• Libra77

    IVF syskonförsök under 2016

    [quote=76276443][quote-nick]Tedax skrev 2016-01-27 21:50:31 följande:[/quote-nick]

    Hur hanterar era respektive hela IVF-frågan?

    Min man vill helst undvika ämnet helt. Det skapar en hel del frustration hos mig. Snart ska vi ju sätta igång och det är så mycket vi (eller främst jag) behöver prata om... Det enda han säger är att han inte gillar att man fryser ner befruktade ägg. Hur sjutton kommer vi runt det? Jag respekterar naturligtvis det han känner, men jag vill inte gå igenom fler hormonbehandlingar än nödvändigt. Dessutom har jag pco-äggstockar och är rädd för att bli överstimulerad, har ett AMH-värde på 8.

    [/quote

    ]Hej där!

    Exakt som hos oss då! Han tycker att jag tjatar och tjatar när jag vill prata om det! Därför jag startade denna tråd! Är nog lite annorlunda för oss tjejer! Min sambo är också helt övertygad om att vi ska lyckas igen med första försöket! Jag vågar inte ens hoppas på det!

    Jag blir också frustrerad, känns inbland som han är ointresserad när han inte orkar lyssna på vad doktorn ha sagt osv.. ???? men innerst inne vet jag ju att han vill detta lika mycket som jag...

    Så förstår precis vad du menar!

    Kanske ni ska prata om Äggfrysningen tillsammans med doktorn! ??Är ju jätteskönt för dig att slippa hormonbehandlingen ifall det skulle behövas något extra försök!

    I morgon är det fredag....

  • Libra77

    [quote=76278905][quote-nick]Tedax skrev 2016-01-28 16:46:32 följande:[/quote-nick]

    Tur att det finns nätforum med likasinnade!

    Japp, min man tror också att vi ska lyckas på första försöket. Läkaren vi träffade vid utredningen sa att våra chanser vid IVF skulle vara goda, men det betydde ju inte att vi kommer att lyckas på första försöket. Eller lyckas överhuvudtaget...

    Tyvärr tror jag inte att läkaren kan övertyga maken om frysisar, men vi får väl se...

    Du har mina tummar i morgon.

    Hej igen .. :)

    Ja med likasinnade! Vad gjorde man innan internet fanns?? ????

    Ni får ta ett steg i taget, och se hur ni känner.. Det är klart att det ska kännas bra för båda! Toppen att läkaren sa att ni har goda chanser! En bra början! Jag är lycklig över att läkaren är optimistisk när det gäller ett syskon till E också :)

    Men vad hjälper det när kroppen strejkar???????????? vi får se i morgon..inställd på att det inte hänt något och att vi får vänta en månad... Allt annat får bli en positiv överraskning!

    God natt????????????????

  • Libra77
    Åsa 1982 skrev 2016-01-29 13:02:04 följande:

    Hej,

    Vi planerar syskonförsök under 2016. Har en kille på 1 år som kom till med hjälp av IVF, gick via Fertilitetscentrum Stockholm. Vi har 2 st blastocyster i frysen.

    Till en början försöker vi spontant men om inget händer vill jag sätta in en blastocyst i slutet av April. (om den klarar upptiningen)

    Vet ni om det skulle vara ngt dåligt att använda sig av de man har i frysen? Läste ngn tanke om det i tidigare inlägg. Jag har inte hört ngt om att det skulle vara så, så blev mest lite orolig om jag missat ngt.


    Hej och välkommen! :)

    Stockholm här också! :)

    Vi hade planerat ostimulerat fet med blastocyst denna månad, men typiskt nog så strulade ägglossningen ( vilket den inte brukar) . Lite för hård träning kanske och ändrad kost den senaste månaden kanske.. Ibland vill man för mycket! :( Så nu blir det att knapra provera fr.om Idag.. Nytt besök på kliniken 10/2.

    Vi har ju två blastisar i frysen. Till mig sa dom att chansen för lyckad upptining är 93% och enligt senaste statistik ca 50% vid FET. (Yngre än 38 vid äggplock) Numera frystorkas Blastocyster tydligen på något sätt, och det har visat jättebra resultat. :)

    Vi har ju en son på ett år, så vi är lite i samma sits! Kul om du vill följas åt! :)
  • Libra77
    Tedax skrev 2016-01-29 21:45:50 följande:

    Mens i dag... Ett hemmaförsök kvar, annars drar vi igång vid nästa mens.


