• Regnbågsdröm

    IVF mars/april

    Emmet1976 skrev 2016-05-02 20:09:34 följande:
    Tack Regnbågsdröm för informationen. Alltid lär man sig något nytt.
    Jobbigt att blöda såpass och då inte kunna ha tampong, eller kan man ha det ändå i och med Lutinus? Känns som det inte är så klokt då den kanske suger åt sig progesteronet.
    Kram tillbaka!
    Jag vet. Jag kände likadant. Frågade om tampong, men de sa blankt nej. Så tyvärr. Det är tyvärr bara att stå ut. Man klarar mer än man tror <3
  • Regnbågsdröm
    celavie1 skrev 2016-05-02 20:40:23 följande:
    Trist men du får vara glad för ditt lilla guldägg du redan har. Fullt fokus nu och tänk positivt. Det ska gå vägen nu. Kram
    Tack kära du! Jag hoppas så att du har rätt. Kram!
  • Regnbågsdröm

    Hej. Angående progesteron i form av crinone som vi diskuterat här innan. Jag ska bara ta 15 dagar, oavsett resultat, vilket många här reagerade på. Då jag har fler Crinone hemma efter ett tidigare försök, så gjorde även det att jag ville fråga om man kan fortsatta. Jag har nu frågat min klinik om det. Jag ska endast ta det i 15 dagar oavsett resultat som ordinerat. Så, nu vet alla det Man ska lyda sin klinik känner jag, och nu har jag ju uttryckligen frågat.

  • Regnbågsdröm
    Lsaep skrev 2016-05-03 12:16:30 följande:

    Enbart två ägg som klarat befruktningen pga att spermierna var så dåliga. Återföring imorgon om de har delat sig som de ska.


    Håller tummarna att något av äggen klarar sig till insättning imorgon. Det behövs bara ett guldägg, kan aldrig sägas för många gånger. Jag hoppas ni har det!
  • Regnbågsdröm
    Lotten skrev 2016-05-05 08:03:27 följande:

    Misstänker att det även är kört för mig! ;(
    Kan vara mensen på gång. Kommer lite färgad flytning.

    Om vi ska göra ett nytt färskförsök när gör man det tidigast? Vid nästa mens?


    Fan. Det började så för mig också. Hoppas det inte stämmer på dig

    Man kan tidigast börja efter nästa mens ja. Alltså inte den här som de räknar som bortfallsblödning, utan blödningen därpå. Men nu är det ju sommar och så, så de som kör långa protokollet hinner nog inte det.
  • Regnbågsdröm
    Lotten skrev 2016-05-05 08:27:37 följande:
    Vi måste ha gjort ett helt försök innan aug. Sedan går avtalet ut. Jag har gjort två korta innan. Vet inte hur de kommer tänka kring nästa försök.
    Gör ni kort så kanske ni hinner. Men jag vet att vissa kliniker har stängt mycket under somrarna. Jag vet inte hur det kommer funka för oss heller, våra försök är ju "slut", men hoppas de kan hjälpa oss vidare ändå. Vi kan ju tyvärr inte gå till andra privata kliniker då vi behöver både IVF och donerade spermier. Men ska funka via landstinget mot betalning, men vet ju inte hur det blir med kösystem och annat då. Well, man bör nog tillåta sig själv att sörja lite först. Har du tagit test Lotten?
  • Regnbågsdröm
    Lotten skrev 2016-05-05 11:32:51 följande:
    Har inte förstått varför man gör långa. Kan inte riktigt skillnaden. Får ringa och prata med dem om det.

    Vi tog ett test imorse. Negativt. TD måndag. Är det för tidigt? Blödningen har avtagit igen. Så får se under dagen.
    Det har med hur svårstimulerad man är tror jag, och äggproduktionen. Läst någonstans att det ska ge bättre äggmognad. Men jag vet inte. För oss har inget annat varit ett alternativ i alla fall.

