• Milla2016

    Vi som planerar äggdonation 2016

    Hej!

    Tänkte kolla om det finns intresse för en tråd för oss som planerar/gör äggdonation under 2016?

    Jag medicinerar nu inför ett FET i januari.

    Någon annan som är på gång eller planerar?

  • Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016
  • Uptomeism

    Hej Kvinna72!

    Jag fick en hel del förhållningsregler från kliniken. Allt från att äta kefir varje dag till att inte bada eller tvätta könsorganen med annat än barntvål. Jag tog dem olika mycket på allvar. Fram till testdatum försökte jag ta det lugnt, undvika att bära, äta nyttigt och lät bli att träna. Direkt efter positivt test åkte jag på all inclusive-semester och åt massor med onyttigheter och åkte vattenrutschkanor!

    Det jag nu främst tänker på att undvika är tunga lyft och koffein. Och givetvis har jag inte druckit någon alkohol.

  • Savasana
    Kvinna72 skrev 2016-02-08 14:23:30 följande:

    Hej, i torsdags sattes 1 ägg in och 3 st till frysen. Idag är jag på ruvardag 4 antar jag !?! Jag mår bra och känner direkt ingenting. Har ni tänkt eller gjort ngt speciellt efter insättning? Jobbat, varit ledig, tränat eller inte? De säger att man ska leva som vanligt men undrar ju såklart ibland ??

    Lycka till alla där ute ?? Kram


    Leva som vanligt gäller väl kanske inte riktigt när man har gjort ÄD. Det är ju så konstgjort som det bara kan bli så därför bör man undvika en hel del saker främst under de första fem dygnen innan embryot har fäst. Inte lyfta tyngre än 10-15 kg, inga bad, inget sex, inga pulshöjande aktiviteter, inte vistas bland mycket folk/infektionsrisk mm.
  • Mooki

    Up: tack för info, jag ska försöka att inte stressa upp mig!

    Kvinna72: jag har ett jobb som till och från är ganska fysiskt ansträngande. Därför valde jag senast att ta ledigt och vara hemma i 5 dagar efter FET. Tog det lugnt, såg till att äta bra och inte anstränga mig så mycket. Hade dessutom halsont, så jag tog det extra lugnt.

  • Hopp72

    Kvinna 72: har också fått höra att jag ska ta det lugnt dagarna efter och inte bada varmt eller anstränga mig för mycket och inte heller vara där det är mycket folk pga hög infektionsrisk. Har varit ganska trött och undrat om jag ska börja träna igen nu efter att jag tog testet men inte vågat än. Framförallt har jag tre tidigare missfall där jag levde på som vanligt och jag tänkte att jag ska ändra beteende denna gång. Det är ingen som vet om missfallen berodde på det, men jag tänkte inte chansa denna gång. Eftersom jag är egen företagare har jag valt att dra ner nu fram till v 12 till 50 procent, på bekostnad av att jag inte får in så mycket pengar men vill ändå ändra något.

  • Tulpa

    Jag har också ställt mig den frågan Kvinna72. Från AVA fick jag rätt många förhållningsorder sist, såsom att vara positiv/inte bli upprörd, undvika förkylda, ta det lugnt fysiskt. Min tidigare IVF-klinik rekommenderade dock promenader, för att få igång blodflödet. Spontant låter det vettigt att röra sig lite lätt tycker jag. Själv har jag alltid varit lite skeptisk till tankens makt i fertilitetsammanhang men denna gång ska jag försöka vara positiv hela vägen. Gav nog upp för tidigt sist bara för att jag inte kände några starka symtom, som en skyddsmekanism antar jag. Har dock insett att besvikelsen på testdagen vid minus inte blir mindre även om man börjat ta ut sorgen i förskott.

    Lycka till med "ruvandet"; om 1,5 vecka är jag förhoppningsvis också där:)

  • Tulpa
    Uptomeism skrev 2016-02-07 17:40:03 följande:
    Vad fint med en sådan koppling!

    Har alla egna donatorer på den kliniken eller finns det risk att barnen i tråden blir halvsyskon? :)
    Ang. ditt tidigare inlägg Uptomeism. På AVA Clinic tillhör embryona dig. Jag tror man sen, om man vill, kan "adoptera bort" ev. embryon man inte vill använda eller så kasseras dem. Enligt lettisk lag (läkarens info) får det resultera i max 3 äggdonationsbarn från en och samma donator. AVA följer födslarna :)   
  • Uptomeism
    Tulpa skrev 2016-02-08 22:45:44 följande:
    Ang. ditt tidigare inlägg Uptomeism. På AVA Clinic tillhör embryona dig. Jag tror man sen, om man vill, kan "adoptera bort" ev. embryon man inte vill använda eller så kasseras dem. Enligt lettisk lag (läkarens info) får det resultera i max 3 äggdonationsbarn från en och samma donator. AVA följer födslarna :)   
    Så rent teoretiskt skulle flera här kunna få samma äggdonator om det går lite tid mellan graviditeterna, men däremot inte från samma omgång ägg?

    Det är spännande och lite läskigt det där med potentiella syskon, tycker jag. Det känns ändå bra att det blir begränsat genom klinikernas försorg. Jag har förstått att det är en del kvinnor som söker spermiedonatorer via nätet och att det finns män som gjort det till sin grej att ställa upp. Spridningen blir helt okontrollerad.
  • Quinna73
    Uptomeism skrev 2016-02-07 15:15:37 följande:

    Då passar jag på att fråga vad som har avgjort vilken klinik ni gjort: kötid, pris, rekommendationer, geografiskt läge, deras egen statistik? Eller något annat?

    Jag är nyfiken för i en tråd jag läste om embryodonation kändes det som att de flesta åkte till Tjeckien och här åker de flesta till Riga. Går det trender eller är det något annat som styr?


    Vi har valt Arleta i Tjeckien. Vi var inne på Riga men sen fick jag rekommendationer på kliniken i Tjeckien och när jag tog kontakt med dom så fick jag positiv respons samt att dom hade bra priser med olika alternativ där man kunde välja ett paket med alla mediciner samt boende inkluderat. Så vi tyckte de kändes bra. Vi har ett första besök inbokat i början på Mars:)
Svar på tråden Vi som planerar äggdonation 2016