Inlägg från: Anonym (Nn) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nn)

    Jag vill inte jobba heltid

    Anonym (Student 25) skrev 2016-02-04 04:08:20 följande:

    Jag önskar lite råd och stöd.
    Just nu studerar jag på högskolan till ett yrke där det är hög belastning på personal och stor stress.
    Jag har sedan gymnasiet haft väldigt svårt att komma upp och ta mig hemifrån varje dag, fem dagar i veckan. Just därför har jag studerat gymnasiet på distans och på högskolan går man ju i regel inte varje dag i skolan. Så det har passat mig.

    Men jag fasar för arbetslivet. Jag känner att jag har svårt att klara mig genom en skoldag från 10-15, så HUR ska jag kunna jobba en hel dag? Och varje dag. Det gör mig ledsen, och jag förstår inte hur jag ska kunna komma tillbaka till mitt liv som det var förut när jag gick i skolan varje dag från 8-15, typ.

    Nu får jag huvudvärk, migrän och allmän trötthet efter EN skoldag från 10-15. Mår så dåligt att jag kommer hem och bara kraschar i sängen.

    Finns det något att göra? Har man rätt att bara få en anställning på deltid? Jag tänker om 70% typ. Kan man begära det? Istället för100%? Det måste finnas andra som har det så här? Hur gör ni/dem?

    Det känns så svart när jag blickar framåt. Jag har svårt att se hur jag skulle orka jobba heltid utan att stanna hemma för ofta. Detta gör mig ledsen och bekymrad. Har ni några råd?


    Tycker också du ska kolla med läkare. Du kanske har järnbrist, b12brist, brist på vit d, sköldkörtelsproblem. Sen är det ofta lättare att jobba än plugga då du gör likadana saker varje dag. Oftast. Beroende på yrke såklart. Så efter ett tag brukar det gå på rutin o inte ta så mycket energi. Du kanske är väldigt skoltrött nu.
Svar på tråden Jag vill inte jobba heltid