför jag delar upp med naturell kvarg och sen bär för att få syrligheten:).

  • Blåsippan84

    Välkommen:).

    Duktig du var innan graviditeten som gick ner så mkt!! Hur gjorde du då?

    JAg är heller inte mkt för shakes men tror säkert det kan vara bra ibland. Iaf för en själv att se att vägen eller måttband vänder:).

    Jag har kommit in i att försöka hålla mig till 1300 kcal. Funkar bra under vardagar om jag inte har främmande. Försöker dela upp måltiderna, köra ett mål soppa och sen en del protein. Kvarg är mitt nya måste;) blir jätte mkt mer hungrig på fm om jag ej blandad 1/2 dl kvarg i min dl yoghurt.

    Men träningen är dåligt med. Vardagsmotion försöker jag så mkt jag kan med. Men övrig träning lyser mkt med sin frånvaro. Ej orkat :(

  • Blåsippan84

    Tack för tipset;)

    Här skulle jag vara duktig och göra lite övningar på fm när stora var i skolan och liten sov. Gjorde mage och ben enl en app. Alltså fasen vad ont jag fick i fogen framtill efter benövningarna. Var inga konstiga övningar. Jag hade väldig foglossning där under graviditeten men nu känns det så igen. Så denna lilla träning resulterade i att jag har skit ont när jag går. Farligt att träna ;), haha

  • Blåsippan84

    Tack för tipset på kvajen. Mumsade på det igår :).

    Veckans vikt 73,2. Så 0,7kg ner på 1 v. Undrar om man kommer under 73 nästa v?

    Någon som har tips på att få igång magen. Jag är jätte trög trots mer intag av vatten och ibland katrinplommon.

  • Blåsippan84
    Anni82 skrev 2016-01-27 15:11:39 följande:

    Vad duktiga ni är :) Hakar gärna på lite tidigt, har bf om några veckor.


    Lycka till med bf:). Njut sen ett par månader av bebis tycker jag innan du går ut allt för hårt. Amning och sådant kan vara tufft i början (iaf för mig). Så då var det mest fokus på det. Men haka gärna på här :)
  • Blåsippan84
    Pedalen skrev 2016-01-28 09:53:05 följande:

    Här står vågen still trots bra mat och (iofs lätt) träning.
    Skulle verkligen behöva komma ut och röra mig mer, men hittar inte tiden :(
    Idag fasta, är hungrig som bara den och har två griniga och understimulerade 1,5 åringar att tampas med... Bäddat för succé!


    Men så tråkigt. Hoppas du det går bra idag med fastan. Låter tufft med tvillingar.

    Behöver också röra mig mer men är helt slut på fm och prioriterat då vila. Sen går em ofta i ett. Kvällarna hinns inte då maken kommer vid 18,30-19. Då ska båda barnen sova och minstingen vill gärna ligga i famn och ammas.
  • Blåsippan84

    Välkommen! Men 3 kg sedan nyår är ju jätte mkt. Ca 1 kg i v!! Duktig du är. Jag tappar typ 0,5 kg i v. Så gått ner 4 kg sedan november (med uppehåll under julen). Huvudsaken den går neråt eller åtminstone står still och inte upp tänker jag

    Gick du ner mellan dina barn? Jag gjorde ju aldrig det och 10 kg mer i invägningen. Men 65 kg skulle jag vara mer än nöjd. Känns långt dit bara. Och måste nog träna mer också

Svar på tråden fler som vill gå ner mammakilon:)?