• cosinus

    Pappan kan inte trösta - barnet får panik

    Men vad händer när du inte är där? Pappan måste ju ändå ibland vara själv med dottern. Hur löser han det då?

    Jag får intrycket av att dottern beter sig som hon gör för att hon vet att du alltid tar hennes parti. Hon kan bete sig hur som helst och du säger ändå inte ifrån. Då finns det ju ingen anledning att sköta sig.

    Min dotter som snart fyller 12 är aldrig så dramatisk och gnällig och känslomässigt överdriven som när mormor är på besök. För hon vet att mormor alltid tar hennes parti. Mormor förstår inte, för hon är ju s a s alltid på plats när det händer men vi och morfar (som ibland hälsat på själv) bara himlar med ögonen när ungen drar igång värsta utbrottet och mormor slår knut på sig själv för att vara henne till lags.

    För att du inte ska hamna i kläm så måste du backa.
    Kommer de inte överens så får de lösa, ta en prommenad, åk och handla eller vad som helst. Sen kan du och dottern prata om vad som hänt i skolan eller andra saker hon inte vill ta med pappan men hennes konflikt med pappan måste de lösa. Är ju klart som tusan att pappan inte kan göra något åt saken när du är där och dottern har bestämt sig för att hon ska skrika sig till din uppmärksamhet genom att bete sig illa mot pappan.

    Och är du på plats och hon skriker elaka saker så är det din uppgift som förälder att säga att det är där inte ok. Så där säger man inte åt någon, oavsett hur arg man är. Man får tänka men man måste också lära sig att vara tyst. Pappan har mycket att jobba på men den här biten måste du också ta. Annars signalerar du till dottern att det är ok att bete sig så. 

Svar på tråden Pappan kan inte trösta - barnet får panik