• Amie77

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Libra1 skrev 2016-02-23 18:08:18 följande:

    Det finns tydligen ett nytt test som heter NIPT. Men det får man nog inte gratis. Då lämnar man bara ett blodprov. Så ser de kromosomavikelser där.

    Fast vi kanske struntar i KUB och bara gör ett UL. Det är mest därför vi gör det.


    NIPT skulle jag göra om jag blev gravid (FET på fredag så 30% chans för det då eller nåt, men tycker det är kul att läsa om er som lyckats också). Dock asdyrt. 8000-9000 kronor. Men det ger bättre resultat än KUB - alltså mer säkert resultat.
  • Amie77
    Sally Cinnamon skrev 2016-02-23 23:08:31 följande:

    Välkomna Iskristall Frmid och förhoppningsvis snart Amie77!


    Tack, hoppas går ju i alla fall. :)
  • Amie77

    Wow, jag får joina denna tråd. Ska gå bakåt och läsa under dagen. 9dp5dt (FET, syskonförsök) så dök plusset på Clearblue idag upp innan jag ens tvättat klart händarna. Ställde ändå nedräkning på mobilen och gick ut ur badrummet och var skakis på väg in igen. :D

    Fattar nada. Ingenting. Men är jätteglad. Och jätteorolig. Men mest jätteglad. :)

    Får dock två olika BF-datum. I en amerikansk eller brittisk app får jag 13 november (v 3+6 nu) och på Familjeliv får jag 12 november (v 4+0 nu). Med en ÄL på 21 februari, vilket datum skulle ni säga stämmer? Varför får jag ens två olika? Av någon anledning tycker jag detta är jätteviktigt. :D

  • Amie77
    Filli89 skrev 2016-03-06 00:06:55 följande:

    Alltså tjejer vilken vecka är ni i? Och när kom er illamående för ja känner lite lite ibland men annars ingenting börjar bli nojig mår för bra hittills.


    Min förra graviditet hade jag inga andra symptom alls än trötthet fram till vecka 12-13 (ibland extrem trötthet). Sedan högt blodtryck och svullna fötter sent i grav. Men annars: nada. En extremt lättsam graviditet. Var glad att du slipper illamående! Jag hoppas göra det även denna gång.
  • Amie77

    Tack för grattisar! :)

    Sally: Hoppas vi får hänga en hel tråd igen. :D

    jewel: Jag har valt ÄL-datum på båda apparna, men trots samma datum säger den ena 13/11, den andra 12/11. FL säger också 12/11. Hm, kanske får ändra datum på ÄL i den amerikanska appen så de synkar...

    Brukar man få ett BF-datum av kliniken?

  • Amie77

    Konstigt hur man kan börja tvivla bara... för att. Började skärskåda mitt Clearblue Plus och tycka att det lodräta strecket var lite blekt. Exakt samma styrka som det vågräta. Borde det inte vara starkare började jag tänka. Trots att strecket dök upp på några sekunder var jag idag tvungen att köpa CB digital med veckoindikator. Vad gör man med sig själv egentligen? :D

    Lyckligtvis kom rätt svar upp: 2-3 veckor. Den gången jag hade MA dök 1-2 veckor upp vilket hade kunnat vara rätt, men gjorde mig lite misstänksam minst sagt.

    Så nu har jag andats ut igen. Tills på torsdag då det är officiell TD. Då tar jag en CB digital till. :D

  • Amie77

    Sally: Förstår verkligen hur du tänker. :) Lycka till med ditt VUL! Jag har ju inte ens ett datum att räkna ned till än... Brukar vara i v7+någonting om jag minns rätt?

    Pusheen: Grattis och välkommen! Rosa flytningar är jättevanligt särskilt om man går på progesterone. Jag hade röda/bruna/rosa flytningar fram till vecka 12 cirka min förra graviditet och allt gick bra. Skulle trots det bli jätteorolig om jag började få spottings igen, för det är ju så man tänker: rosa/rött = inte bra.

    Libra1: Läste på din blogg också. Stort grattis!!

    Apropå trådar på FL: Jag skrev en gång i denna tråd långt innan mitt plus. För att sen inte "jinxa" det hela (helt sjukt tänkt) så avprenumererade jag så jag får inga notiser från denna tråd. Ni vet ingen röd 1:a eller så uppe i översta Familjelivs-raden. Trots att jag försökt prenumerera igen så får jag inga såna notiser. Någon som vet hur jag ska göra för att det ska dyka upp? Jättejobbigt att inte direkt se om det blivit några nya poster.

  • Amie77

    Hm, vad konstigt att det finns så många olika notiser. Jag brukar få en vid nytt inlägg och en vid citat. Tycker det är jättesmidigt. Nån som vet hur man fåt till den inställningen för en tråd?

  • Amie77

    Ja, så är det på min klinik i alla fall. De vill att man gör VUL. Har kanske med deras statistik att göra då de knappast räknar in enbart plus på stickan som graviditet i sin statistik.

  • Amie77

    Så här står det på CvL:s hemsida så i alla fall till viss del har det nog med statistik att göra: "Med graviditet avses klinisk graviditet där graviditet påvisats med ultraljud. Positiva test med åtföljande snar blödning ("biokemisk graviditet") är alltså inte medräknade."

Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016