Inlägg från: fotbollsmorsan |Visa alla inlägg
  • fotbollsmorsan

    Septemberbebisar 16'

    Hej! Jag väntar mitt första barn i september och hade velat prata med andra gravida. Allt ifrån illamående till drömmande om body's på H&M! Jag går in i v12 nu och det börjar kännas på riktigt. Med missfall i ryggen börjar jag nu slappna av mer och planera inför framtiden! Kram på er

  • Svar på tråden Septemberbebisar 16'
  • fotbollsmorsan
    MyDestiny skrev 2016-02-25 08:10:15 följande:

    Här är en till som väntar septemberbebis. Gick precis in i v 11 och är bf 20/9.

    Har också missfall i bagaget och försökte länge innan vi fick en son 2014 så nu blir det förhoppningsvis ett litet syskon.

    Vill också kunna ventilera lite tankar och funderingar med andra :)


    Jag har beräknad födsel 16/9 ???? hur mår du? Själv börjar jag repa mig efter kräkhysteri från v6 som börjar lugna sig nu. Så skönt!
  • fotbollsmorsan

    Vad roligt att fler vill följas åt och prata här på föräldraliv och inte på Facebook! Jag gjorde ultraljud i v10, skulle fått i v8 men jag åkte på magsjukan så fick inte tid förrän 2 veckor framåt. Jag fick mitt ultraljud för jag haft missfall tidigare och är orolig. Jag försöker vara positiv och tänka att det ska gå vägen och inte grubbla så mycket över vad som kan hända med bebis. Ultraljud först i v20 igen så är långt kvar!

  • fotbollsmorsan

    Hej! Roligt att fler har hittat hit. Jag är som sagt i v12 nu och funderar mycket på om jag kan få ett ultraljud istället för kub test hos barnmorskan. Jag och min sambo har bestämt oss för att inte göra kub då vi inte hade tagit bort barnet iallafall. Men kanske hade kunnat få ett vanligt ultraljud innan RUL i slutet på april. Hur går era funderingar? Ska ni göra kub eller ultraljud innan rul?

  • fotbollsmorsan

    Jag pratade med barnmorskan på inskrivningen om kub och hon sa att med tanke på min ålder (jag är 24) så är risken inte stor att något är fel på barnet. Och jag bestämde mig ganska snabbt för att jag inte ville veta ifall barnet är annorlunda. Dock hade jag ju velat veta ifall barnet var svårt sjukt och inte skulle mått bra i livet i allafall. Men det ser man inte på kub ändå så bestämde mig för att hellre inte veta. Om de ser något på rul så berättar det de för oss då! Jag vill säga att jag har absolut inga onda tankar om er som vill göra kub eller andra tester. Jag är bara inte tillräckligt stark för att ta mig igenom ett svårt besked! All kärlek till er andra mammor.

  • fotbollsmorsan

    En liten fråga till er september mammor! Jag och sambon har pratat lite om att dra iväg på semester närmare våren eller i början på sommaren. Ni som varit gravida tidigare, har ni erfarenheter att resa i slutet av graviditeten? Tror ni man orkar åka på solsemester i v28?

  • fotbollsmorsan

    Gått in i v13 nu och börjar spana lite på vagn och såna roliga saker! Försöker att inte oroa mig så mycket, dock så ska jag inte sticka under stolen med att jag oroar mig för MA. Som jag precis fått veta vad det är för något. Men samtidigt känner jag att om något skulle gå fel så finns det inget jag kunnat göra annorlunda. Jag måste njuta och förbereda mig på att bli mamma. Inte på att något hemskt ska hända, för det kan jag inte förbereda mig på ändå! Så försök njuta ni också tjejer, jag vet hur jobbigt det är men vi får försöka tänka positivt! Stor kram på er

  • fotbollsmorsan
    varmlanning skrev 2016-03-06 13:16:36 följande:

    Själv har jag en och en halv vecka kvar innan jag går in på v 12 och får göra kubtest. Ska bli spännande att se omdet ens finns något därinne, det är så svårt att ens föreställa sig trots att man mår illa jämt och ständigt. Då tror jag att största oron släpper också för mf eller ma.

    Jag kollar på både babykläder och möbler etc men jag känner att det är liite för tidigt än. Mina föräldrar åker till usa om en och en halv månad och då är jag i v 16. Hade tänkt skicka med en önskelista på babygrejjer som inte finns här i Sverige :)


    Vi ska ju inte göra kub test så för oss blir ultraljudet inte förräns i slutet på april. Men då är jag i v20 så har ju hänt en himla massa med bebisen sen ultraljudet i v10. Jag har fått massa saker från våra syskon som har barn sen tidigare, inte köpt så mycket ännu men har spanat lite på nätet! Beställa från USA är ju perfekt!
  • fotbollsmorsan
    Hoppfull321 skrev 2016-03-02 16:09:51 följande:

    Ansluter mig hit jah också ????bor i Sthlm o är 27 i år. Första barnet på g nu. Kom till direkt vilket inte helt var planen men så välkommet! <3

    Är i v 11 med bf 24/9. Första mötet hos bm på måndag men har varit på specialistmödravården en gång innan o ska gå där regelbundet.

