Inlägg från: Melisande |Visa alla inlägg
  • Melisande

    Septemberbebisar 16'

    Kpax skrev 2016-04-13 12:58:32 följande:

    Jag håller tummarna för dig, Melisande, vi valde att inte göra KUB just för att jag inte vet hur jag skulle hantera ettt sämre resultat. Kram!


    Nu har jag ju fått besked att bebisen var frisk - jippi!!! - men usch vad tufft det var ett par veckor.

    Önskar i efterhand att vi inte gjort KUB, faktiskt. Resultatet blev dåligt pga mitt blodprov, och läkarna visste inte om det kanske spelade in att jag just då hade lunginflammation och gått ner mycket i vikt osv när provet togs. Hade vi "bara" gått efter nackspalten så hade risken varit liten (hade samma värden som med mina två första barn nämligen, bara jag som blivit äldre).

    Och angående hur jag skrev innan KUB att jag skulle reagera vid sämre resultat... Suck. Var så stensäker på mina tankar och känslor innan vi gjorde moderkaksprovet, men efteråt kändes det annorlunda. Då hade vi ju SETT bebisen flera gånger och hört hans hjärtljud, och helt plötsligt var det inte alls lika självklart hur vi skulle agera om han var sjuk. Gudskelov att vi slapp fatta beslutet, säger jag bara..........
  • Melisande
    Kary skrev 2016-04-14 16:13:28 följande:

    inressant faktiskt! när kände du rörelser med bebbe nr 1 då? och hur vet man att det är bebben man känner? :)


    Vecka 17 tror jag, strax innan RUL. Småsnärtar. Nr 2 kring v 14, nr 3 vid ca 12 veckor.
  • Melisande
    Hallonpajen skrev 2016-04-14 16:02:20 följande:

    Jag blev så nyfiken när jag läste dina inlägg Melisande - jag gjorde precis som du; beställde hem en massa tyger till vår blivande lillebror trots två överfulla bokhyllor med tyger hemma :D Har klippt ut en jättehög med plagg så nu ska jag bara hitta tiden att sy dem också...!


    Hahaha, ja är man sytokig så är man. Hade mest birdstyg och rosa paapii hemma, så det kändes som om jag "behövde" lite andra tyger nu när vi äntligen får en lite gosse i barnaskaran
  • Melisande
    jevana skrev 2016-04-15 14:25:22 följande:

    Känner mig också osäker på om det är bebis eller inte. Känner som du som små tryck inifrån, väldigt lågt ner, just ovanför blygdbenet typ. Ifall det är bebis skulle jag ha känt det första gången i v16 och allt oftare nu i v18, några ggr om dagen rent av. Vad tror ni andra?


    Snärtar som känns långt ner över blygden är nästan säkert bebisen! Högre upp dröjer länge så känns det något där innan v 25-30 så är det nog tarmarna som spökar. För mig buffar bebisen mer om jag kröker mig för mycket framför skrivbordet på jobbet. Det gillar han inte
  • Melisande

    För mig tenderar "tjock" och "gravid" hänga ihop Är liten i vanliga fall (156 cm 53 kg) men med tidigare barn har jag gått upp 22 resp 17 kilo - och då äter jag INTE för två. Hoppas så innerligt att jag blir mindre den här gången men verkar hopplöst Redan rejält rund och bara i vecka 17.

  • Melisande
    Emmasofiabe skrev 2016-04-19 09:25:33 följande:

    Hejsan! Hoppar gärna in här om det går för sig!

    Jag ska få mitt första barn,flicka, den 1/9 är jag beräknad :)

    Är det någon som har moderkakan i bakvägg som kan säga hur tidigt ni börjat känna rörelser? Är i v.21 och känner ingenting börjar bli lite orolig nu.. Har känt en eller två gånger att det liksom bubblat till längst ner i magen, kan det vara bebis??


    Välkommen!
    Jag har moderkakan i bakvägg och kände bebisen i vecka 12 (är i vecka 17 nu) - men betänk då att jag väntar barn för fjärde gången (ett missfall, två fantastiska flickor hemma), så jag vet vid det här laget hur det "ska kännas".
    Snärtar/bubblor/buffar som sitter långt ner i magen, längre ner i buken än där det normalt kurrar om man är hungrig eller pruttig är nästan säkert bebisen. Mest känner jag det om jag böjer mig i obekväm ställning, då brukar lillen protestera med en knuff.
  • Melisande
    Emmasofiabe skrev 2016-04-19 21:28:21 följande:

    Hade panik och skrev överallt om rörelser, och nu har jag känt av min lilla fisk flera ggr under kvällen om jag sätter upp benen och lägger armen uppe på magen så hon får lite trångt ,taskigt tycker hennes pappa men ville bara veta att hon mådde bra!