    Då håller vi alla tummar och tår att ni ny lyckas, annars ser jag fram emot att följas åt här!
  • Libra77
    Åsa 1982 skrev 2016-01-30 09:46:35 följande:

    Tack Tedax skulle det ju vara!


    Hej !

    Info om FET jag skrev är enligt min läkare gav mig i Dec. Enligt henne senaste statistiken för FET med blastocyst (5 dagars embryo för just den kliniken kan jag tänka mig) Möjlighet räknade hon med några personliga faktorer, men generellt sätt har chanserna med frysta embryon blivit bättre och riskerna färre allt eftersom man gör framsteg med forskningen. Hon menade att det i dagsläget är marginella skillnader mellan färska och frysta embryon. Så vi kan alla se hoppfullt på framtiden!???????????? hoppas ni har en mysig lördagskväll!????
  • Libra77
    dn998 skrev 2016-02-01 09:44:27 följande:

    Gick väl sådär i fredags...

    Hade 3 st ägg som hade växt till sig, ska helst bara vara 1.

    Jag fick sänka min dos och ska dit i eftermiddag igen för att se om 2 har avstannat och att bara 1 ägg växt på sig.

    Om det inte blir så, måste vi avbryta och börja om från början

    Men om det ser bra ut i dag, kommer jag nog ta en ägglossningsspruta i dagarna och så blir det fet i början på nästa vecka!

    Så snälla håll era tummar för mig idag!


    Håller alla tummar och tår för dig! Berätta sen hur det gick! Jättespännande om det blir av nu!!!

    Som du kanske läste så måste vi vänta till denna cykel.. Bara en äggblåsa som inte växte till sig :( så läkaren rekommenderade att vänta tills vi får till en normal ägglossning

    Provera i 10 dagar nu, besök på kliniken igen 10/2 för att kolla läget inför nästa cykel! Gissar att det blir aktuellt med stimulerad FET för oss också nu! Dagarna känns långa nu, vill bara komma igång, samtidigt känns det skönt
  • Libra77

    I


    Tedax skrev 2016-02-03 07:10:40 följande:

    Det låter som vi alla får hoppas på att mars är vår månad!


    Ja, vi får hoppas på bättre flyt snart! Provera dag 6/10 idag... Hoppas på positivt besked på onsdag så vi kan köra igång snart!
  • Libra77

    Hej allihopa! Hur står det till en söndag som denna? Jag och Lillis har varit jätteförkylda i många dagar nu????Hoppas innerligt vi blir friska till onsdagens läkarbesök...provera dag 10/10 idag...Känner mig svullen och har PMS liknande symtom???? Känns inte alls kul med tanke på att det troligtvis blir hormonstimulering???? Ni som har koll på stimulerat FET, är det sprutor vid första mensdagen som gäller eller hur fungerar det?? Lite fundersam eftersom jag ska till kliniken först på onsdag.. Mensen kanske kommer redan på tidigare om jag slutar med Proveran idag.... Kram

  • Libra77

    Hej dn998

    Hejhopp!

    Låter härligt med Paris.???? Hoppas ni får en underbar helg.. Vi håller tummarna att timingen blir bra! Skönt att komma bort litet! Njut av allt som Paris har att erbjuda. ????

    Min mens har börjat idag, så blir spännande att se i morgon vad doktorn säger ???? Hoppas innerligt på grönt ljus, så det kanske börjar hända något.

  • Libra77

    Hej allihopa!

    I am back!

    Kul att vi har förökat oss lite! Välkomna ni som är nya! Och stort grattis till er som redan plussat!

    Inte varit här på ett tag.. Har haft jättestrul med min så annars regelbundna ägglossning.. Varit lite ledsen och deprimerad.. Men nu är vi igång igen .. Nyss hemkommen från kliniken.. Och fått grönt ljus för FET på tisdag! Yesss! Så nu är det bara att hoppas på att upptiningen går bra.. Och resten.. Men ett steg i taget! Blir kul att följas åt!

    Stor kram till alla !!!!!!

Svar på tråden IVF syskonförsök under 2016