Inlägg från: Anonym (Student 25) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Student 25)

    Jag vill inte jobba heltid

    Jag önskar lite råd och stöd.
    Just nu studerar jag på högskolan till ett yrke där det är hög belastning på personal och stor stress.
    Jag har sedan gymnasiet haft väldigt svårt att komma upp och ta mig hemifrån varje dag, fem dagar i veckan. Just därför har jag studerat gymnasiet på distans och på högskolan går man ju i regel inte varje dag i skolan. Så det har passat mig.

    Men jag fasar för arbetslivet. Jag känner att jag har svårt att klara mig genom en skoldag från 10-15, så HUR ska jag kunna jobba en hel dag? Och varje dag. Det gör mig ledsen, och jag förstår inte hur jag ska kunna komma tillbaka till mitt liv som det var förut när jag gick i skolan varje dag från 8-15, typ.

    Nu får jag huvudvärk, migrän och allmän trötthet efter EN skoldag från 10-15. Mår så dåligt att jag kommer hem och bara kraschar i sängen.

    Finns det något att göra? Har man rätt att bara få en anställning på deltid? Jag tänker om 70% typ. Kan man begära det? Istället för100%? Det måste finnas andra som har det så här? Hur gör ni/dem?

    Det känns så svart när jag blickar framåt. Jag har svårt att se hur jag skulle orka jobba heltid utan att stanna hemma för ofta. Detta gör mig ledsen och bekymrad. Har ni några råd?

  • Svar på tråden Jag vill inte jobba heltid
  • Anonym (Student 25)

    Tack för era svar!
    Angående synen så har jag redan linser sedan ca 10 år tillbaka.
    Men jag ska till läkare om några veckor pga migränen. Kanske kan de ge mig några svar.
    Jag tror det hänger mycket på rytmen, ja. Det måste jag nog kämpa med redan nu. Så att jag kan börja vänja mig.

  • Anonym (Student 25)

    Om det skulle bero på någon vitaminbrist, korrigeras det med tabletter då?

    Kan jag ta upp min oro hos läkaren när jag bokat tid enbart pga migränproblem?

  • Anonym (Student 25)

    Tack för era svar!
    Jag har känt (och känner mig) väldigt orolig och som om det är fel på mig, men med era ord känns det hoppfullt att kunna jobba minst 50% och att det faktiskt är okej att jobba mindre om man bara klarar sig på det.
    Jag hoppas att jag lyckas hitta ett bra arbete helt enkelt, där miljön inte är för påfrestande. Men det är en del kvar på utbildningen först.

  • Anonym (Student 25)
    Anonym (Z) skrev 2016-02-05 09:15:15 följande:

    Sök hjälp är mitt råd. Något stämmer inte. Har du social fobi? Näringsbrist?


    Jag är lite blyg. Inte fobiskt, men jag tar inte för mig så mycket. Detta har jag dock övat på och blivit bättre på.
    Men jag har problem med sömn, dygnsrytm och att jag får migrän efter en relativt kort skoldag. Jag blir liksom trött och får väldig huvudvärk. Dock inte när jag bara är hemma. Utan i skolmiljö.
  • Anonym (Student 25)

    Alltså min innerliga passion är inte så lätt att arbeta med. Det är en oerhört tuff konkurrens. Och få förunnat att försörja sig på.

    Så mitt studieval baseras på förnuft och vad jag tror att jag kommer få arbete som i praktiken. Och det är ett brett program, och jag vet inte så mycket om alla olika områden. Men det är ett förnuftigt val.

Svar på tråden Jag vill inte jobba heltid