    Så tråkigt att höra. Du hade väl fler ruvardagar än mig också va? Så jag tror tyvärr att du kan lita på ditt negativa test. Tyvärr. För jag hade ju också TD måndag, och hade då varit på ruvardag 15 tror jag. Jag testade också imorse för att få skiten bekräftat och liksom ha det gjort. Men jag blöder ju som satan nu också. Förra gången blödde jag bara lite första dagen, för att sedan komma igång ordentligt dagen därpå. Den här gången började det också lätt, men kom ändå samma dag. Lider med dig också! Skitliv rent utsagt. Kram!
  • Regnbågsdröm
    Lotten skrev 2016-05-06 11:49:12 följande:
    Jag ska ju tydligen ha så himla bra äggreserver säger de, men de mognar inte så bra. Detta försök 7 blåsor, 3 ägg. 2 befruktade. Ringde kliniken precis. Har telefontid med min läkare den 18/5. Vi kommer nog inte hinna innan sommaren. Fan vad detta suger!

    Min mens har ju varit så himla sparsam två ggr nu. Så för mig gör det inget att fortsätta till mån med Lutinus. Men tror det är kört.
    Har ställt in mig på det iaf. De har inte hittat någon förklaring till vår barnlöshet och det kan göra mig så himla förvirrad. Vad gör vi för fel?! Blir galen snart!!!

    Kram <3 vi får försöka njuta av helgen som kommer nu.
    Jag sket i min Crinone idag faktiskt, fastän de sagt att man ska fortsätta till TD. Jag blöder så sjukt mycket så vill helst inte in med grejer där liksom. Plus att jag ju vet att vi misslyckats. Hade ändå bara två Crinone kvar.

    Jadu, livet suger definitivt. Det var inte såhär det skulle bli för oss. Stor kram till dig! Hoppas solen skiner hos er också, något fint i alla fall. Man klarar allt, man behöver bara tillåta sig själv att bryta ihop först. Sen får man ta tag i det igen.
  • Regnbågsdröm
    Lotten skrev 2016-05-06 20:22:42 följande:
    Eftersom jag inte blöder så mycket så ville de väl att jag skulle fortsätta. Men vi har ju förstått att det har skitit sig för oss också.

    Känner mig bara så deppig. Vi kommer antagligen inte att kunna göra något försök innan sommaren och i aug går avtalet ut och det försöket hinner vi inte heller göra då :/ känns ju förjävligt detta!
    Jag behövde fortsätta förra gången trots att jag blödde som fan. Så de håller väl bara fast vid vad de bestämt antar jag. Men just nu skiter jag i allt.

    Jag kan deppa med dig. Mår också skit. Jag vet inte när vi kommer kunna sätta igång igen, om det ens blir något. Men i alla fall tidigast efter sommaren hur vi än beter oss. Vad är det för avtal du pratar om? Låter himla jobbigt. Stor kram!!!
  • Regnbågsdröm
    Lotten skrev 2016-05-07 08:05:52 följande:
    Det kan vi göra!

    Vi skulle få hjälp via landstinget. Men det tog sån tid och vårdgarantin gick in, vi fick då hjälp via en privatklinik. Men då är det så att man har en viss tid på sig tydligen.

    Delar ni med er av detta till dom ni känner? Eller håller ni det för er själva?

    Kramar <3
    Vad sjukt det låter att man bara får en viss tid på sig. Har man tre försök så måste ju tiden räcka till tre försök? Det låter ju helt sjukt. Hoppas ni kan ta upp det med dem.

    Jo vi har berättat för en del. Familjen och på jobbet (vi båda har arbetsplatser där det jobbar väldigt få) Sen är det väl alltid så att folk förstår i en dag att man är ledsen. Jag har dock inte gått tillbaka till jobbet än efter blödningen, just nu mår jag för dåligt. Hur är det för er? Vet folk i er omgivning?
  • Regnbågsdröm
    Lotten skrev 2016-05-07 22:36:48 följande:
    Jag har varit sjukskriven i 2 veckor. Började jobba igen i onsdags. Jag mår skit! Idag har varit en dag med mycket tårar. Jag förstår inte hur jag ska orka leva som vanligt. Jag hoppas det känns bättre om några dagar.

    Några vet. Fler visste om förra försöket men valde att inte berätta för så många denna gång.
    Fina du. Jag känner igen de där känslorna. Så väl. Jag förstår inte heller hur jag ska orka. Det går väldigt upp och ner med hur jag mår, men det gör ont i själen. Den där satans testdagen imorgon också.. Den som skulle vara vår lyckodag. Det suger. Stor kram!!
  • Regnbågsdröm

    Hej alla. Jag har länge funderat över vart man ska ta vägen med alla sina känslor efter misslyckade IVF-försök. De här grupperna betyder mycket, men vart hamnar man emellan. Har skapat en grupp "Vi som misslyckats". Ligger under "svårt att få barn - IVF/provrörsbefruktning". Läs gärna den och hoppa in om ni vill, ni som behöver någon att prata med och skriva av er efter misslyckandet.

