Inlägg från: Anonym (Penny Lane) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Penny Lane)

    Ok att lämna barn på förskolan om syskonet är magsjukt?

    Det är absolut inte ok, totalt SJÄLVISKT!!! Fattar inte folk att det är ytterst smittsamt??? Jag jobbar på förskola o varje gång det går magsjuka blir jag chockad över hur idiotiskt vuxna människor kan bete sig....

  • Anonym (Penny Lane)
    Anonym (Häxan surtant) skrev 2016-02-09 21:20:41 följande:

    Men får ni inte be dem att ta hem det stora barnet i ett fall som detta?


    Jo vi låter inte syskonen komma men det är helt otroligt hur mkt bortförklaringar föräldrar kan komma med för att slippa ha syskonet hemma eller slippa vänta 48 timmar.

    Samma magsjuka kan vara olika illa för olika personer, vissa kräks en gång medan andra blir utslagna en vecka. Vi på förskolan måste ta det säkra före det osäkra! Ex ett barn dricker vatten o kräks över hela bordet, då måste vi skicka hem det, även om föräldrarna tror barnet nog bara drack för fort måste de va hemma 48 timmar... Förstår inte de att de utsätter både barn o vuxna för smitta??
  • Anonym (Penny Lane)
    Anonym (G) skrev 2016-02-10 17:33:49 följande:

    Öh va? Om det är uppenbart att barnet satt i halsen pga mat eller dryck kan ni väl inte kräva att barnet skall bedömas magsjukt och hålls hemma 48h? Ni låter ju FULLSTÄNDIGT orimliga. Vi har ett barn med lättväkt kräkreflex när det sätter i halsen vid matning. Nu brukar det inte bli spyor på förskolan, men hade vi haft barnet hos er hade vi banne mig bytt plats eller sett över möjligheterna att anmäla er.

    On topic: Givetvis ska syskonet vara hemma om magsjuka finns i familjen.


    Sätter ett barn i halsen eller ex små barn vällingkräks lite skickar vi inte hem såklart, men barn som helt tydligt INTE satt i halsen (var 5 år i detta fall, så inget småbarn) o kräks över hela bordet skickas hem i minst 48 timmar! Trots att barnet då kräkts på förskola o vi sett det hela vill föräldrarna ofta förklara bort det....sen började syskonet kräkas hemma då var det lite svårare för dem att förklara ;) men ibörjan gick vi på sånt vilket gjorde att vi fick rejäla magsjuke utbrott..

    Har ett visst barn någon speciellt ex åksjuka eller känslig kräkreflex kan man ju prata m personalen innan så har man koll på sånt.
  • Anonym (Penny Lane)
    Anonym (aldrig ok) skrev 2016-02-10 20:41:08 följande:

    Finns aldrig en giltig anledning att lämna syskon till magsjuka på förskola/lämna sjuka barn för tidigt, blir så less på er egoistiska och nonchalanta föräldrar som inte tänker längre än er näsa räcker!!


    Exakt!!!

    Hade människor skött hygien samt stannat hemma som de ska skulle ju magsjukeutbrotten va tämligen få, fattar ingen det???
Svar på tråden Ok att lämna barn på förskolan om syskonet är magsjukt?