• Regnbågsdröm

    IVF mars/april

    celavie1 skrev 2016-04-23 09:44:55 följande:
    Menade att det är bra med 3 befruktade ägg!! :)
    Tack vännen. Ja, här ringer de får att meddela hur många som blivit befruktade. Sedan ringer de om något skiter sig innan återföring. Så nu hoppas vi på att de inte kommer ringa oss igen. Som sagt är det här vår jobbigaste väntan, då vi misslyckats tidigare. Men är så lättad över att få insättning dag 2, så tycker att vi borde klara det. Det är verkligen vår tur nu! Tack för att du säger det!

    Och som sagt innan så tror jag mycket på ditt lilla embryo där inne. Du är så värd lyckan nu! Kram!
  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-04-23 11:44:30 följande:
    Härligt!
    En liten fråga bara, har ni inte fått godkänt med två ägg innan? Bestämmer de det samma dag som insättning? Håller tummarna för att ni får två som ni önskar!
    Nej, man får inte det. Grejen är att de på vår klinik egentligen har som regel att inte sätta in två ägg om man inte haft två misslyckade försök med insättning innan, men att man "kan göra undantag". Vi är ju på vårt tredje försök, men blir det insättning nu så är det ju vår andra insättning då första försöket slutade vid delningen. Vår läkare som vi pratade med om detta sa att det beror helt på vilken läkare vi får på insättningsdagen, om den läkaren kan tänka sig ett undantag eller inte. Men de har antecknat att det är vårt önskemål. Så förutom att hålla tummarna för att två ägg ska finnas (har aldrig haft det innan) så får vi också hålla tummarna för att vi får "rätt" läkare. Jag tycker att det skulle kännas förjävligt om vi har två ägg, men får fel läkare. För det är verkligen som att slänga det ena i papperskorgen, för någon frys känns ju verkligen inte som att man kan drömma om med vår statistik.
  • Regnbågsdröm
    Emmet1976 skrev 2016-04-23 12:31:02 följande:
    Tror att åldern har en stor inverkan på läkarens beslut samt såklart tidigare ivf-misslyckanden.
    Vi träffade två olika läkare inför vårt första ivf och båda hade inga problem med att vi ville ha två återförda. Jag fyller 40 i höst.
    Kan ligga något i det du säger. Men å andra sidan blir alla läkare chockade när de ser hur jag ser ut inuti och hur svårstimulerad jag är, trots att jag gills som "ung". I det här sammanhanget är jag verkligen inte 30 år. Så jag hoppas verkligen att den läkare vi får imorgon inte ser till åldern på papperet, för det är inte rättvist med tanke på hur det sett ut för oss och hur min kropp är.
  • Regnbågsdröm

    Men sen ska det ju finnas två ägg också. Det är också en stor rädsla förstås. Men jag är glad bara jag får ett tillbaka. Är det något jag lärt mig under den här processen så är det att inte ta något för givet.

    Håll fortsatta tummar vänner <3

  • Regnbågsdröm
    Emmet1976 skrev 2016-04-23 12:50:28 följande:
    Ja, de borde veta att en kvinnas ålder INTE alltid är lika med kvinnans fertila ålder... Vissa 42-åringar är som 30 och vice versa...
    Man får stå på sig och kräva besked innan man påbörjar behandling om man har en mindre lyckad ivf-historik bakom sig. Annars byt läkare, särskilt om man betalar själv.
    Dock, det är ju högre risker förenat med två eller fler så det är ju i välmening som dessa allmänna råd finns sedan några år tillbaka.
    Chansen dubblas ju inte som man lätt kan tro, men den ökar ju såklart lite.

    Vi valde dock att kräva två då det är väldigt liten chans att jag hinner med två graviditeter med anledning av min ålder. Att misslyckas med ett par på vägen tar kortare tid. Hade jag varit 5 år yngre hade jag utan tvekan nöjt mig med ett ägg.
    Exakt så jag menar. Och min fertila ålder är definitivt över 40. De ser chockade ut varje gång jag särar på benen, för att förklara det extra tydligt

    Vi kan tyvärr inte kräva det innan. Då det beror helt på läkare om de "går emot" vad de vanligen bestämt. Skulle vi får två tillbaka är vi ju "ett undantag" med tanke på att det "bara" är vår andra insättning. Men vi hoppas! Men jag hoppas mest på insättning över huvud taget. Men finns det två ägg så blir jag väldigt ledsen om de inte ger det ägget chansen inuti mig också, för till någon frys vet nog läkaren lika väl som jag att det aldrig kommer klara sig. Lever två ägg imorgon så hoppas jag att jag får båda. Om det så kan öka chanserna minimalt så är den lilla chansen värt allt. Blir det två eller ett barn kvittar mig. Har väldigt svårt att tro att min kropp skulle klara en IVF till om några år om vi väl lyckas nu. Så två barn skulle vara mer än välkomna hit också. Men sådär långt fram kan man ju knappt tänka. Nu hoppas jag på insättning imorgon. Håller allt jag kan för det!
  • Regnbågsdröm
    stajlish skrev 2016-04-23 13:42:41 följande:
    Okej. Åh, spännande! Håller tummarna för dig! Testar du imorgon nu då? =)
    Så fint att du ska testa imorgon celavie! Jag hoppas att både du och jag får fantastiska besked imorgon!
  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-04-23 14:41:10 följande:
    Ja! Jag hoppas verkligen att de gör ett undantag! Tråkigt att det ska hänga på vilken läkare ni får, det är tillräckligt mycket att oroa sig för ändå.

    Lycka till nu!
    Ja, det är rätt illa. Men mest hänger det nog på om vi har två ägg över huvud taget känns det som. Är rädd att förlora alla. Den här väntan till insättning är så jäkla jobbig för oss, den absolut värsta med hela IVF-processen. Men det beror ju på att vi misslyckats här en gång. Det gör så ont att tänka på det.

    Stort tack!
  • Regnbågsdröm
    celavie1 skrev 2016-04-24 00:04:32 följande:
    Lyckokram från mig inför i morgon!
    Tack finaste du! Mina lyckokramar går till dig också. Idag ska bli en glädjens dag för oss båda. Det bara måste bli så!

    Jag vaknar av mig själv vid 5 och har panik. Är så rädd för att de ska ringa i bilen på väg dit och säga att allt är över. Vill inte uppleva det igen. Avskyr detta. Nu vill jag bara ruva
  • Regnbågsdröm

    JAG RUVAR!!!! Så fantastiskt lycklig. Ett litet hjälteembryo ska nu få gro inuti mig. Nu kan vi inte göra annat än att hoppas att den utvecklas som den ska.

    De andra två var inte tillräckligt bra, därav bara ett ägg tillbaka. Den ena hade delat sig för lite, den andra för snabbt. Men den jag nu bär på var fyrcellig och fin! Vi är väldigt glada och hoppfulla nu! Håll gärna tummarna för oss <3

    Och Celavie1, så oerhört lycklig för er! Vilken historia! Stort grattis och all lycka!

Svar på tråden IVF mars/april