Inlägg från: Riktigragger |Visa alla inlägg
  • Riktigragger

    Nutrilett med start måndag

    Hej på er!
    Vet att det finns många trådar om Nutrilett sedan innan man tänkte ändå starta en egen.
    Har under graviditeten gått upp 40kg vilket kändes. Sen förlossningen har jag förlorat ca 25kg, men som ni förstår återstår det en hel del.

    Så har i dagarna beställt hem Nutrilett och en träningsmaskin som ska ge mig en kickstart till denna viktnedgång. Är det fler som försöker få bort grav.kilon som vill haka på?

    Med vänlig hälsning Emilia

  • Svar på tråden Nutrilett med start måndag
  • Riktigragger
    Kvinna677 skrev 2016-03-03 15:39:07 följande:

    Hej!

    Jag började med nutrilett i söndags, jag har tänkt gå ned ca 20 kg. Jag tänker dock inte väga mig särskilt ofta, utan kläderna får visa framgången.

    Jag har kört på 5 shakes om dagen, men har bytt ut mot en bar några gånger.

    Jag missade en påse igår morse och märkte att jag då blev lite dåsig på kvällen, men annars har det gått bra hittills.


    Jaså? Hur går det?
    Är du hungrig ofta? Du kör ren kur och kombinerar inte med mat? I så fall, hur länge ska du köra ren kur?

    Längtar till måndag på ett sätt så jag får börja komma igång med en kickstart. Behöver nog en spark i rumpan för att komma igång! Idag fick jag avi om att min träningsmaskin har kommit så hämtar ut den i helgen och kör igång på allvar på måndag.
    Promenerar ju med barnvagnen nästan dagligen men känner att det inte ger tillräckligt för att jag ska gå ner i vikt. Vågen visar att jag stått still nu i 3 veckor. Har inte den tiden och orken att stå still på så här mycket vikt. Gifter mig om 4 mån så vill ju komma i klänningen.
  • Riktigragger

    Jo ni, här gillas det inte att svettas bland folk! ;)

    Träningsmaskinen hämtas på lördag då jag även ska in till bröllopsbutiken här i stan för att kika på min klänning. Ska höra om den kommer kunna sys in och vad i så fall det skulle kosta.

    Jag tror att jag kommer köra shake till frukost och lunch eftersom det är lättast för mig då jag oftast bara fokuserar på sonen på dagarna och tycker det är jobbigt att laga mat bara åt mig. Så oftast så struntar jag i både frukost och lunch, sen blir det en jättemiddag på kvällen vilket inte är bra för kroppen.
    Hade tänkt mig ett upplägg som skulle likna såhär;


    Frukost: shake
    Lunch: shake
    Middag; sallader/grönsaker

    TRÄNING:
    Måndag: promenad
    Tisdag: träningsmaskinen
    Onsdag: promenad
    Torsdag: promenad
    Fre-Sön: ledigt

    Eftersom jag har F.A.R. sen graviditeten så har jag ju mina 3 dagar/vecka som jag är ute och går mina 45 min. Så det känns inte så jobbigt. Det hela handlar om att jag ska lägga till sopporna samt den nya träningsmaskinen.

    Men var köper ni sopporna? Tycker ni det blir dyrt i längden?

  • Riktigragger
    amira22 skrev 2016-03-04 21:49:31 följande:

    Riktigtragger bra jobbat att du får in lite träning; )

    Jag tränar 4 pass i veckan styrke träning och cardio men stått stilla nu i 13 dagar inget vidare kul men bara att kämpa vidare. Köper på nätet apotea brukar ha billiga sen kör jag varma allevos soppor och nutrullets kalla.

    Smaker jag kan varm rekommendera är

    Allevos potatis purjolök mumss så god

    Och nutrullets vanilj som min mamma tips mig om så så god man värmer den om man vill smakar som vaniljglass fast varm.


    Oj, shit vad duktigt att hinna med så många pass i veckan! Mina pass består av att passa sonen, 3 mån nästa vecka :) . Känner just nu att kroppen har förändras helt sen graviditeten, hela kroppen är slapp och är obekväm med hur den ser ut just nu. Så att gå till ett gym är nog helt att glömma för min del.

    Köpte ifrån apotea denna gång men såg att både Rusta och Ö&B hade några smoothies som jag tänkte prova köpa och se hur de smakar.
    Potatissoppan lät god, tyvärr har jag väldiga problem med just vaniljsmak på soppor, det går liksom inte ihop sig för mig.

