Inlägg från: DenNamnbitne |Visa alla inlägg
  • DenNamnbitne

    Amerikanska valet - Vem ser du helst som president av dessa?

    Nu när det inte händer så särskilt mycket i den svenska partipolitiken så är det desto mer intressant att vända blickarna mot väst. Om du var amerikan och fick rösta i höst, vem skulle det bli på då? Jag har valt att ta med de som fortfarande har en chans att bli valt i slutändan även om vissa av dessa inte har så jättestor chans. 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2016-03-01 13:34
    Även om man aldrig ska låta test avgöra ens beslut så är det kul att se vad de utvisar. Här ett intressant test som man kan göra en enkel version av eller en utökad:
    www.isidewith.com

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Amerikanska valet - Vem ser du helst som president av dessa?
  • DenNamnbitne

    Gjorde också testet, det var kul men samtidigt svårt. Det kräver att man är väldigt insatt i amerikansk politik och det kan ju dessutom inte svenskar vara fullt ut. Många specialfrågor. Blev också Hillary (iaf till 20%). 

  • DenNamnbitne
    Kung Markatta skrev 2016-03-01 00:31:26 följande:

    Ta med några oberoende kandidater också och inte bara sådana som representerar de två stora tråkmånspartierna.


    Din synpunkt är berättigad. Jag brukar uppskatta mindre kända kandidater. Vilka sådana är aktuella?
  • DenNamnbitne

    Idag är ju även en särskilt intressant dag då primärvalen går av stapeln i en lång rad amerikanska delstater. De som leder efter idag kan mycket väl bli partiernas kandidater.

  • DenNamnbitne
    Kung Markatta skrev 2016-03-01 11:13:18 följande:
    Vi har Michael Bloomberg som kanske ställer upp som oberoende kandidat. Sen finns exempelvis Gary Johnson (libertarian) och Jill Stein (grön).
    Då beklagar jag att jag inte tänkte längre än jag gjorde. Men det amerikanska valsystemet verkar ju ha svårt att släppa fram folk som inte är åsnor eller elefanter.
  • DenNamnbitne

    Favoriterna drog ifrån igår. Tråkigt enligt en del, bra enligt andra. Hillary och Donald verkar onekligen bli dem som det står emellan i höst.

    Internet flödar med roliga Trump-klipp. Här är ett kul jag stötte på:



  • DenNamnbitne

    Ja nu börjar det verkligen närma sig. Det var ju kul att det blev lite aktivitet i den här tråden och att diskussionen är så livlig. Sverige är inte som USA, det är ju ganska uppenbart av resultatet här. Imorgon håller vi tummarna för den som vi håller på.

Svar på tråden Amerikanska valet - Vem ser du helst som president av dessa?