Inlägg från: Iowhannah |Visa alla inlägg
  • Iowhannah

    Mår dåligt av att amma.

    Jag kände precis som du, amningen innebar ångest och olustkänslor. Jag fick aldrig några fysiska problem och min son hade ett bra grepp osv, men ändå mådde jag väldigt dåligt över amningen. När jag bestämde mig för att bara ge ersättning så var det som att en tung sten lyftes från mina axlar!

    Det är absolut inget fel med att ge ersättning! Det viktigaste är att ni båda mår bra. Glad mamma = glad bebis! T o m på bvc sa de till mig att jag inte ens behövde pumpa om jag tyckte det var jobbigt. Min son är nu 3,5 månader och mår väldigt bra.

    Det är synd att det nästan bara är amning man får info om, som om det är det enda alternativet man har för att ge mat till sin bebis.

  • Iowhannah

    Jag tror inte att jag har fått frågan om varför jag inte ammar. Utom av min bm på efterkontrollen, men henne litar jag så mycket på att det kändes okej att svara. Annars säger jag bara att jag inte ammar, så får folk ta det hur de vill. Jag vet att både jag och min bebis mår bättre av att ta flaskan och det är allt som räknas.

    Ang lappen på bvc, prata med din sköterska så får du nog fylla i den. När jag tog upp min förlossningsdepression så fick jag fylla i lappen redan när min bebis var fyra, fem, veckor. I normala fall skulle den komma fram i v 8 typ.

  • Iowhannah

    Hur går det, TS?

    Jag tycker även att du ska prata med din bvc-sköterska om hur du känner, det låter lite som att det kan vara en förlossningsdepression på g (eller i grunden).

  • Iowhannah
    tjejanonym skrev 2016-02-05 16:22:37 följande:

    Tack ännu en gång för alla tips och stöttande svar!

    jag har beslutat mig för att sluta amma och det känns bra. Är bara lite nojig ifall om min pojke får ex öroninflammation i framtiden. Då kommer jag säkert att anklaga mig själv för att jag inte ammat... Men det är ju som några av er säger - vissa ammade barn blir oftare sjuka än flaskmatade barn och tvärt om så det är ju lite av ett lotteri.

    I tisdags när jag var på BVC tog jag lite försiktigt upp det här med amningen och att jag har skuldkänslor och ångest/är ledsen men sköterskan verkade inte uppmärksamma det särskilt mycket. Men det kan bero på att jag inte var tillräckligt tydlig.


    Nä, man får nog vara riktigt tydlig med en del. Men bvc-sköterskan finns ju där för både din och ditt barns skull. Be om att få fylla i hälsoformuläret annars, då ser hon ju där hur du mår.
  • Iowhannah
    Kattflickan skrev 2016-02-06 22:29:48 följande:

    Ja, det är verkligen olika. För mig har amningen varit det enkla. Det tar 10 sekunder att få igång amningen på natten och minst 5 minuter att blanda ersättning. Men det är inte det värsta. Om jag ammar min son medans han är nyvaken så somnar han om. Om han får hänga med ner till köket och blir vaken så tar det ofta 2 timmar att söva honom igen mitt i natten. Så, amma 10 minuter och sen somnar vi båda om eller 2 timmars vaggande...

    Men om amningen inte funkar så är det självklart inte så enkelt. Undrar bara om ni som ger ersättning har de problemen med att få barnet att somna om mitt i natten?

    Vi gav ersättning ( förutom amning) sonens första veckor och det var en mardröm om nätterna.


    Min son äter inte på nätterna längre, men det tar inte alls så lång tid att göra maten. När han börjar vakna går nån av oss till köket (vägg i vägg med sovrummet), mäter upp vatten och mikrar i 40 sekunder, häller i pulver från vällingdoseraren, sätter sig och matar i sängen. Matningen tar 15-20 minuter och sen är det bara att lägga ner honom i hans säng. Oftast somnade han medan han åt. Och oftast vaknade han knappt innan maten kom heller, han gillar att sova ;)

    Tar man med ungen till köket så förstår jag att hen vaknar till ordentligt.
  • Iowhannah
    Tribute skrev 2016-02-07 10:19:18 följande:

    Min son sover hela nätterna från att han var cirka två månader. Oftast 23-09. Ersättningen gör jag på kranvatten som värms 30-40 sekunder. Sätter i rätt antal mått pulver, skakar flaskan. Byter alltid blöja innan måltiden, sätter mig i soffan med honom.

    Matning + rapning tar 45 minuter om jag vill bara säker på att han inte kräks. Sedan brukar han somna om cirka 2 timmar så då lägger jag honom i sängen och får tid att göra saker här hemma. Det hela är ju inte så omständigt då man sovit hela natten.


    Precis. Min son är 3,5 månader och sover 20-06/07, så man har verkligen chans att sova på nätterna :)
Svar på tråden Mår dåligt av att amma.