    Hur många vet kön på bebis? I augusti gruppen jag vad med i tidigare var det ca 50/50 pojkar och flickor hur ser det ut här? :D


    Pojke.
  • Melisande

    Gått in i vecka 18 nu, jippi! Ca 2 veckor kvar till RUL då vi ska få se en ännu större grabb in action utan oron som de tidigare ul:en har inneburit för vår del

    Fråga till er andra: Det är ju mitt tredje barn, så jag är större tidigare än jag varit förut, och känner mig generellt "mer gravid" än jag gjort den här veckan med de andra barnen (även om jag inte gått upp så överdrivet många kilon i vikt). Tung & stor mage (löjligt stor mage faktiskt) = större tryck neråt, det förstår jag också. Men jag är ändå lite fundersam på om jag borde kontakta min bm innan jag egentligen ska träffa henne efter RUL.

    I vecka 15 började jag nämligen känna ett tryck neråt sent på kvällarna (ni som varit gravida tidigare vet vad jag menar, den där känslan av att bära omkring ett klot mellan låren som pressar i snippan, rumpan och höfterna), samt lite sd.
    För varje vecka har tiden förskjutits, så att jag nu i vecka 18 börjat känna trycket neråt redan vid 9-tiden på morgonen. Har inte ont av det egentligen, men tycker det är lite obehagligt att detta kommer så tidigt i graviditeten eftersom jag med barn nr 2 inte fick sd och tryck förrän i vecka 33 eller något sådant.

    Gå långa sträckor utan vila är för min del nu uteslutet, för då känns det som om gossen ska ramla ut

    Andra flerbarnsföräldrar som känner igen sig i detta och hur har ni resonerat om man inte egentligen har ont eller läcker någon vätska som tyder på för tidig förlossning? Känner mig så omogen att behöva ställa en sådan här fråga till sjukvården när det förmodligen är helt normalt och bara nojjigt att fundera över så jag tänkte stämma av med er andra experter först

  • Melisande
    Kary skrev 2016-04-22 07:06:15 följande:

    Välkomna alla nya :)
    På tal om pappa-grupper, hur tänker ni göra med uppdelning av föräldraledigheten?  I nuläget tänker vi att vi kommer att ta nio månader var. 


    Jag har världens bästa jobb och arbetsgivare (statlig myndighet och skitbra manlig chef som själv tar nästan all vabb hemma hos sig), så den här gången har vi tänkt dela föräldraledigheten lite annorlunda än förut:

    Innan förlossningen: helt ledig ca 1 månad
    Från förlossningen ---> bebisen 1 månad: jag är helt ledig och pappan tar ledigt med dubbeldagar några dagar varje vecka
    Bebisen 1 månad ---> juni 2017: jag tar ut 4 dagar FL och arbetar 1 dag/vecka hemifrån, då är maken föräldraledig nån eller ett par dagar varje vecka
    Efter semestern nästa år tar maken över och är helt föräldraledig fram till årsskiftet 2017/18 har vi tänkt så att bebisen är åtminstone 18 månader innan han skolas in på förskolan.

    Eftersom jag verkar kunna arbeta hemifrån en del så sparar vi många föräldradagar och jag får behålla min position på arbetet, samt gubben får vara med bebisen redan från start mer än tidigare
  • Melisande

    Dags för vårt RUL idag! Ska bli så kul att få se vår lille gosse igen - utan all oro som varenda ul hittills inneburit av olika anledningar. Med tanke på att jag är i vecka 20 och han sparkar hela tiden och så hårt nu att t.o.m. maken kan känna och se det utanför magen så blir han säkert en riktigt bjässe Pojkbebisar i släkten tenderar att se ut som små sumo när de kommer ut, så jag skulle inte bli förvånad om vi landar närmare 4 kilo........

  • Melisande

    Konstigaste RUL-besöket ever, hahahaha! Fick ta en paus efter ca 40 minuter eftersom bm (och hennes ST-läkare) inte fick ungen att ligga still i magen tillräckligt länge i någon position alls för att kunna kolla hjärtat och andra organ. Han snurrade som en liten akrobat och vände ryggen och rumpan till hela tiden. Han ligger dessutom rejält långt upp i magen - precis under revbenen - så hon hade svårt att få ordentlig vinkel för att se något. Det var hysteriskt kul att se bm "jaga" honom över magen med ultraljudet för att försöka fånga honom i farten!