    Kommer att köra på chokladsmak på shake och bärsmak på smoothien.
  • Riktigragger
    Senija skrev 2016-03-05 19:24:58 följande:

    Hoppar in här :)

    Så duktiga ni är, alla :)

    Jag har köpt hem Nutrilette och ska köra i 16v ren kur! Min syster gifter sig i juli och jag vill komma i form tills dess.

    Jag fick barn nr 2 i slutat av augusti 2015 och det konstiga med mig är att jag går ner i vikt under graviditeten båda gångerna. Första gången 10kg ner och andra gången 12kg ner. Men det som är ännu konstigare är att efter förlossningen gå jag upp mycket. På 6mån nu har jag gått upp 32kg, samma sak hände efter barn nr 1. Båda graviditeter har jag mått jättebra och barnen föddes båda i v.39 med normal förlossning som gick snabbt och smärtfritt, tog inga smärtstillande förutom lustgas!

    Nu vill jag ner alla dessa kg! Mår inte speciellt bra psykiskt och har dåligt självförtroende pga min vikt. Min kropp och jag trivs bäst när jag väger runt 68kg. Jag är 1.71 lång och väger 102kg :(

    Så jag satsar på runt -30kg till den 1/7 :) 16v :)

    Någon annan som ska köra längre som jag? :)


    Jodu tack, att komma i form till juli är min plan, så här kommer det köras länge med Nutrilette.. Provade igår min brudklänning på butiken här i stan och de fick beställa efter en större storlek än tidigare, skämdes deluxe kan jag väl tillägga.. Kände mig inte alls fin någonstans när jag såg mig själv i klänningen men när klänningen väl hängde där på galgen var den så vacker.

    Så här vill jag ner ca 20kg tills i juli.. Jag hoppas ju som sagt att jag klarar det för jag vill känna mig vacker och fin på min bröllopsdag!
    Så vill gärna både peppa och få pepp! :D
  • Riktigragger

    Tjuvade och startade idag!


    Fick säga att jag trodde inte att sopporna/shakes:en skulle vara så tjocka i konsistensen. Jag blundade, svalde och hade ett glas vatten bredvid mig som jag tog direkt efteråt. Huvva, det smakade inte så gott som det luktade. Och detta ska man stå ut med i 16 veckor?!

    Ojoj säger jag bara. Bara att bita ihop och försöka ta sig igenom allt. Får hoppas att de smoothies som jag köpte smakar bättre! :)
    Sen har jag en fråga till er andra, hur mycket vatten dricker ni/dag när ni kör "ren" kur?

  • Riktigragger

    Jag är också dålig på att dricka och att äta. Oftast går min tid till sonen och när han väl sover så brukar jag försöka hinna med allt annat runt omkring som händer här hemma; städa, hinna med tvätthögen, se till hunden och gosa med honom osv.

    Men idag när jag startade med Nutrilette insåg jag ett sätt som kommer funka för mig; varje gång sonen äter så ska jag äta också (blir då ca 5ggr/dag). När han sover får jag passa på att träna vilket har fungerat bra idag. Men även om han sover 4ggr/dag så blir det endast 1 pass/dag för mig med träningsmaskinen.

  • Riktigragger
    amira22 skrev 2016-03-06 19:24:03 följande:

    Hej tjejer du ska blanda 3 dl vatten i stället för 2 jag brukar ta u lite kanel med för smaken och värma den smakar som oboj jätte goda; ) sen brukar jag krydda allevo med olika kryddor,

    Jag vill helst träna varje dag om jag fick med med 3 små barn och en med läxor så funkar inte det; ) vill verkligen nå mitt mål är så peppad jag tänkte köra länge tills målet är nått . Detta fixar vi eller hur;)


    Jo, jag spädde ut den igår så den blev mer drickvänlig. Brukar ha svårt för smoothies som är tjocka, typ milkshake har jag jätteproblem med. Men när jag spädde ut den gick det snabbare ner för halsen! :)

    Ja, får se hur länge man orkar. Har sån huvudvärk idag, snön vräker ner och vill mest bara ligga under täcket med lillkillen känner jag. Men vi SKA ut och gå. Bara han börjar känna sig trött och jag fått i mig min morgondrink så ska vi traska en bit.
  • Riktigragger

    Just kommit in från en barnvagnspromenad, oplogad väg och snöoväder = några extra kalorier som förbrändes :)

    Nu är man hemma helt genomsvettig, tog mig lite vatten och sen vid ett är det dags för en ny shake. Sonen vaknar säkert snart och då är det dags för honom att äta, sen ta tvätten som jag hunnit slänga i maskinen och förbereda middagen till karln.

