• Regnbågsdröm

    återföring av fryst blastocyst

    bellissimo skrev 2016-01-09 15:54:18 följande:

    hej alla. Jag och min sambo gör just nu en ivf. Vi fick ut 34 ägg,27 befruktade och 13 frysta 5 dagars blastocyster. ett gott resultat har jag förstått...är 40 år. Jag fick vänta en menscykel för de vara rädda för över stimulering på mig. Nu är det strax dax för återförande....nån med erfarenhet...Hur optimerar man kroppen så det ska fästa..tack för svar :)


    Ja herregud ja, där kan vi snacka bra förutsättningar. Aldrig hört något liknande! Du kan nog definitivt räkna med kids, det tvivlar jag inte en sekund på Vet inte hur du bäst ska förbereda dig. Du har väl något läkemedel du kletar in antar jag? Jag hade Crinone. Däremot blev det aldrig insättning för mig, då mina tre små befruktade ägg inte delade på sig som de skulle Men igår med andra försöket nu, snart äggplock. Så hoppas på bättre lycka den här gången Önskar dig all lycka!
  • Regnbågsdröm
    bellissimo skrev 2016-01-09 16:11:47 följande:

    åh va tråkigt...all lycka till dig o nästa försök.... nej jag har inget att kleta in hihi...om du ej menar vaginaltabletterna?


    Tack för lyckönskningar. Önskar dig detsamma.

    Ja, vaginaltabletter är väl samma sak då antar jag. Jag hade en vaginalgel. Så det är det jag menar
  • Regnbågsdröm
    Amie77 skrev 2016-01-17 21:07:24 följande:

    Jag hoppas att jag ska få sätta in en blasto i slutet av februari. Jag förbereder mig enbart med extra D-vitamin och folsyra. Men enligt min klinik ska jag ta Bisolvon i samband med isättandet...

    Är det någon som vet om man får välja själv om man vill sätta in en 2-dagars eller en 5-dagars? Vi har två 2-dagars och 2 5-dagars och har bara råd och faktiskt lust med ett försök (har redan ett barn tack vare IVF).

    Jag vill absolut sätta in en blasto då dessa embryon visat sig bevisat kunna överleva tre dagar längre. Känns vettigare att prova med en blasto än med en som kanske slutar dela sig dag 3 (första dag efter insättning).

    Nackdelen: blir ju bara två chanser att få ett embryo som överlever iom att vi ju inte kan tina 2-dagars efter blastisarna, säger ju sig självt. :D


    Jag tror inte man får välja. Men visst, ber man om det så kanske man får det. Men risken är ju också att det aldrig blir en blastocyst och då får man inget ägg tillbaka alls, tänker jag. Fast visst, ni som skriver här kanske har jättemånga ägg. Vad vet jag. Men känns ju som en risk. Ett tvådagarsägg får ju bättre miljö i livmodern än utanför. Så det ägget som kanske inte klarat sig utanför kan ju klara sig inuti. Inte bara positivt att hoppas på blastocyst. Jag ville verkligen inte ha det till exempel.
  • Regnbågsdröm
    Amie77 skrev 2016-01-17 22:37:24 följande:

    Nej, precis. Mina blastocyster har redan visat att de är bra nog att överleva till dag 5, men mina 2-dagars kan lika gärna sluta dela sig dagen efter införing på dag 3. Känns självklart för mig att vilja sätta in en blastis med de förutsättningarna... :)


    Det förstår jag verkligen i det läget! Missuppfattade först
    Men har du tvådagars i frysen? Jag trodde de väntade fem dagar innan de frös in?
  • Regnbågsdröm
    Amie77 skrev 2016-01-18 20:07:01 följande:
    Jag har 2 2-dagars och 2 blastocyster som alltså är fem dagar "gamla", de sistnämnda. Fyra embryon sammanlagt.

    Hörde av mig till kliniken som sa att de tyckte försök med blastocysterna lät vettigt och det bara var att säga till då jag har mig första mensdag i nästa cykel. Kan inte ens fatta att jag sätter igång processen igen om bara cirka tre veckor. Dock skönt med FET och att det inte förlänger processen utan i början på mars redan vet jag hur det gått. :)
    Okej, aldrig hört att man fryser tvådagars. Men tydligen men bra att du får använda det andra.

    Stort lycka till!
Svar på tråden återföring av fryst blastocyst