• Emeff

    Hur lång tid tog det för er 40+ att bli gravida?

    Är 40,5 år och försöker bli gravid med mitt tredje barn (min killes första) och har tydliga ägglossningstecken när jag har det. Fyra dagar i sträck runt helgen har vi legat och det är första månaden efter att jag tagit ut hormonspiralen som vi försöker. Hur stor chans är det? Och om inte nu, hur stora chanser har vi att lyckas den närmaste tiden. Min kille är exakt lika gammal (om det betyder nåt). Hur lång tid tog det för er?


    Arg feminist - Glad människa!
  • Svar på tråden Hur lång tid tog det för er 40+ att bli gravida?
  • Kasperina

    På Storkkliniken hade de statistik som sa att över 40 är genomsnittet 11 försök innan man blir gravid. Jag har dock blivit gravid på första försöket 2 ggr efter 40, första gången var en månad innan jag fyllde 41 och andra gången 2 månader efter jag fyllde 41.

  • Miriam75

    Började försöka när jag var 38,5 år. Det tog då 6 mån att bli gravid. Tyvärr ett utomkveds och jag förlorade ena äggledaren. Sedan tog det 1 år att bli gravid igen. Plussade strax efter min 40 års dag.
    När jag var 27 och 29 år blev jag gravid på första försöket med båda barnen. Så det var lite kämpigare att få till en trea.

  • Bullen2015

    Ett tipps kolla ert TSH :) Vi försökte ett år... Med ägglossning varje månad enligt test.. Så visade det sig att jag hade fel TSH... Ca 6v efter jag påbörjat min behandling blev jag gravid :) Grodan kom en månad innan min 42årsdag :)

    Lycka till :)

  • Bullen2015
    Emeff skrev 2016-02-03 20:35:46 följande:

    Vad är TSH?


    Den kan påvisa om man har fel i Sköldsköteln... Hormoner... Har du fel där kan tex äggstockarna slås ut.. Det kan bli svårt att bli gravid, få missfall eller fostret skadas... Så det är en bra början att kolla... Hade jag gjort det hade jag antagligen blivit gravid 2013... Men lika glad är jag för det, fick ju världens finaste groda tillslut <3

    Googla TSH och gravid tex :)
  • Emeff

    Aha! Ok, men jag fick mina två andra barn på första resp. fjärde försöket. Iof när jag var 29 och 32 år..

  • sleden

    Är 42 och gravid i vecka 6... 15 försök på 17 månader, och då är ändå ägglossningen regelbunden och jag har bra koll på den. Hade börjat ställa in mig på att det inte skulle gå....

  • Tvilling73

    Slänger in mig här och hoppas att jag blir den som jämnar ut antalet försöka till en lägre siffra


    snart 43 år och vi har precis börjat. Med sonen jag har sedan tidigare blev det på första försöket och då va jag 36 år

Svar på tråden Hur lång tid tog det för er 40+ att bli gravida?