• Amie77

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Lycka till, Pusheen! :)

    Ah, jag kommer ihåg då jag tyckte det var mycket att göra med en liten spädis och nu med storebror och spädis så kommer jag knappt ihåg att jag har en dator de flesta dagar. :D Och då har jag extremt lätthanterliga barn, båda två. Lillan är en helnöjd individ som bara gråter på skötbordet och storebror är visserligen lite obalanserad nu, av omställningen, men har alltid varit väldigt harmonisk. Trots det: Vart tog den här dagen vägen? Och förra? Och den innan dess? Och när blev vårt nya "komma till ställen i tid" att vara enbart en kvart försenade och inte en halvtimme? :D :D

    Hoppas det går bra för alla som fått era små också! Uppdatera gärna om era bebisar också! Vissa små har väl blivit 5-6 veckor nu och kommit till sitt första utvecklingssteg? (Jag har appen The Wonder Weeks för att följa utvecklingsstegen och veta när hon kan bli lite förbannad, haha.)

  • Amie77
    Frmid skrev 2016-11-15 16:09:12 följande:

    Här hemma kämpar vi vidare i motvind efter min baby blues, nu har vi en liten tjej med både förstoppning emellanåt och magknip. Så mammas självförtroende och mentala hälsa är en aning skört nu :(

    Så gråtandet fortsätter för min del.

    Hoppas verkligen det går över snart! Och ursäkta negativt inlägg..


    Inte ska du be om ursäkt! Det är ju din verklighet just nu och så som du har det nu är det ju mycket vanligt att det är. Måste vara oerhört jobbigt med ett otröstligt barn, som jag antar att det blir med magknip och förstoppning.

    Det kommer att gå över snart, så är det ju, men tiden känns ju oändlig i en sådan situation.

    Be bara din man hålla koll på att ditt mående håller sig på baby blues-nivå och inte blir värre. Det har man ju svårt att se själv.

    Det kommer att bli mycket bättre snart! Kramar!
  • Amie77

    Pusheen: Stort grattis!! Så härligt (ja, inte förlossningen kanske, haha, men att du har bebisen nu)!


    Angående storlek på bebisar så har mina varit ganska små. Första precis 3 kg och andra strax över. Första färsk, andra frys (så rent embryologiskt sett så är ju lillasyster storasyster med över ett år, haha). Jag var en sån där standard 3,9 kg-bebis då jag föddes.

    Hoppas irrbloss uppdaterar snart! :)

  • Amie77

    Jag hade också TWW med äldre syskonet - nedladdat sen innan födseln till lillasyster. Kom ihåg att lägga in BF-datum och inte datum då bebisen faktiskt föddes - om det inte är samma alltså. :)

  • Amie77
    Iskristall skrev 2016-11-21 05:48:57 följande:
    Varför ska man lägga in BF-datum och ej födelse-datumet?
    De förklarar det i appen, men tror det är att det är hjärnans ålder som avgör och när man är född avgör ju inte hjärnans ålder utan det är när man blev till som gör det, s.a.s.
  • Amie77
    Sally Cinnamon skrev 2016-11-22 19:29:37 följande:

    Samma med vår sömn! Sova hela dan, vaken hela natten. Frustrerande men svårt att göra nåt åt utom att försöka ta igen när det går.


    Jäkligt svårt att ta igen med ett äldre syskon dock. Vilken jäkla lyx det var då man bara hängde med en bebis. :D
  • Amie77
    lallallalla skrev 2016-11-23 10:12:33 följande:

    Usch, jag känner mig hemsk som tänker såhär, men det är lite skönt att läsa att det är fler än jag som tänker och funderar över sin förlossning. Det får mig att tänka att det kanske är naturligt, vare sig förlossningen var bra eller inte.

    Jag tänker (och ältar) min förlossning ganska mycket. Men den var ganska traumatisk också. Jag hoppas att ni tycker det är ok att jag skriver om den. Jag vill absolut inte skrämma nån, men har samtidigt ett stort behov av att få berätta. :/


    Fick tårar i ögonen då jag läste om din upplevelse! Vad bra att allt gick bra till slut!

