Inlägg från: Anonym (tydligt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tydligt)

    Varför röker lågutbildade så mycket jämfört med högutbildade?

    På mitt nuvarande jobb märks det tydligt. Jag jobbar som administratör på ett äldreboende och fan vad många ur personalen som står ute på raster och bolmar. Säkert hälften! (Och då är det en stor arbetsplats). Påfallande många är överviktiga också. På mitt förra jobb (mindre företag) rökte EN enda av de ca 10 anställda. Ingen var påfallande överviktig. Två var på sin höjd lite runda. Och ja, de flesta där hade högre utbildning. Så det är en jäkla skillnad. Båda är kvinnodominerade arbetsplatser för övrigt, men med några män.

  • Anonym (tydligt)
    PinkSugar skrev 2016-02-14 08:52:14 följande:
    Upplever att många som arbetar inom vården inte vill arbeta inom vården men har av olika anledningar fastnat där. Gissar då på att rökningen blir ett sätt att slippa arbetet i några minuter. 
    Ja, det är ett problem. Många där jag jobbar är visserligen både duktiga och engagerade, men några borde definitivt inte jobba där. Det känns inte som att de har valt jobbet för att de vill jobba med äldre, utan för att det kanske var det enda jobb de kunde få (?)

    Så var det inte på mitt förra jobb.

    Sen är det många unga vikarier i omlopp också, som nyss har slutat gymnasiet och bara ser det som extrajobb / tillfälligt. 

    Samtidigt är verksamheten helt beroende av dessa människor. Äldreomsorgen i Sverige är redan ansträngd (ofta svårt att hitta tillräckligt med personal) och skulle förmodligen kollapsa om det inte vore för dessa lågutbildade, unga och (ofta) invandrare, som jobbar där. Därför aktar jag mig för att kritisera för mycket, men visst, ohälsan märks tydligt.
Svar på tråden Varför röker lågutbildade så mycket jämfört med högutbildade?