• lompan

    ivf umeå!

    Hej! finns det någon som gjort ivf nyligen i umeå? hur lång var er väntetid?

    Jag söker dessutom andra som väntar på en ivf tid i umeå?
    Min man har inga spermier i utlösningen och ska göra biopsi, hittar dom spermier då så påbörjar vi ivf. Vi fick brev om att vår remiss var mottagen 9 februari.. vi väntar nu med spänning på att bli kallade! 

  • Svar på tråden ivf umeå!
  • BK1986

    Hej. Vi har just gjort vårt första försök i Umeå. Hade sprutstart 14/1 och fick tillbaka ett fint litet embryo den 29/1 som tyvärr inte fäste.

    Vår utredning visade egentligen bara att min mens var oregelbunden och därför fick jag Pergotime i sex månader förra året. Detta lyckades inte och jag meddelade det i början på November. Remissen skickades i slutet av November och vi hade första tiden i Umeå redan i början av December. Vi hade fått börja då om det inte vore för julledigheterna. Därför fick vi invänta nästa mens för att börja. Så det gick fort för oss.

    Nu har vi testdag på onsdag så då kan jag meddela kliniken att det inte gick vägen och förhoppningsvis få en tid för ny behandling.

    Har ni fått någon tid för första besöket än?

  • lompan

    vad kul att du skrev!
    oj jisses vad fort ni blev kallade! vi har inte fått någon tid än, vi sitter å hoppas på att inte behöva vänta i 3 månader!
    det verkar vara jätte olika, endel behövde bara vänt en månad, en del prick tre månader, och så som du bara någon vecka. 

    hur länge har ni försökt?

  • BK1986

    Jo, men de sa att köerna var korta. Håller tummarna för att ni får komma snabbt. :)

    Jag slutade med p-piller i juni 2013 och när mensen inte ordnat upp sig i januari 2015 så sökte vi hjälp.

    Ni då?

  • lompan

    Tack! 

    vi började i oktober 2014, men jag kände ganska snabbt att något var fel för vi prickade ägglossning varje månad, så vi sökte hjälp i maj 2015, i september 2015 fick vi veta att han inte har några spermier i sädesvätskan, sen dess har vi väntat på att få komma och göra en biopsi, kolla med nål i pungen om där finns några. vår väntan haar varit helt jävla sjuk i huvet.

    berätta hur det går för er imorgon!

  • BK1986

    Okej! Men då fick ni ju utredningen rätt fort också. Vi fick ju på sätt och vis 6 månaders extra väntetid då jag åt ägglossningsstimulerande under förra året.

    Idag blev det (som väntat) minus. Fick telefontid med behandlande läkare nästa vecka för att prata om upplägget inför nästa behandling. Hoppas att vi får börja om vid min nästa mens.

    Så det är biopsin ni väntar på nu? Det är skickat remiss för den?

  • lompan

    Vi fick ingen utredning utan bara en standard koll på privat gyn. Dom kollade bara att jag hade ägglossning och att han hade spermier med ett prov. Vi hade inte fått typ någon hjälp om det vore för att han var typ steril, då skickades remiss till sjukhus.

    Från det att vi fick veta att han ej har spermier har det inte hänt nå på snart ett halv år. Nu väntar vi på biopsi, ivf kommer startas i samband om spermier hittats.

    Kör du korta eller långa protokollet?

  • BK1986

    Ja det är lite konstigt det där. De kollade mina äggledare och min sambos sperma. Det var liksom det. De kan ju även kolla äggkvalitet och amh-värde (som jag inte vet vad det är). Sen har de inte kollat något mer. Har några bekanta som gjort IVF och de hittade inget fel på någon av dem. Då fick de beskedet att fortsätta försöka själva i två (!) år till innan IVF var aktuellt.

    Vi körde korta protokollet och jag svarade bra på Menopur. De fick ut 14 ägg ur 21 blåsor. Av dem var 9 mogna men bara ett enda blev befruktat. De kan inte svara på varför. Men det var ju en förklaring till varför det inte tog sig på naturlig väg iallafall.

    Hur känner du inför en eventuell hormonbehandling?

  • lompan

    Oj bara 1 ägg! Men jag känner på mig att ni kommer lyckas snart.

    Jag är livrädd för hormonerna, kan du berätta lite hur det varit för dig?

  • BK1986

    Jo. Det var lite av en berg- och dalbana de där dagarna efter äggplocket. Glädje över så många ägg. Sorg över att bara ett blev befruktat och sen glädje igen för att det klarade sig och fick flytta in igen.

    Alltså jag mådde bra av medicinerna. Tyckte att injektionerna gick hur bra som helst. Jag fick spruta i 12 dagar för att mina ägg skulle växa på sig. Den sista veckan var jag lätt illamående, men det berodde nog på att det var så många blåsor. Sen blev jag lite öm i brösten och så, men det gjorde inte så mycket. Det är ju väldigt olika hur man svarar och vilken medicin man får. Men för de allra flesta verkar det gå bra. Så det ska nog gå jättebra för dig med. :)

  • lompan

    gjorde du korta eller långa protokollet?

    har du jobbat som vanligt under hormon behandling?

Svar på tråden ivf umeå!