    Själv har jag knappt tid att sitta vid datorn som sagt så det var nog ett tag sen jag skrev ett inlägg. Allt väl här dock förutom avsaknad av sömn. :)

    Ett tips för er med bebisar med magknip: är era d-droppar oljebaserade? Kan bero på det enligt min BVC - det finns vattenbaserade att köpa om man vill testa. (Först sa dock min BVC att man provar med uppehåll och sedan, om det hjälper, går över till vattenbaserat.)
  • Amie77

    Hej!

    Hoppas allt är bra med alla. Vi har haft en lugn och jättebra jul då vi till skillnad från tidigare år inte åkt över halva riket utan firarna har kommit hem till oss.

    Har vant mig bra vid två barn nu och vid den ännu värre sömnbrist det innebär med två barn: som sagt, nu kan man inte "passa på" att sova längre då bebisen sover. Jag har ibland varit lite uttråkad då det varit så trist vinterväder att vi knappt kunnat vara ute - måste verkligen vara en fördel att få barn framåt våren då man har syskon, så att man kan vara ute mycket och springa av sig. Pussel, spel och billek blir lite tråkigt efter ett tag då det blir mycket av den varan. :)

    Lillasyster sköter sig utmärkt. Är i början av sitt andra utvecklingssprång och har börjat smågråta ibland "utan anledning". VÄLDIGT ovant då hon bara gråtit då hon varit hungrig tidigare och om jag fumlat runt för mycket med kräkslappar som ska på och av. :D Men kommer hon till famnen blir hon nöjd på en gång så hittills ett väldigt lättsamt barn.

    Tänk att i år är året då vi ska ha 1-årskalas! Visst väldigt långt tills dess, men ändå! :D

  • Amie77

    Just det: några här som bara ammat mer eller mindre... Hur är det med mensen för er?

    Fick tillbaka min mens efter 8+ veckor förra gången (ammade en vecka) och nu är jag på 9+ veckor utan att känna mig i närheten av mens (och ammade noll gånger).

    Skönt är det ju verkligen att slippa, men jag vill ändå få den snart så att jag vet när den ska dyka upp nästa gång s.a.s.. Måste alltid komma ihåg att ha med mig nåt skydd nu då det känns som att den kan börja när som helst - lite som en bomb som ska brisera. :D

  • Amie77

    Okej, det var snabbt! (Vet ju inte så mycket heller.) Som sagt: jätteskönt att inte ha mens, men ska jag ändå ha den så är det väl lika bra att den dyker upp snart...

  • Amie77

    Ja, då får vi se när det tänker dra igång för mig. Har läst att 3-10 veckor efter förlossningen är vanligast om man inte ammat så dyker kanske upp inom en vecka eller två nu.

  • Amie77

    Detta:
    www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article24235456.ab

    Att inte det är tillåtet i Sverige redan! Om de är rädda att folk ska börja välja kön och ögonfärg etc så får man väl lagstifta kring vilken information IVF-personerna har rätt att få eller vad labben får ta reda på.

    Snacka om mycket sparad energi och så många sparade tårar om man skulle slippa sätta in ett embryo där man vet att det är 100% kört till en början. Sedan finns det ju inga garantier ändå, men ett antal bortslösade försök kan ju sparas in och för landstingen är det ju bra ekonomiskt och för de som gör IVF psykologiskt (och ekonomiskt om man gör det privat).

    Själv har jag ju haft sån tur att jag haft "lätt" att bli gravid via IVF - 75% graviditeter, 50% barn så att säga (4 försök), :D, men det är ju inte så för alla. (Fortfarande så fascinerande dock att vi blivit så lätt gravida vid IVF - men inte fått ett plus på naturlig väg sen vi började försöka 2010. Vi är alltså oförklarligt barnlösa så har inte injicerat spermier etc utan bara gjort helt "vanliga" IVF:er.)

Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016