• Aikido

    Punktering på sambons bil - vem betalar?

    Körde han bilen en timme innan du körde den kan han lika gärna vara skyldig. Vad menar han med kantstött? Var skadan på sidan av däcket? Gick det inte att laga? I många fall går det även att stoppa in en innerslang.

    7-8 år + kanske mer låter som stor risk för torrsprickor också. Nya sommardäck är antagligen bättre än vad som sitter/satt på bilen.

    Han borde byta alla däcken och du borde inte betalat ett öre. Speciellt med tanke på hur lite du använder bilen.

    Erbjud honom milersättning framöver i stället för att bekosta någonting till bilen.

  • Aikido
    Freija123 skrev 2016-01-13 20:44:43 följande:
    Jag vet inte vad han menar med kantstött. Torrspricka låter för mig mer rimligt. Vet inte om temperaturen kan påverka? Temperaturen sjönk rätt kraftigt den kvällen, och det kanske kan påverka gamla, trötta däck?
    Ingen aning. Temperatur och tryck hänger ju intimt ihop. Gammalt gummi kan ju bli sprött men vet inte hur det är med materialet i gamla vinterdäck. Har själv fått anmärkning på just torrsprickor i gamla vinterdäck på besiktningen.

    Skulle det varit en skada på sidan av däcket borde ju nästan någon av er varit på en refug eller trottoarkant med vass kantsten. Sådant brukar man känna om det inte skumpar bra av annat (isklumpar kanske).
  • Aikido
    Freija123 skrev 2016-01-14 09:17:30 följande:
    Han brukar själv i alla fall hävda hur bra han är på att köra bil. Jag känner också att han inte litar på mig. Hans motargument var att man kan köra på saker som ger punka utan att man märker det, och att han tycker att jag är snål/dum som försöker avsäga mig mitt ansvar då det är (enligt honom) uppenbart att det är mitt fel eftersom det var jag som hade bilen senast. Det finns ingen (enligt honom) annan förklaring.
    Lägg möjligheten till pyspunka till hans resonemang så punkterar du (eh...) hans slutsats. Eller han kanske är bättre än du på att avgöra vem som kört på vad utan att ha märkt det? Då du själv kunde ta dig dit du ville och tillbaka hem utan att märka någon punktering (eller jag kanske minns fel eller har fel) lär luften inte ha gått ur med en gång.

  • Aikido
    Freija123 skrev 2016-01-15 07:22:21 följande:
    Då hade han gått i taket. Så fort det går emot honom höjer han rösten och blir väldigt dominant och trycker ner mina åsikter. Kommenterar som "det fattar du väl själv?" Och i däckfrågan: "du kan väl ändå inte mena att jag ska betala när det är du som orsakat punkan? Du kan väl ändå inte mena det?"
    Det är ganska mycket rövhålsvarning på din gubbe må jag säga. Har han några goda egenskaper?
Svar på tråden Punktering på sambons bil - vem betalar?