    Hur ser era dagar ut?

  • Riktigragger

    Var igår ute i ca 1,5h på promenad men sen när sonen hade vaknat och ätit på eftermiddagen så la vi oss en stund och sov. Det var så välbehövligt kan jag säga för oss två.
    När sen sambon kom hem hade jag ork att laga middag, hjälpa till med skottningen av gården, busa med sonen och sen gjorde jag sambon lite kvällsfika innan vi alla somnade gott vid 22:00.

    Nu idag känner jag inte av huvudet lika mycket, kanske var det sådär bara andra dagen för att kroppen håller på ställa in sig? Sen igår dricker jag (försöker iaf) ca 1,5-2,5L/dag.
    Shakes:en går lättare ner också sen jag fick spä ut dem med mer vatten. Nu sover sonen så nu fortsätter jag med mina planer inför bröllopet medan han vilar. Ikväll blir det ett träningspass medan sambon har sonen. Känns redan att jag har träningsvärk i magen sen sist :)

  • Riktigragger
    Kvinna677 skrev 2016-03-08 17:48:25 följande:

    Hej allihop!

    Igår gick jag på nattjobb och undrade lite hur det skulle gå. Jag drack 3 shakes hemma och åt sedan 1 bar under natten. Kände mig riktigt pigg! Jag tycker att det känns lite pinigt att hålla på med shakes på jobbet, det är konstigt att alla ska ha en åsikt om vad man äter eller inte?!

    Jag tar en promenad med min sambo varje dag, men endast ca 30 min. Men det känns bättre än inget!

    Jag har fortfarande inte vägt mig, har tänkt göra det i slutet av veckan. Jag vet inte om det är inbillning eller ej, men det känns som att byxorna har blivit lite mindre tajta :)


    Ja, håller med dig på den punkten att så fort man säger "nej, tack" till något så måste man redogöra varför och sen när de får höra att man är på diet får man höra hur de läst och hört hur farligt det är med just den dieten och att så länge man håller sig till kostcirkeln och motion så går man ner.. Kul med pepp alltså!

    Här har vi just ätit middag.. Sambon fick hemmagjord pizza och sen gjorde jag en stor pirog så det blev härligt med matlådor åt honom (5 st). Känns att vår kyl och frys börjar eka tom snart..! Vi brukar handla för 5-6 veckor i stöpet och nu märks det att vi klarat oss i 5,5 vecka. Men nu när det bara är sambon som äter vanlig mat behöver vi inte handla förrän till helgen :)

    Hur har ni andra tänkt kring det här med hur länge ni ska bara äta soppor/shakes/smoothies/bars? Hur tänker ni sen när ni ska börja med "vanlig" mat igen? Hur ska ni trappa upp?

    Hur som helst så blir det iaf för min del lite träning efter att sonen fått äta vid 19 för då ska sambon komma in från garaget och ta honom så jag får en tid för mig själv. Längtar inte efter träningen, längtar mest efter den där varma och härliga duschen efteråt! :)
  • Riktigragger
    Kvinna677 skrev 2016-03-08 18:26:15 följande:

    Från början tänkte jag ju köra mars månad ut, men jag tror inte att det är omöjligt att det blir längre. Jag vill ju gärna gå ner totalt ca 20 kg.

    Jag har läst att många trappar upp genom att börja äta en lättare lunch eller middag istället för måltidsersättning. Att man successivt byter ut sina shakes. Det kanske är vettigt så man inte chockar magen?

    Nog för att den där halva pizzan i helgen var god, men magen blev faktiskt lite orolig efteråt..


    Jo, jag vill också ner 20kg. Ställde mig på vågen igår. Jag var så otroligt trött igår och kände bara att jag ville ge upp igår då jag lagade sambon en god härlig pizza samt en pirog till middag. Eftersom jag gillar att laga mat kan jag gärna stå i köket i flera timmar och laga mat, men när jag sen insåg att det bara var han som skulle äta började jag nästan grina. Varför hade jag gjort pizza och pirog när jag själv ska svälja en shake?!
    Men efter att ha ätit min shake var det inte så farligt längre, jag var mätt och kunde fokusera på annat. Jag provade att ställa mig på vågen för att se om det hänt något (Dag 4 idag) och jodu, -2,3kg!!