  • Regnbågsdröm
    Lotten skrev 2016-05-09 09:05:15 följande:
    Ja så är det sagt ja. Detta avtal finns inte längre. Vi var bland de sista som fick detta innan de slutade med det.

    Jag vet inte hur jag ska förklara på ett bra sätt för jag vet knappt vad som gäller, det enda jag vet är att det är sagt att i aug måste vi ha gjort klart alla 3 försök.
    Kolla upp det där igen. För det är ju orimligt. Sjukvården vet ju själva hur lång tid ett försök tar. Man följer ju kroppen. Det är ju knappast så att man kan genomföra det snabbare än kroppen tillåter.
  • Regnbågsdröm
    Lotten skrev 2016-05-18 22:24:31 följande:

    Hej!
    Har haft det tufft efter vårt senaste försök, därav noll inlägg från mig. Jag lämnar gruppen för ett tag då vi nu fått veta att vårt nästa försök sker först i aug.

    Nu ska vi njuta av livet och varandra. Vi gifter oss om 10 dagar!

    Önskar alla lycka till och grattis till era plus! Kram till er!


    Vill och behöver du skriva av dig någonting så finns gruppen "Vi som misslyckats" under Svårt att få barn/IVF. Vi ska inte heller börja förrän i höst igen, så jag är inte heller inne så mycket här. Stor kram till er! Ha ett fantastiskt bröllop och njut av det! <3
  • Regnbågsdröm
    celavie1 skrev 2016-05-21 09:26:53 följande:

    Jag fick tyvärr MA som upptäcktes på det tidiga ultraljudet i vecka 9. Känns tomt och bottenlöst men om jag känner mig själv så kommer vi nog testa igen då jag hämtat mig. Då blir det privat eftersom jag nu är 40 år. Vore skönt och hänga med er då i någon tråd. Hoppas ni får en fin sommar!


    Fan också. Nu blir jag skitledsen. Det skulle inte hända dig.

    Kom gärna till min tråd "vi som misslyckats" om du vill skriva av dig. Annars hörs vi nog i någon annan tråd. Igen. Kärlek till dig!
  • Regnbågsdröm
    celavie1 skrev 2016-05-23 05:15:40 följande:
    Ja det beskedet kom som en käftsmäll. Har legat däckad och kravlat i självömkan här. Sorgen måste få sitt. Ömsom arg och ömsom ledsen. Hur är det med dig numera då? Jag kanske kommer förbi din andra tråd och kikar annars hörs vi någon annanstans. Önskar dig allt gott!
    Jag förstår din smärta, samtidigt som jag ju inte alls gör det ändå. Men jag kan sätta mig in i den. Och jag känner verkligen med dig.

    Det är tungt här också, men försöker hålla mig ifrån FL mer nu. Och försöker "leva som vanligt" och hoppas att man är redo mentalt och fysiskt för att dra igång igen sen i höst. Hoppas att man ska kunna njuta av sommaren först. Det är man fan värd efter allt.

    Stor kram!!
  • Regnbågsdröm

    Återigen bakslag. Polypen är tillbaka. Den de sa att inte var en polyp och att vi skulle sluta oroa oss för. Ändå ville de göra ett kontrollerande ultraljud. Sagt och gjort. Nu är den där. Remiss skickad till kvinnokliniken för vidare utredning. Sen operation. Livet rasar igen.

    Att påbörja försök 4 efter sommaren blir det med andra ord inget av. Vi får se om vi ens kommer kunna göra fler försök. Just nu känns det som att allt hopp försvann. Ville bara skriva här och berätta. Kommer hålla mig ifrån FL nu ett tag. Kram till er alla kämpar!

  • Regnbågsdröm
    avin78 skrev 2016-08-14 22:36:33 följande:

    Hej

    Jag ska börja min tredje ivf , sep ,( lång protokoll med menupor och gonal tillsammans),

    Har ni nån typs eller erfarenhet? Jag behöver pratar med nån som är eller varit i samma situation,


    Hoppa in i gruppen "IVF September 2016" Den är aktiv nu. Hittar under Svårt att få barn - IVF
Svar på tråden IVF mars/april