• ivf februari

    IVF VÄSTRA GÖTALAND FEBRUARI 2016

    Silmation. Hej. Jag väntar på att få kallelse till sahlgrenska nu. Så pirrig. Hur gick erat möte. ? Hur kommer det sig att ni gör ivf? Jag själv har pco så jag hoppas bara att de tar sig direkt.. jag är så less på att vänta mer

  • ivf februari

    Hej. Dom säger dock att om man har pco så kan de vara lättare i vissa fall då man har massor med ägg. Får man fråga vad ditt bmi är då dom går efter det med?

  • ivf februari

    Nina05: aha. Pergotime funkade inte för mig alls. Inte ens på trippeldos. Mitt bmi är 31.. har gått ner nästan 30 kilo sedan i jan-15 men har inte fått igång mensen eller ägglossning ändå. (Gör dom säger ju de att -gå ner i vikt så kommer de igång) Aaa yeah right. Har haft oredelbundet sedan jag va 13 år, jag kunde få mens typ 2 gånger om året förr, och nu förtiden,  möjligtvis 3 gånger. Jag väntar ihjäl mig... jag skulle fått kallelse i januari egentligen så jag får la ringa dom. Har du fått något datum?  

  • ivf februari
    Nina05 skrev 2016-02-02 21:23:51 följande:
    Det hjälper faktiskt inte för alla att gå ner i vikt vad jag förstått, så det känns inte riktigt schyst att säga "gå ner i vikt så kommer det igång". Det kan ju faktiskt bara vara så att din pcos är såpass svår att du inte kan ägglossa på egenhand. Vi har inte fått något datum ännu, väntar på kallelsen.
    Så det kan finnas chans för mig ändå även fast det inte gick med perotime?.... jag är super orolig... eviga väntan på kallelsen. Är det sahlgrenska för er med? 
  • ivf februari
    Nina05 skrev 2016-02-05 20:30:06 följande:
    Det tror jag absolut! Man får försöka hålla modet uppe trots att det är tufft, för tufft är det ju! Inte alls roligt att vara barnlös.. :/ Ja, sahlgrenska här också.
    Jo,  man försöker tänka att det kommer ordna sig, men orolig är man när väl tankarna kommer. Men men... säg gärna till när du får kallelse. Har du hört nått om hur långt innan man får kallelsen innan besöket? Vet du hur långt upp i kön du står?
  • ivf februari
    Silmation skrev 2016-02-07 11:20:21 följande:
    Hej!
    Vårt möte gick bra, då jag har högt bmi fick vi chansen att vara med i en  studie  för viktnedgång innan behandling, så nu ska jag gå på pulver diet i 12 v + 4 v "introducering till mat"..
    Vi fick "oförklarigt barnlösa" som svar..och sen fick vi reda på att även jag har pcos..
    Förstår det, det är hemst mkt väntande, innnan man ens har bett om hjälp är det väntande på att det ska ta sig av sig själv och sen ännu mer väntande när man bett om hjälp...man behöver mer tålamod än "lite is i magen" om man säger så.. :/
    Hur länge ha r du väntat på kallelsen nu ?
    *hoppas den kommer snart* :)
    Aha. Jag hade 40 i bmi innan start av pergotime. Men innan mötet med gyn så gick jag ner runt 20 kg så jag blev godkänd för att sätta igång för då hade jag 34 i bmi. Sen har jag gått ner 10 kg till. Så nu kämpar jag med lite till för min egen skull. Jag skulle få börja med ivf nu i februari. Så väntan har varit sen augusti. Bara man håller sig under 35 i bmi så är man godkänd för ivf på sahlgrenska. Hoppas du lyckas med pulvret????
  • ivf februari
    VeronikaMary skrev 2016-02-06 23:10:04 följande:

    Hej All!Jag har Pco och jag o min sambo står nu i kö för att få börja med ivf det är väl ungefär två månader kvar tills det är våran tur.Någon annan som är i samma situation och vill dela och skriva om den är tuffa upplevelsen?


    Hej. Vi sitter i samma väntan som ni. Ska ni också till sahlgrenska eller någon annanstans?  Har du provat pergotime?  Och hur gick det för dig med det?
  • ivf februari

    Pratat med sahlgrenska idag om hur vi ligger till i ivf kön. Nr 4. Så hon sa att vi kommer nog starta igång i v9. Så spännande. Någon mer som vet hur dom ligger till? 

  • ivf februari

    Nina05. Ja det är ett halvårs väntetid. Det känns jätte jobbigt. Jag vet... jag har väntat sedan augusti på detta. Och nu är jag där. Hur gammal är du?

  • ivf februari

    Nina05 : 29 (86a, så jag fyller 30 i år) man känner att tiden bara rinner iväg och att man önskar att man kollade upp mycket tidigare om man hade Såna här problem med att bli gravid.

  • ivf februari

    Fam grönlund. - det bästa är nog att hoppa på det tåget snart tror jag... det är väntetider som inte är roliga. Den 7 mars ska jag träffa dom på sahlgrenska för första mötet. De ska bli så kul att äntligen börja.... och jag har väntat sedan i augusti på detta.

    Nina05. - det preparatet har jag aldrig hört talas om.... är det starkare variant??

  • ivf februari
    rebeqqa skrev 2016-03-15 20:43:59 följande:

    Hej alla. Jag har just fått besked om att det blir IVF för oss. Vi ska bara göra klart en sak som tillhör utredningen - sen skickas en remiss vidare till gbg och Sahlgrenska. Och vi ställs i kö.

    Det känns förjävligt att inget hänt för oss med de ägglossningstimmulerande tabletterna. Några fler här inne som inte reagerat alls på pergotime/letrozole?

    Vi ställer in oss på flera månaders väntan nu.

    En fråga bara -hur är det med vårdgaranti ? Det är väl inom 3 månader de ska kunna erbjuda en hjälp innan man ska få hjälp på annat håll? Just nu går jag hos en privat gynekolog i min hemort och jag skulle gärna vilja ha landstingsbekostade ivf-försök hos någon av de privata klinikerna i Göteborg.


    Hej. Jag har samma problem som du. Har tagit upp till trippelkur på pergotime utan resultat. Ska börja om ca 1 månad med ivf. Just på sahlgrenska så kan man ställa upp sig på en sista minuten lista där dom kan få återbud och kan kontakta dig typ om ni kan komma dagen efter. Så då kan de gå snabbare. Det är annars ca 7 månaders väntetid. Om det är så att du vill använda dig av vårdgarantin på 3 månader så kan man hamna var som helst i sverige (om jag fattat det hela rätt.)
Svar på tråden IVF VÄSTRA GÖTALAND FEBRUARI 2016