• Libra77

    IVF syskonförsök under 2016

    Efter några års misslyckade försök att få barn på naturlig väg tog vi hjälp av IVF och blev i NOV 2014 föräldrar till en underbar liten son. Nu har vi bestämt oss för att försöka ge honom ett syskon. Någon i liknande situation som vill följas åt?

  • Svar på tråden IVF syskonförsök under 2016
  • Tedax
    Libra77 skrev 2016-01-08 06:05:04 följande:

    Hej igen tedax. Bara att fråga på!

    Vår utredning visade heller ingenting som direkt borde hindra oss från att bli gravida på naturlig väg. Så jag förstår din frustration när man månad efter månad försöker utan resultat.. Det enda som nämndes var att min sambos spermier var något långsamma, så därför gjordes så kallat Icsi där man hjälper dem lite på vägen.

    Jag blev så glad när det visade sig att både min äggreserv och kvalitet var toppen... Åtminstone då.. Är ju två år sedan nu.. Hoppas så på våra frysta embryon, men är så mycket som ska gå rätt för att det slutligen ska bli en bebis. Är så rädd för att bli ledsen upprepade gånger.. När vi hade sån otrolig tur förra gången! Dessutom blir det ju en liten begränsning när det gäller kostnad och så också, nu när man får stå för allting själv. Men vi försöker tänka positivt, och tar ett försök i taget ! Känns så spännande och samtidigt skrämmande att det är dags om ca en månad! Redan varit på ett läkarbesök för att kolla att allting ser ok ut, men om en månad är det dags på riktigt! Försöker nu precis som förra gången förbereda kroppen med näringsrik kost, samt träning för att jag vid återförandet ska må så bra som möjligt både fysiskt/psykiskt. Har även några envisa graviditetskilon som jag behöver bli av med.

    Jag håller tummarna att det nu blir ett litet mirakel för er på naturlig väg! Annars ser jag framemot att dela IVF-resan med dig!


    Tack!

    När kör ni igång? Det måste vara skönt att ha "några" i frysen och slippa hormoner och äggplock.

    Det är mycket både känslor och pengar som kommer att investeras i "försöka-få-barn"-projektet, speciellt om det går så långt som till IVF. Vi vet inte om vi ska ta ett tre-pack eller köpa ett försök i taget, det handlar ju om mycket pengar...

    Just nu är jag mest orolig över hur jag kommer må av alla hormoner, jag vill ju orka med sonen och livet i övrigt, även under IVF-processen. Hur har ni mått av alla hormoner och allt väntande?

    IVF-kliniken ska ringa oss när de öppnat efter helgerna och de har läkarnas scheman klara för att boka in en genomgång av behandlingen.
  • Libra77

    Hej!

    Hoppas helgen varit toppen!

    Ja, det är mycket pengar och känslor, helt klart. Jag vet inte ännu om vi går vidare ifall våra embryon i frysen inte lyckas.. Jag tror jag kommer att ha svårt att släppa projektet helt, man vill ju så gärna! 3 pack är ju bra på ett sätt, då slipper man tokstressen , men samtidigt trist om man nu lyckas med första försöket, som jag uppfattat det går man då miste om försök 2 +3 och ingen återbetalning...jag trodde förut att man fick använda återstående försök till senare, men verkar inte vara så.

    Jag mådde inget vidare av hormonerna.. Trött och gick upp i vikt.. 4-5 kg! Åt som vanligt, men orkade knappt träna något. Men självklart är det värt det i slutändan när belöningen kommer!

    Jag ska ringa kliniken nu i veckan när jag får min mens och boka in ett nästa läkarbesök.. Jag har inte jättekoll , men tror det blir ett läkarbesök innan naturlig ägglossning, (om ca 2 V) och återförandet planeras utifrån det.. Men tror det är ganska snart efteråt..

    Så snart! Förbereder mig på bästa sätt med bra kost och en massa motion! Finns inte mycket som gör en så motiverad som detta!

    Så spännande och skrämmande samtidigt. Så rädd för att bli besviken.. Vad är oddsen för att lyckas igen... Hmm. .. En emotionell resa blir det , helt klart! Glad att jag fortfarande är mammaledig i alla fall.

    Var i landet finns du? Om du inte vill berätta, så ok naturligtvis. Jag finns i Stockholm????

