Inlägg från: Sussaa |Visa alla inlägg
  • Sussaa

    Septemberbebisar 16'

    Hej allihopa!

    Hoppar gärna in här då den första tråden jag var med i dog ut och blev en facebookgrupp, föredrar att vara lite mer hemlig och hålla mig här på familjeliv. :)

    Väntar nu tredje barnet BF 16 september. Ser ut att bli en lillebror till. :)

    Fick första sonen 2011, han föddes med ett allvarligt hjärtfel och tyvärr fick vi bara behålla vår lila Wille i fem månader. Sen kom lillebror Samuel 2013 frisk och kry efter en graviditet full med oro, trots att magkänslan sa att han var frisk så vågar man ju inte riktigt tro de.

    Hittills har vi varit på tre UL med den här bäbisen och har minst två kanske tre till planerade under graviditeten. Första blev i vecka 9 för att datera graviditeten, andra vecka tolv för att mäta nackspalt (stor nackspalt kan tydligen tyda på hjärtfel) och senaste i vecka 16 för att min underbara BM bokat RUL efter beräkning från senaste mens.

    Ska på nytt RUL nästa vecka och sen till specialistläkare vecka 21 för en fullständig kontroll av hjärtat. Är så glad för att specmvc tar så väl hand om oss och tar oron på allvar! :)

    Magkänslan för den här graviditeten är ändå god, men lite jobbigt att ha moderkakan i framvägg den här gången. Känner inget speciellt från magen och har känt de andra pojkarna väldigt tidigt.

  • Sussaa

    Hej allihop!

    Har precis samma oro som dig just nu Hellan82.

    De är snart dags för både BM-besök(tisdag) och mitt andra RUL(torsdag) här i veckan. Och tur är väl de för börjar bli så orolig att något är fel!

    Har känt båda dom andra barnen så tidigt och den här i magen kunde jag känna lite sprattel från i vecka 15-16 men har inte känt nåt alls de senaste veckorna (är i vecka 18+1).

    Har läst att de kan vara så när man har moderkakan i framvägg att man känner lite när livmodern fortfarande mestadels ligger under blygdbenet och att de sen blir för mycket utrymme för att de ska vara lätt att känna! Så försöker hålla tankarna på de och ska be BM lyssna efter hjärtat på tisdag!

  • Sussaa
    Kpax skrev 2016-04-17 07:50:43 följande:

    Sussaa och Hellan82, det är väl tiden från det att illamåendet ger sig tills man börjar känna rörelser som kallas spökveckor? Man mår för bra för att allt ska kännas tryggt, typ. :)


    Ja men precis! Har haft så mycket symtom den här graviditeten som alla har kommit och gått i perioder och nu har de ju varit ganska lugnt med symtom och inga rörelser så då blossar oron upp.

    Egentligen borde man ju njuta av att slippa symtomen för illamående och trötthet är ju inte så kul egentligen! :)
  • Sussaa

    Hej allihopa!

    Äntligen har jag börjat känna lite sprattel från bäbisen, men måste krångla lite med han för att få känns nåt. :)

    Kommer nån ihåg vilken vecka de är som man ska börja känna dom dagligen?

    Var dessutom hos BM idag och fick lyssna på hjärtat för första gången! Underbart! <3

  • Sussaa
    Emmasofiabe skrev 2016-04-19 21:28:21 följande:

    Hade panik och skrev överallt om rörelser, och nu har jag känt av min lilla fisk flera ggr under kvällen om jag sätter upp benen och lägger armen uppe på magen så hon får lite trångt ,taskigt tycker hennes pappa men ville bara veta att hon mådde bra!

    Hur många vet kön på bebis? I augusti gruppen jag vad med i tidigare var det ca 50/50 pojkar och flickor hur ser det ut här? :D


    Ser ut att bli en pojke för oss! :)
Svar på tråden Septemberbebisar 16'