Inlägg från: Anonym (Ingenjör (har ej iPhone)) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ingenjör (har ej iPhone))

    Inget svar trots läst sms

    Anonym (Ty) skrev 2016-02-07 20:00:09 följande:

    Vad ska man tolka det som? Vanligt att man inte tänker på att sändaren kanske kan se att man läst sms?


    Det där fungerar bara om båda har Apple-produkter med funktionen iMessage påslagen.

    iMessage är inte samma sak som SMS,
    iMessage använder data/internet-kopplingen medan SMS är inbyggt i själva telefonnätet (finns alltså på alla telefoner, även när internet inte fungerar).

    Ni iPhone-ägare är lurade. Om funktionen iMessage är påslagen och ni väljer att "skicka SMS" så blir det automatiskt iMessage i stället för SMS (i alla fall om telefonen fattar att mottagaren också har IMessage).

    Med "äkta" SMS kan man möjligen få en leveransbekräftelse, alltså en bekräftelse på att ett SMS nått fram till en telefon. Ingen vettig telefon skickar en läsbekräftelse på ett SMS utan att användaren på något sätt har valt att så ska ske. Med iMessage kanske man inte kan stänga av läsbekräftelse, men jag har ingen Apple-produkt så jag vet inte.

  • Anonym (Ingenjör (har ej iPhone))

    Jag glömde nämna att även MMS är något annat än "äkta" SMS. Jag vet inte om läsbekräftelse finns för MMS.

    Enligt rubriken på den här tråden handler det om SMS, och då finns ingen automatisk läsbekräftelse.

  • Anonym (Ingenjör (har ej iPhone))
    Anonym (Suck) skrev 2016-02-08 22:36:19 följande:
    Förstår inte varför någon skulle vara lurad dock.

    Man ser ju tydligt om det är iMessage man skickat, och då står det 'delivered' eller 'read' beroende på om det är läst eller inte. Har det istället blivit ett vanligt sms så står det inget. Så man är liksom inte lurad, man vet exakt hur läget ligger till...
    Det gäller att veta hur det fungerar. Ett SMS kommer alltid fram om telefonen har täckning. iMessage fungerar ungefär som mail, det krävs "data/surf/internet". Om man t.ex är utomlands och stänger av "data" för att det är hutlösa priser så kommer iMessage inte fram. SMS kommer fram.

    Vi som inte har iPhone väljer om vi ska skicka SMS eller mail.
    Det är nog fler iPhoneägare än TS som tror att man skickar "SMS" när det egentligen är ett iMessage. Har man aktiverat iMessage blir det tydligen iMessage om telefonen fattar att mottagaren har ett Apple-konto. Skickar man till ett "okänt" telefonnummer så blir det ett "äkta" SMS. Eftersom jag inte har en iPhone är jag lite osäker på detaljerna.
  • Anonym (Ingenjör (har ej iPhone))
    Anonym (jo) skrev 2016-03-04 12:49:21 följande:

    Funkar visst med att se info på Samsung. Markera det sms du skickade å vill se info om. Markera alltså håll kvar fingret så dyker det upp en ruta välj meddelandeinfo.


    Operatören kan ge dig möjlighet att se om ett SMS kommit fram till mottagarens telefon, men det finns inget säkert sätt att se om det har öppnats/lästs eller inte.
Svar på tråden Inget svar trots läst sms