  • NoA22

    Hej. Jag hoppar gärna också med i tråden. Vi fick en underbar liten pojke i maj 2014 efter 4 ivf försök (3 färsk och 1 FET. Det var ett färsk som tillslut gav oss vår son)

    Nu har vi försökt med syskonförsök ett tag och det går inget vidare :( Gjorde vårt första FET i maj 2015, sen i augusti, oktober och november. Vi blev gravida på det fjärde försöker alltså i november. Och tänkte det är fjärde gången gillt som gäller för oss. Men på det tidiga ul i vecka 7, så fick vi veta att graviditeten hade slutat någon vecka tidigare och hjärtat hade aldrig börjat slå!! Va så tungt och vi kände att nu orkar vi inte mer. Men jag vill ha flera barn och jag vill kunna få ge min son ett syskon!! Så vi fortsätter kämpa ett tag till...

  • Libra77

    Hej NoA22!

    Välkommen!

    Usch vad ni har kämpat, jag förstår att det tillslut känns som om krafterna tar slut. ????

    Jag vågar inte hoppas på att vi ska lyckas igen även om jag så innerligt vill bli gravid igen och ge vår son ett syskon.

    Blir kul att följas åt, vi håller alla tummar och tår att vi alla lyckas!

  • NoA22

    Tack Libra77. Ja det har varit lite tungt och krafterna tar slut i mellanåt, men vår lilla O ger nya krafter :)

    Då är du snart igång med första frysåterföringen nu då Libra77. Håller tummarna för er!

    Jag vet inte hur vi ska göra. Vi har kört i Uppsala nu och vi tycker det är bra där. Vi har dock ca 25 mil att åka, men vi har en nära kompis där som vi kan bo hos. Nu är det kö för att göra nästa försök. Men det verkar som dom har tid så vi kan köra på den mens som borde komma i slutet av februari, meen då är vår hemläkare ledig i början på mars. Så då går det inte i alla fall!! Så typiskt. Så då blir det på mensen efter alltså som kommer i slutet av mars. Känns så långt bort, men vet ju att tiden går fort.

    Då kollade vi i alla fall om det gick i Falun som vår hemläkare också samarbetar med. Dit är det lite längre ca 35 mil och vi känner ingen där att bo hos och min sambo gillar inte det okända. I Uppsala vet han vad "han får" i Falun blir allt nytt!! Och jag känner mig så kluven.

    Ena sekunden tänker jag eh vi väntar och kör i Uppsala, då blir det ju antagligen tidigt januaribarn vilket ju också känns bra. Då tänker jag också att jag hinner komma till den vikt jag vill och styrka upp kroppen lite (jag har varit alldeles för slö och orkeslös en längre tid nu på grund av alla misslyckade försök. Så har lagt på mig 8 kilo på typ 8 månader)

    Andra sekunden vill jag bara köra nuuu!! Vill bli gravid nuuuu!! Vill ha barn nuuu!! Och tänker att vi kör i Falun. Ja ni fattar :)

    Hur skulle ni gjort?

    Kram

  • Tedax

    NoA22: Usch, så tråkigt med MA! :'(

    Svårt val, men jag hade nog satsat på den klinik ni gått på tidigare, dels om din sambo känner sig mer bekväm, dels om ni har boende ordnat. Det kan ju bli några resor...

    Samtidigt så förstår jag din frustration, jag vill också NU, och har inte lust att vänta en enda extra dag...

  • Tedax

    Libra77: Tråkigt att höra att mådde dåligt av alla hormoner, är rädd att jag kommer att göra det med...

    Jag bor på andra sidan landet, på västkusten. Vi har tur att fertilitetskliniken ligger i närmsta större stad, där både maken och jag arbetar.

    Så den andra februari ska vi dit och planera med läkare och barnmorska, spännande och skrämmande på samma gång.

  • Adalia84

    Hej! Japp långa protokollet är det som gäller. Kör på samma eftersom vi lyckades med det senast. Känns som jag sprayat en evighet men nu börjar jag snart med sprutorna!

    Hur går det för dig/er?


    Tedax skrev 2016-01-10 15:23:44 följande:

    Hur går det? Om du sprayar så kör du det långa protokollet, eller hur?


  • Tedax
    Adalia84 skrev 2016-01-12 19:25:21 följande:

    Hej! Japp långa protokollet är det som gäller. Kör på samma eftersom vi lyckades med det senast. Känns som jag sprayat en evighet men nu börjar jag snart med sprutorna!

    Hur går det för dig/er?


    Hur mår du? Får du några biverkningar av sprayen? Hur länge ska du spraya? Hur länge ska du ta sprutor? Tar man sprayen och sprutorna samtidigt?

    Jag är en novis på IVF, så det blir många frågor och funderingar. Vi kommer i och för sig köra det korta protokollet, men jag är nyfiken på det långa också.

    Vi har två "hemma"-försök kvar. Har inte så stort hopp att de ska fungera. Så om inget mirakel inträffar under dessa två månader, så kör vi igång med IVF i slutet av februari/början av mars.
Svar på tråden IVF syskonförsök under 2016