Inlägg från: Anonym (Mia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mia)

    Varför röker lågutbildade så mycket jämfört med högutbildade?

    Undrar om det inte handlar lite om en ren normaliseringsprocess. Om alla andra på jobbet röker känns det okej att röka, jämfört med om du är den enda som måste springa och och stå där och skämmas. . . Det ger ju också att barn till akademiker mer sällan blir rökare (eftersom vi tar efter våra föräldrar), men oftare själva blir akademiker.

    Lite samma sak med övervikt. Vi människor umgås ju gärna främst inom vår egen grupp och beteenden och normer smittar av sig.

    Tror att det är så.

  • Anonym (Mia)
    Embla twopointoh skrev 2016-02-15 00:15:32 följande:
    Det är en sanning med modifikation. Till exempel så är ett kilo färdiga köttbullar av billigaste sorten billigare per kilo än vad köttfärs är (jag ryser när jag tänker på vad dessa köttbullar egentligen innehåller...).
    Jag hade faktiskt tänkt skriva samma sak! Myten om att det skulle vara billigt att köpa råvaror och laga själv från grunden är seglivad, trots att det är så lätt att med rena siffror visa att det är just en myt. Det är typ bara bröd som blir billigare att lägga tid på. Allt annat som ketchup, leverpastej, blodpudding, fiskpinnar, köttbullar etc är billigare färdiga.

    Detta behöver verkligen inte bero på att det är "skit" i dem, utan att tillverkarna har tillgång till råvaror som vanliga konsumenter inte har (spill från styckning, fula men goda tomater etc).
Svar på tråden Varför röker lågutbildade så mycket jämfört med högutbildade?