Inlägg från: Anonym (Inte många) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte många)

    Hur många procent av Sveriges kvinnor är feminister?

    Hur många som kallar sig feminister? Inte ens hälften.

    Av dom som kallar sig det är majoriteten clueless och vet inte vad feminism är utan tror att det bara betyder att man tycker kvinnor och män är lika värda.

    Men hur många kvinnor tycker att kvinnor och män är lika värda? Nästan alla.

  • Anonym (Inte många)
    kvarnfot skrev 2017-03-21 10:57:24 följande:

    Jag skulle gissa på ca 9%.

    Det var det antalet som tyckte det var rätt att utesluta en ung man från F! undomstyrelse för att han tyckte man skulle fokusera på viktiagare frågor än om ett skämt var sexistiskt. Detta i programmet Opinionen live förra veckan.


    Han tog livet av sig sen efter lång nätmobbning från feministerna.
  • Anonym (Inte många)
    Anonym (Många?) skrev 2018-01-18 07:20:16 följande:

    Kul att kvinnor i *skaffa barn*-ålder är mycket mindre feministiska än kvinnor under den åldern. Är det svårt att vara feminist och mamma på samma gång?


    Hur menar du? Mammor brukar få större empati och vettiga åsikter så det är knappast så att dom plötsligt blir emot jämställdhet.

    Men många inser att dom växt ifrån en svartvit, polariserad sekt som hånar och hatar oliktänkande och hela tiden främjar populism.
  • Anonym (Inte många)
    Anonym (man) skrev 2018-01-19 12:59:53 följande:

    Jag tycker mest man blandar ihop syfte med rörelse, feminismen är en rörelse vars syfte påstås vara jämställdhet, men feminismen ÄR inte jämställdhet (Om jag gillar pasta så betyder det inte att jag ÄR pastan.) och jämställdhet står inte eller faller med feminismen eftersom det även finns många som inte är en del av den feministiska rörelsen som också strävar efter jämställdhet.

    Denna missförstånd verkar ge upphov till alla möjliga märkliga uttryck och nästan komiska galenskaper. Till exempel var det någon feminist som för ett tag sen som beklagade sig över i en artikel att vissa politiker inte kallar sig för feminister. Det verkar alltså inte räcka att man står för jämställdhet, man måste även kalla sig för feminist.

    Det här tycker jag speglar ganska tydligt den polariserade synen dagens feminism har, där alla som inte säger sig vara feminister automatiskt kategoriseras som motståndare till jämställdhet. Ibland undrar man vad som är viktigast för dessa personer, rörelsen i sig eller jämställdhet?


    Vad många som säger liknande saker glömmer är att feminismen inte är en idé om jämställdhet utan en idé om ett världsomspännande patriarkat, man är besatt av att leta bevis för att kvinnor alltid är förtryckta i alla sammanhang och så ältar man om DET hela tiden i bloggar, tidningar, litteratur, på seminarier osv.

    Har aldrig träffat en aktiv feminist som känner passionerat för att människor generellt ska må bra utan det dom brinner för är att bevisa hur jävligt det är att vara kvinna och hur onda män generellt är.
Svar på tråden Hur många procent av Sveriges kvinnor är feminister?