• Anonym (Oj)

    Varför tycker folk jag är modig som har rest till Thailand när jag var 20 år helt ensam?

    För att folk är fega. Jag tycker att det är lite modigt, att prata engelska, träffa nytt folk och ta sig fram utan någon trygghet. Alla är inte så självständiga och folk gillar att följa normen, därför folk stannar på sina jobb som de inte gillar. Det är resorna man minns i livet. Att göra samma sak dag in o dag ut på jobbet... Ja, det minns man men det är inte lika kul.

  • Anonym (Oj)

    Många har svårt att klippa navelsträngen. De trivs med tryggheten, att hänga med samma gamla kompisar, dricka samma öl, gå till samma ställen. De vet inte vad de missar. De tror att livet ska vara så.

  • Anonym (Oj)
    Fröken Apelsin skrev 2016-02-06 12:52:17 följande:

    Hon vill diskutera fenomenet, är det så märkligt?

    Jag tycker generellt sätt att folk verkar ganska fega. Går jag utanför min bekantskapskrets undrar jag hur vissa ens kan leva då allt är läskigt för dem. Det gäller särskillt kvinnor


    Det är en kille. Inte tjej.
  • Anonym (Oj)
    MadHatter skrev 2016-02-06 14:34:00 följande:

    Fast tror ni att det har med åldern att göra?

    Jagvtror mest det handlar om att många aldrig skulle kunna tänka sig att göra något ensam, inte för att det är farligt men för att det anses lite "fult, det är lite "skamligt" att vara ensam och då är man modig om man gör saker själv.

    Jag har också fått den kommentaren när jag rest som ensam vuxen med mitt barn - inom Sverige tom. Jag tror inte att det handlar om att man tänker direkt "fysisk fara" utan mer att det dels inte är helt accepterat socialt och dels "att klara sig själv". Många gör inte det.


    Ja, precis! Tråkigt att det är så. Att man är konstig för att man gör saker själva. Det blir typ som: ah han åker själv för han har inga kompisar... Istället för att intressera sig för vad han har upplevt.
  • Anonym (Oj)

    De flesta vill nog dela upplevelsen med någon. Svårt när man är själv. Personligen tycker jag det är coolare att åkasjälv o inte vara beroende av andra.

Svar på tråden Varför tycker folk jag är modig som har rest till Thailand när jag var 20 år helt ensam?