• bellissimo

    återföring av fryst blastocyst

    hej alla. Jag och min sambo gör just nu en ivf. Vi fick ut 34 ägg,27 befruktade och 13 frysta 5 dagars blastocyster. ett gott resultat har jag förstått...är 40 år. Jag fick vänta en menscykel för de vara rädda för över stimulering på mig. Nu är det strax dax för återförande....nån med erfarenhet...Hur optimerar man kroppen så det ska fästa..tack för svar :)

  • Svar på tråden återföring av fryst blastocyst
  • bellissimo

    åh va tråkigt...all lycka till dig o nästa försök.... nej jag har inget att kleta in hihi...om du ej menar vaginaltabletterna?

  • bellissimo

    hej... nu är den på plats...satte in den fet i torsdags... håller tummarna nu...vilken lång väntan...undra varför det är så långt till man kan testa....Nån som vet när det fäster? Hur gick det lillsis?

  • bellissimo
    Vickan I skrev 2016-01-16 13:41:37 följande:

    Läkaren sade till oss att blastocyster fäster inom första dygnet. De flesta kliniker har väl tilltagen tid innan test. Ofta, men inte alltid, kan man få tillförlitligt svar redan från ca rd 7 med en blastis, men undantag finns och därför bäst vänta om man kan. Håller tummarna. Ruva är terror. Jag plussade på rd6 båda ggr (blastocyst) med mina killar.


    åh..grattis :)  Så svårt att hålla sig från att testa.... ;) Vilka testa tidigt test är de bästa? 
  • bellissimo
    Amie77 skrev 2016-01-17 21:07:24 följande:

    Jag hoppas att jag ska få sätta in en blasto i slutet av februari. Jag förbereder mig enbart med extra D-vitamin och folsyra. Men enligt min klinik ska jag ta Bisolvon i samband med isättandet...

    Är det någon som vet om man får välja själv om man vill sätta in en 2-dagars eller en 5-dagars? Vi har två 2-dagars och 2 5-dagars och har bara råd och faktiskt lust med ett försök (har redan ett barn tack vare IVF).

    Jag vill absolut sätta in en blasto då dessa embryon visat sig bevisat kunna överleva tre dagar längre. Känns vettigare att prova med en blasto än med en som kanske slutar dela sig dag 3 (första dag efter insättning).

    Nackdelen: blir ju bara två chanser att få ett embryo som överlever iom att vi ju inte kan tina 2-dagars efter blastisarna, säger ju sig självt. :D


    Jag vet tyvärr ej...jag fick inte välja utan de valde 5 dagars...men det borde ni få välja..de är ju liksom era :) Lycka till....
  • bellissimo
    Zoe A skrev 2016-01-18 11:37:30 följande:

    Oj, vilket bra resultat, grattis. Vi fick 7 till frys och inväntar insättning men fick hoppa över första omgången då det inföll på en helg och det ser ut som att det gör det denna gången också. otroligt frustrerande att de inte jobbar på helger. Ska man behöva vänta och sen stimuleras för att styra ägglossningen för att ens kropp inte har koll på om det är vardag eller helg.

    önskar dig all lycka till!


    åh va jobbigt för er att behövs anpassa efter öppetider..hoppas verkligen att ni får komma vid nästa ägglossning :) Lycka till
  • bellissimo
    hoppas 2014 skrev 2016-01-19 20:26:11 följande:

    Hej. Hoppar in här om jag får. Har haft ett dygn av hopp o förtvivlan med misslyckat försök där vul visar bara 2 stora Folliklar o ca 20 mindre så ingen idé att göra äggplock som tänkt i veckan till att bli erbjuden att göra FET (fick två 6 dagars o en 5 dagars i frysen då de blev totalfrys pga överstimulering förra försöket).. sen ringde de upp igen o frågade om vi ville sätta in 1st el 2st..

    Saken är den att jag är 41 o min tid rinner ut o vi vill eg ha några i frysen som "backup" gör framtida syskonförsök men vi borde kanske bara tänka på att åtminstone få 1 barn..

    Har ni fått erbjudande om att sätta in 2? Hur göra?


    aj då...förstår ditt dilemma...vi blev aldrig erbjudna 2. men så är det vårt första försök med FET förra veckan. även om tvillinggrav är en riskgrav så försåt jag om man överväger det pga chans till fler barn <3 Nej man blir ej yngre..jag är 40 men har 2 tonåringar sen förut....
Svar på tråden återföring av fryst blastocyst