    Jag blev i alla fall beordrad att gå en promenad på en kvart, så att han kanske somnade. Det fungerade faktiskt, och vi lyckades åtminstone få EN stillbild på honom i sovande läge efter en timmes besök så att bm kunde konstatera att allt såg fint ut De äldre flickorna hemma fick jag "väcka" på varje ul med hostningar, annars rörde de sig knappt. Detta bådar ju verkligen gott inför framtiden.............

  • Melisande

    Nu har nog mina gravidhormoner satt fart. Känslig till max. Tar kanske lite väl illa vid mig av folks kommentarer men sååååå trött på vissa kollegor och grannar och släktingar för tillfället att jag t o m slutat fika på jobbet för jag vill inte höra fler kommentarer. Ett urval av vad folk kläckt ur sig sedan de fick veta att vi väntade barn nr 3:

    "Men skaffa en tv och sluta göra barn!"

    "Oj, nu blir det livat hemma när ni får en POJKE!" (Och chockerade när jag frågar varför könet spelar roll för hur livlig ungen blir)

    "Hoppas att din pojke inte blir lika bråkig som x och Y "

    "Men så tjock du är!"

    "Jaså, räcker det med ungar sen då?"

    "Olycka eller planerat?"

    "Ojojoj, nu tar livet slut"

    "Nu kan ni glömma husköp."

    "Ja pippa har ni ju hittat tid för i alla fall....!"

    "Är du fortfarande kvar? Trodde du skulle ha barn om nån månad så maffig som du är" (jag är i vecka 21 för f*n!)

    Som sagt, kanske är jag lite väl känslig, men känns inte många av dessa frågor och kommentarer lite väl privata och fördomsfulla...?

  • Melisande
    8295 skrev 2016-06-02 06:57:24 följande:

    Hur går det för er?

    Är själv i v 22+6, fick en kraftig (färsk) blöding igårkväll. Fick köra räser in till förlossningen. Ul och vul konstaterade en moderkaka som lossnat i sidan, samt ligger för långt ner. Men det var svårt att se pga allt blod, prover visade att det som tur är mitt blod och inte den lillas iallafall. Jag har fått 2 doser av nån medicin som ska koaugulera blodet, samt kortison för att hans lungor ska utvecklas fortare. Är uppkopplad på dropp då jag varken får äta/dricka pga risken att han måste förlösas kommande dygn. Ska göra mer undersökningar idag men jag blöder fortfarande, och mår så dåligt ensam här på fl :(

    Hoppas ni andra har det bättre just nu, och att allt går som det ska!


    Men fy vad otäckt! Hoppas verkligen att man lyckas hålla bebben inne ett bra tag till. Jag är lika långt gången som du och känns helt overkligt att ens tänka tanken att vår lille pojke skulle behöva tas ut redan. Håller tummarna för dig och skickar kram!!!
  • Melisande
    matildanerdna skrev 2016-06-02 10:03:31 följande:

    Usch din stackare 8295! Hoppas att allt går bra för er båda! ?

    Här går allt bra, går in i v. 27 imorgon. Var hos bm förra veckan och hon tyckte mitt sf-mått var lite väl stort så ska tillbaka nästa vecka för att mäta igen. Är lite oroligt att det betyder att det är en stor kille där inne..

    Hoppas ni andra mår bra!


    Det behöver inte betyda något, om det är någon tröst. Jag har följt tvillinggraviditets-sf med mina båda första barn och fått gå på extra ul med båda för att utesluta tvillingar tidigt i graviditeterna. Men ut har det kommit små petita damer på ca 3200 g båda gångerna. Så en del mammor är bara lite tjôcker än andra
  • Melisande
    Kpax skrev 2016-06-02 13:25:59 följande:
    Usch vad läskigt! Håller tummarna för er.

    Här verkar det gå enligt plan. V 24+1 idag, och jag har slutat jobba :)
    Åh vad skönt det låter! Jag har ca 5 veckor kvar på jobbet denna sidan semestern, sedan ska jag in och arbeta ytterligare någon vecka i augusti är det tänkt. Känner mig redan stor som ett hus i vecka 23 och har sammandragningar i stort sett hela tiden. Blir nog kul i sommar i värmen...
Svar på tråden Septemberbebisar 16'