• Anonym (tt)

    Vår 4-åring såg pappa slå mig!

    Ts du inser att ert beteende är skadligt för era barn. Och du verkar också inse att ni inte kan sluta. Vad ska ni då göra?

    1) Akutlösning. Separera om det är praktiskt möjligt. Ni två är två individer med personliga problem och skapar därför ett dysfunktionellt förhållande tillsammans som är en skadlig influens i era barns liv. Om ni separerar försvinner det dysfunktionella förhållandet förhoppningsvis.

    2) Lösning på sikt. Ni ser till båda två att söka professionell hjälp för era personliga problem. Vänd er till vårdcentralen i första hand och psykiatrin i andra hand. Tror ni båda skulle må bättre av att få rätt behandling och ni skulle dessutom förmodligen bli bättre föräldrar. Om ni mår bra kan ni kanske också någon gång i framtiden pröva på att leva som en familj igen.

    3) På sikt. Gå i familjeterapi ni två. Men det ska ni göra först när ni börjat era individuella terapier. I nuläget skulle ni förmodligen inte få ut så mycket av familjeterapin. Men viktigt om ni vill vara tillsammans.

    Jag nämner ingenting om barnen. De behöver ingen terapi om ni föräldrar ser till att sluta slåss. En trygg familjemiljö är terapi nog för dem. Om ni däremot fortsätter att slåss och bråka kommer ingen terapi i världen hjälpa dem.

Svar på tråden Vår 4-åring såg pappa slå mig!