Inlägg från: Embla twopointoh |Visa alla inlägg
  • Embla twopointoh

    Varför röker lågutbildade så mycket jämfört med högutbildade?

    Anonym (Undrande) skrev 2016-02-14 11:40:55 följande:

    Intressant tråd. Jag har också funderat på detta? Alla, oavsett utbildningsnivå, vet att det är farligt, dyrt och ohälsosamt att röka och äta stora mängder fet mat, godis och snacks i tid och otid. Alla vet oxå att röra på sig är hälsosamt.

    Att skylla på att det är dyrt med bra mat är fel. Hämtmat, halvfabrikat, chips, godis, läsk och tobak är dyrt.
    Att handla råvaror och laga från grunden är billigt. Om tiden tryter så kan man t ex köpa förkokta grönsaker och fullkornspasta/-ris eller andra gryn såsom korn, matvete eller liknande. Att dricka vatten med t ex lite citron i är mycket billigare och nyttigare än läsk.
    En dag i veckan kan man unna sig lite godsaker. Inte sju dagar i veckan.


    Det är en sanning med modifikation. Till exempel så är ett kilo färdiga köttbullar av billigaste sorten billigare per kilo än vad köttfärs är (jag ryser när jag tänker på vad dessa köttbullar egentligen innehåller...).
  • Embla twopointoh
    Mandel skrev 2016-02-15 10:53:45 följande:
    Fast om man då kollar på köttinnehållet så är det nog inte riktigt 100%.
    Passar man på att köpa ex fläskfärs eller blandfärs när det säljs billigt för 30-40kg/kg och tar kanske max 600g och sedan spär smeten med ägg, ströbröd, rivna morötter, koktpotatis osv. så blir det väldigt billigt och även nyttigare än de köpta som oftast har utländskt kött i sig och en massa e-nummer och andra udda tillsatser.
    Jag har heller inte försökt påskina att det skulle vara 100% kötthalt i köpta köttbullar, bara att dessa är billigare per kilo än vad köttfärs är. Jag tvivlar starkt på att det kött som finns skulle vara av samma kvalité som köttfärs, och som du säger så är det dessutom en massa tillsatser.
Svar på tråden Varför röker lågutbildade så mycket jämfört med högutbildade?