Inlägg från: M1rella |Visa alla inlägg
  • M1rella

    Feber på vuxen

    Man brukar inom vården räkna 38 gradee och över som feber. 37.9 och ev +0.5 grader (beroende på termometer) hade jag Iallfall räknat slm feber. Men sedan kan feber mycket väl vara under 38 beroende på person. Känner man sig konstig, trött, tung i huvudet, hängig så kan man absolut ha feber och är man dessutom nyopererad så ska man ta det på allvar då det kan tyda på infektion.

    Är sjuksköterska och har tidigare jobbat på akuten.

  • M1rella
    Aniiee skrev 2016-02-14 00:09:37 följande:

    Det där med om man ska lägga till 0,5 eller inte beror helt på termometern man köper. Det brukar stå utanpå fodralet. En del armhåletermometrar är redan kalibrerade att visa +0.5, medan andra inte är det. Munhåletermometer ska vara bättre, om man vill slippa ändtarm eller öron (öron är bra, men alla fixar inte det heller).

    Och vad som är feber råder också delade meningar om. Några (gamla i gemet) sjuksköterskor (vet minst en här på FL) kommer hävda till leda och förbannelse att det är 38 som är feber och allt under det är inte feber/sub-febrilt, vem man än är och vad man än har för sjukdomshistoria. Min tjej, som läser sista terminen till sjuksköterska (och vill bli specialist, sen) har fått lära sig att OM man känner till patientens normaltemperatur, så är det norm.temp.+1 som är feber, men om man inte vet så ska man anse 38 vara feber tills vidare. 


    Subfebril är inte att man inte har feber utan att man har temp mellan 37.5 - 37.9 grader så ts är vad man räknar generellt som Subfebril, dvs lätt förhöjd temp.

    Afebril innebär när man är feberfri, dvs har son normala temperatur.
Svar på tråden Feber på vuxen