    Har gått upp 1,5 kg, magen är aå svullen att jag får släppa på skärpet efter lunch o sedan hela dagen ut, fiser konstant från em tills jag somnar, sambon serverar frukost på sängen för att minimera risken för kräkningar, kräktes ändå på jobbet imorse igen, får ta bilen då jag inte vågar riskera att kräkas i kommunaltrafiken igen - kostar multum med tull + 120 kr/dag i parkering :-/

    Börjar knöla i vänster höft så misstänker foglossning men ska prata med bm på måndag. O sover mkt men e ändå konstant trött.

    Känner mig oerhört tacksam men det känns inte så glamoröst just nu :P Hoppas det lättar inom några v. Illamåendet e jag rätt less på... Längtar <3


    Illamåendet och kräkningar är hemskt! Jag kräktes så mycket att jag blev uttorkad, har du testat några tabletter? Det kan hjälpa lite. Iallafall så du kan våga åka buss! Jag är i v13 och börjar piggna till och kräks inte alls lika mycket, mest på kvällarna faktiskt. Så på jobbet klarar jag mig oftast, jobbar på förskola så stressiga dagar så mår jag sämre. Jag håller tummarna för dig att du snart mår bättre. Men jag tycker du ska söka hjälp för att må så dåligt behöver man inte göra, finns hjälp att få! Kram
  • fotbollsmorsan
    jevana skrev 2016-03-10 12:00:16 följande:

    Efter ett tag igen med grym oro testade jag en hemmadoppler, och efter en god stunds letande hittade jag hjärtljud. Jag har varit så rädd för MA då symtomen plötsligt avtog för några veckor sedan, nu börjar jag känna mig nästan som vanligt. Endast svagt illamående ibland och ligamentsmärta korta stunder. Vilken underbartunderbar känsla att få höra det lilla hjärtat <3


    Wow häftigt! Vilken vecka är du i? :)
  • fotbollsmorsan
    jevana skrev 2016-03-10 13:34:43 följande:

    11+4 idag. Om en vecka blir det ul, men chansade med dopplern då jag inte kunde ge mig till tåls tills dess!


    Trodde inte att det gick och höra bebisen så tidigt! Jag frågade min bm och hon sa att det bara är ens eget hjärta som tas upp innan v15. Men du verkar ju ha hört din bebis så den har säkert ett starkt och fint hjärta!
  • fotbollsmorsan

    Hej! Välkomna alla nya =) jag är i v15 nu och längtar till rul, jag och mannen pratar mycket om vi ska ta reda på könet eller inte! Hur ska ni göra? Vill ni veta? Vi känner att vi vill veta för att på så sätt få en klarare bild av vem som är där inne, inte för att vi ska köpa blått eller rosa. Men det är svårt, hade varit härligt med en överraskning också!

  • fotbollsmorsan

    Jag har drömt om könet på barnet, och det är spännande! Det återstår att se om vi tar reda på det eller inte. Det bestämmer vi nog närmare rul!

  • fotbollsmorsan

    Hej på er! Längesen jag var inne och kollade läget här, hoppas ni alla mår bra. Jag går in i v19 och ska på RUL på tisdag vilket vi är väldigt nervösa över jag och min man. Ska bli roligt att se vad som gömmer sig under bulan också. Känner inga rörelser ännu, någon av er som gör det? Kram

  • fotbollsmorsan

    Jag valde länsförsäkringars gravidförsäkring, jag har deras bank och tyckte det kändes bra att teckna försäkring därigenom. Kostade 1200 då jag ville ha plus. Bas är gratis :)

  • fotbollsmorsan


    En sprallig fullt frisk liten tjej fick vi se idag på ultraljudet. Allt var normalt, min moderkaka låg för lågt så den måste de övervaka från v30 så den flyttar sig uppåt. Den låg alltså i framvägg så lär inte känna något på länge. Annars var allt kanon!
  • fotbollsmorsan

    Längesen jag skrev något här nu! På onsdag är det äntligen dags för ultraljud för att se om moderkakan flyttat sig. Ska även göra TUL då mitt sf mått är för högt. Håller tummarna för att moderkakan flyttat sig och att jag kan förbereda mig för en vanlig förlossning! Hur mår ni?

  • fotbollsmorsan

    På ultraljudet ska de kika på om det är stor bebis eller mycket fostervatten som gör att sf måttet är så högt, 5 cm på 2 veckor! I v25 låg moderkakan helt för, så nu hoppas jag såklart att den flyttat sig. Ska du också på ultraljud för mk då?

  • fotbollsmorsan

    Hej tjejer! Jättelängesen jag var här inne, skummat tillbaka lite i tråden och uppdaterat mig lite på hur ni har det. Stort grattis till er som fått era små bebisar. Själv så är jag i v38+4 och läget börjar lugna sig nu. Mått väldigt dåligt och haft misstänkt havandeskapsförgiftning och mer därtill. Men nu förbereder jag mig på förlossning och att graviditeten snart är över! Haft en blödning i förra veckan som jag trodde var en teckningsblödning, detta trodde även barnmorskan men änsålänge har inte bebis tittat ut, vet inte vad blödningen kan bero på! Men väntar spänt på att något ska hända. Skickar styrkekramar till er =) / TS

Svar på tråden Septemberbebisar 16'