    Då var det så värt att fokusera på shaken. Och sen fick jag t.o.m. orken till att träna 1h igår. Huvudvärken är fortfarande med mig, vet inte om det är att kroppen inte är van att gå på så här lite kalorier/dag och sen dessutom träna hårt för att inte musklerna ska sina.. Men, vill man vara fin får man lida pin som man brukar säga :)
  • Riktigragger
    Kvinna677 skrev 2016-03-09 16:10:26 följande:

    Vad härligt att se resultat! Jag tycker också att det var jobbigt att laga mat till min sambo, men som du säger, man får vara envis och tänka långsiktigt.

    Jag vägde mig idag. Har gått ned 5 kilo på en och en halv vecka. Det är säkert en del vätska, men det känns ändå kul.

    Har verkligen tröttnat på chokladshakes, såg att naturdiet har tomatsoppa och thaisoppa. Tror att jag ska inhandla dessa så jag kan variera lite mer. Potatis/purjulökssoppan var som sagt en hit, så jag hoppas att dom från naturdiet också håller måttet :)


    Igår smakade jag en brysselkålsbit, men kände ändå att det inte gjorde något. Var tvungen att smaka av om de var klara, behövde kryddas mer eller få mer salt på sig. Var otroligt gott, men sen gjorde jag mig min shake. Inte lika god dock.. Men så värt det hela!

    Har också kikat på de soppor som du nämner för jag har också tröttnat på chokladen. Är så kräsen av mig att jag mest bara har fastnat för choklad. Smoothien med vilda bär från Nutrilette var verkligen god, den kan jag rekommendera :)

    Och igår skrev vi på vår hindersprövning som ska skickas in i slutet av månaden. Bröllopet närmar sig med stormsteg!! :)
  • Riktigragger
    amira22 skrev 2016-03-11 20:41:21 följande:

    Hej tjejer hur går det för er?


    Går bra. Fuskade lite igår.. Blev nått nachochips faktiskt.
    Igår var jag sådär oförklarligt hungrig hela dagen, kunde ha ätit vad som helst i vilka mängder som helst. Mensen kom och jag bara kände hur allt blev snett; fredag och fredagsmys med vadå? En vattenflaska?

    Men när man ställer sig på vågen, vilket jag gör varje dag för att fortsätta motivera mig så ser man att det ger resultat. Dag 6 idag och -4kg, känns bra!

    Hur går det själv amira22?
  • Riktigragger

    Hej på er!

    Igår var jag så fruktansvärt trött efter att ha gått på stan hela dagen och naturligtvis så glömmer jag bort att äta och dricka bra. Drack ca 0,5 L, sen kom jag hem och hade köpt Allevos middagsprodukter då de hade rabatt på dem på ICA. Smakade så gott! Så skönt att få tugga på något!!

    Har varit grymt less på alla shakes att jag inte vet vad jag ska göra. Kroppen och hormonerna spökar som aldrig förr; fick tillbaka känningar av min foglossning igår samt att jag var så trött att jag somnade i soffan, vilket inte har hänt sen sonen föddes i december.
    Men jag försöker kämpa på ändå. Går trögt med shakes:en tycker jag ibland, är som svårt att få i sig dem. Någon mer som känner sig mätt konstant och som känner att man kan hoppa över en soppa när man ändå inte är hungrig?

  • Riktigragger
    Kvinna677 skrev 2016-03-15 12:46:21 följande:

    Jag har precis samma problem! Nån dag fick jag bara i mig 3 påsar pga stressigt på jobbet. Men jag kände mig ändå pigg, fast dagen efter kände jag mig verkligen inte pigg.. De är svårt när hungerkänslorna i stort har försvunnit. Man kanske får ställa alarm eller något!


    Ja, sambon frågade t.o.m. igår om jag blivit med barn igen.. För såhär trött har jag inte varit sen jag var med barn.. Skrämmande tanke så var tvungen testa, men det var nog bara för att jag inte ätit..
    Nu har jag så att sonen äter ca 3-4e timme och så brukar jag ta mig en påse, dricka 0,5L vatten efter bara för att jag känner att jag måste få i mig dem.
Svar på tråden Nutrilett med start måndag