• Nina05

    IVF VÄSTRA GÖTALAND FEBRUARI 2016

    Hej!

    Vi väntar på kallelsen vi också, har försökt i 1,5 år nu med hormontabletter och naturligt. Dubbla känslor inför IVF, men hoppas det tar sig givetvis. har precis som "ivf februari" också PCO.

  • Nina05
    ivf februari skrev 2016-02-01 14:19:31 följande:

    Hej. Dom säger dock att om man har pco så kan de vara lättare i vissa fall då man har massor med ägg. Får man fråga vad ditt bmi är då dom går efter det med?


    Ja, jag har massa ägg men jag har inte haft egen ägglossning mer än 2 gånger per år de sista åren. Men fick Pergotime flera gånger för att få igång, vi blev inte gravida men min kropp har fått en knuff så nu ägglossar jag varje månad som jag ska (har iaf gjort det hittills så hoppas det förblir så!) men eftersom jag inte blivit gravid på över ett år trots ÄL så ska vi nu få IVF.

    Mitt BMI är 18 så jag ligger på undervikt.. Vad är ditt?
  • Nina05
    ivf februari skrev 2016-02-02 17:30:43 följande:

    Nina05: aha. Pergotime funkade inte för mig alls. Inte ens på trippeldos. Mitt bmi är 31.. har gått ner nästan 30 kilo sedan i jan-15 men har inte fått igång mensen eller ägglossning ändå. (Gör dom säger ju de att -gå ner i vikt så kommer de igång) Aaa yeah right. Har haft oredelbundet sedan jag va 13 år, jag kunde få mens typ 2 gånger om året förr, och nu förtiden,  möjligtvis 3 gånger. Jag väntar ihjäl mig... jag skulle fått kallelse i januari egentligen så jag får la ringa dom. Har du fått något datum?  


    Det hjälper faktiskt inte för alla att gå ner i vikt vad jag förstått, så det känns inte riktigt schyst att säga "gå ner i vikt så kommer det igång". Det kan ju faktiskt bara vara så att din pcos är såpass svår att du inte kan ägglossa på egenhand. Vi har inte fått något datum ännu, väntar på kallelsen.
  • Nina05
    ivf februari skrev 2016-02-03 22:25:11 följande:
    Så det kan finnas chans för mig ändå även fast det inte gick med perotime?.... jag är super orolig... eviga väntan på kallelsen. Är det sahlgrenska för er med? 
    Det tror jag absolut! Man får försöka hålla modet uppe trots att det är tufft, för tufft är det ju! Inte alls roligt att vara barnlös.. :/ Ja, sahlgrenska här också.
  • Nina05
    ivf februari skrev 2016-02-05 23:37:08 följande:
    Jo,  man försöker tänka att det kommer ordna sig, men orolig är man när väl tankarna kommer. Men men... säg gärna till när du får kallelse. Har du hört nått om hur långt innan man får kallelsen innan besöket? Vet du hur långt upp i kön du står?
    Hon sa att det kan ta allt mellan några månader till flera eller många månader. Ingen aning om vart i kön vi står. Men vår utredning är ju klar och det är behandling vi står i kö för, så jag antar att det går lite snabbare då men jag vet inte. 
  • Nina05
    ivf februari skrev 2016-02-12 13:16:20 följande:

    Nina05. Ja det är ett halvårs väntetid. Det känns jätte jobbigt. Jag vet... jag har väntat sedan augusti på detta. Och nu är jag där. Hur gammal är du?


    27. Du?
  • Nina05
    ivf februari skrev 2016-02-13 20:51:01 följande:

    Nina05 : 29 (86a, så jag fyller 30 i år) man känner att tiden bara rinner iväg och att man önskar att man kollade upp mycket tidigare om man hade Såna här problem med att bli gravid.


    Håller med dig, känner detsamma! :(
  • Nina05

    Min gyn ringde igår och under tiden som vi nu står i kö för IVF så ska vi prova ytterligare ett ÄL stimulerande preparat, Letrozol. Dessutom ska jag äntligen få levaxin för mina värden som är lite förhöjda. Det har jag tjatat om i nästan 1 år så det känns bra att jag äntligen får det. Denna gången, under ÄL stimuleringen så ska jag gå på fler UL kontroller för att se så att det händer någonting. Känns bra och jag hoppas att detta ska göra att vi blir gravida innan det är dags för ivf.

  • Nina05
    ivf februari skrev 2016-02-17 12:54:45 följande:

    Fam grönlund. - det bästa är nog att hoppa på det tåget snart tror jag... det är väntetider som inte är roliga. Den 7 mars ska jag träffa dom på sahlgrenska för första mötet. De ska bli så kul att äntligen börja.... och jag har väntat sedan i augusti på detta.

    Nina05. - det preparatet har jag aldrig hört talas om.... är det starkare variant??


    Jag vet inte om det är starkare än Pergotime, men på fass står det att Letrozol är "östrogensynteshämmare" och läser man lite mer så står det att läkemedlet används för att hämma östrogenet om man tex har bröstcancer och genomgått klimakteriet. Det står inte på fass att det används vid ofrivillig barnlöshet, men det gör det tydligen..

    På Pergotime står det "o
    vulationsstimulerande medel" och det står klart och tydligt att det används vid ofrivillig barnlöshet.
  • Nina05
    ÄL testet visade positivt i lördags på cd 20. På tisdag fm (cd 24) fick jag en känsla av att jag hade ÄL igen så jag testade och mycket riktigt, det visade positivt. Igår kväll (cd 25) gjorde jag ett test till och återigen visade det positivt!?

    Jag har ju PCOS och antar att det pga det kan bli missvisande på testen, men jag undrar då vilken av dagarna jag faktiskt har ÄL.. i lördags, tisdags eller igår? Eller ingen av dom..?


    Någon som varit med om samma sak? Vad kan det bero på...? :/
Svar på tråden IVF VÄSTRA GÖTALAND FEBRUARI 2016