• Mooki

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Savasana: vad härligt att transfern gick bra????! Fick själv tillbaka 2 blastocyster nu på förmiddagen. Det ena embryot var riktigt bra, det andra "bara" av medelkvalitet. Därför gick läkaren med på 2, hon brukar hon förespråka ett. Tyvärr visar prover att mina immunologiska problem är värre än man först trott, men jag hoppas att det går vägen i alla fall. Testdag är 28/1. När har du testdag Savasana?

  • Mooki

    Min telefon beter sig märkligt, det blir frågetecken istället för utropstecken...

  • Mooki

    Savasana: ja, nu blir det högre dos kortison samt både Trombyl och Fraxiparin, tidigare var det antingen det ena eller det andra. Vet inte hur jag ska göra med tjuvtestning denna gång. Beror nog på hur det känns i kroppen. Riga är strålande vintervackert idag, det tar jag som ett gott tecken????.

  • Mooki

    NinaCamilla: jag tror fraxiparin är samma sak som fragmin. Det var faktiskt min samarbetsläkare i Stockholm som ville att jag skulle ta extra prover, trots att IVF Riga redan tagit tester. Visade tydligen en ganska stark avvikelse på IgM, som kan vara en anledning till att jag har haft svårt att bli gravid både på naturlig väg och genom IVF. Vi kände inte till denna problematik när vi bestämde oss för äggdonation. Hade vi gjort det hade vi nog valt Serum som har mkt gott rykte gällande immunologi.

  • Mooki

    Savasana: nu är jag hemma igen, så det blev en kort vistelse????. Skönt att vila upp sig lite i helgen, ska vara ledig lite i början på nästa vecka också.

  • Mooki

    Bappen: för mig har det tagit 2-4 arbetsdagar, ganska lång tid tycker jag. Men det kan bero på att min samarbetsläkare som utfärdat remissen jobbar lite oregelbundna tider och ibland är ledig någon dag mitt i veckan. Andra har kanske andra erfarenheter? Hoppas verkligen att du plussar om några dagar!

  • Mooki

    En fråga om Fragmin: har någon tips på hur man kan ta dem på ett bra sätt för att slippa blåmärken? Jag får fruktansvärda blåmärken som inte försvinner förrän efter flera veckor. De ömmar och svider lite. Ska man ha någon särskild vinkel på nålen? Finns det någon salva/kräm som kan lindra?

  • Mooki

    Ronon: Tack för tipset, jag ska testa detta! Ja, det är tur att man har lite magfläsk:). Mitt problem är att jag tycker det är obehagligt och får lite svimningskänsla, så jag gör det nog för fort.

  • Mooki

    Är inne på dag 3 som ruvare och har en fråga till er: Har någon av er upplevt molande värk/starka stick i livmodersområdet efter FET? Ca 8 timmar efter FET började jag känna av detta och det ger inte med sig, blir snarare värre. Känslan är ungefär densamma som efter äggplock, för er som genomgått det, men bara lokaliserat till nedre delen av magen. Får dessutom lite lätt feber från och till, men har ju även haft problem med en förkylning som inte riktigt vill ge med sig. Bör jag vara orolig? Ska mejla kliniken imorgon och fråga, detta är inte något jag känner igen från tidigare FET, varken vid äggdonation eller IVF...

Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016