• linoa131

    IVF mars/april

    Bättre att fråga förmånga gånger än att vara osäker CAm86, din klinik finns för att besvara dina frågor. Det skadar väl inte att lämna ett meddelande och ställa frågan om hur ägglossningen stoppas och att du hört andra som hade en annorlunda upplägg av samma medeciner . Antagligen kommer de lugna dig med en vettig förklaring och så kommer du slippa stressa upp dig över det där

  • linoa131
    Sjöblomman skrev 2016-03-15 14:42:37 följande:

    Endast ur synvinkeln att 5-dagars redan har sållat bort de "dåliga" 2-dagars. Men ett bra 2-dagars skulle ju utvecklats till 5-dagars.


    Är det bara 2 dagar eller 5 eller kan det vara allt möjligt från 2 dagar? Förstår inte riktigt detta alltså. allt är så mycket mer komplicerat än vad jag trodde om ivf när det börjar bli aktuellt. . . Handlar det om kvaliteten på äggen att de går att utvecklas i 5 dagar eller är det en blandning av olika faktorer och lite tur? Är det bättre för ett embryo att utvecklas en lägre tid utanför livmodern? Ursäkta om du känner att du upprepar dig :-S
  • linoa131

    Och tyvärr så kände jag på mig både när vi hade första träffen med läkaren, och träff med sjuksköterskan att jag inte fick utrymme för alla mina frågor. lite tråkigt med tanken på att vi ändå betalar en del pengar. Men men. ..bara det lyckas någon gång så kommer jag vara jättenöjd. .. ibland är jag så nyfiken att jag önskar att jag kunde vara med och se hur det går till osv. Sjukt spännande tycker jag.

  • linoa131
    zasu skrev 2016-03-15 20:48:10 följande:

    Jag återförde 2 embryon i torsdags. Testdag 24 mars.


    Just det. Vi håller tummarna!
  • linoa131
    Emmis84 skrev 2016-03-17 18:23:08 följande:

    Tack för välkomnandet

    Jag ska ta tre sprutor. Gunal-F ska jag ta i 5 dagar och på fjärde dagen ska jag även ta Orgalutran i två dagar. Sist är Ovitrelle.

    Är det några namn du känner till?


    Det låter som mina medeciner! Jag väntar med spänning på min mens för att kunna börja kring 26/3 , men jag ska också ha blodförtunnande .men jag tror att jag ska ta gonalF hela vägen till blåsorna är klara!
  • linoa131
    Sjöblomman skrev 2016-03-18 15:15:13 följande:

    Tog blodprov i morse och de ringde nyss. Har sprayat i två veckor och ska börja med sprutorna ikväll, så det blir påskägg.


    Yeah! Vad kul! Lycka till nu
  • linoa131
    Nicka skrev 2016-03-18 22:12:43 följande:

    Nu har vi fått en ny plan inför frysåterförande :)
    På dag 3 -7 skall jag äta Letrozol
    Sen kommer förhoppningsvis omslag på ägglossningssticka dag 13 +
    Dag 16-18 ultraljud
    Och då äggblåsan är ca 22mm och slemhinnan är tillräckligt tjock skall jag ta Ovitrelle sprutan.
    Längtar efter mensen nu!! :)


    Härligt att höra! Alltid skönt att ha en plan Skrattande. Det låter som en jättebra plan dessutom ! Vi håller tummarna för att mensen kommer fort !
  • linoa131
    Ivfsyskon skrev 2016-03-19 10:12:42 följande:
    Är det så? Kändes lite. För det är väl inte säkert att det är ägg i alla?
    Vad jag hört från mina kompisar som har gjort IVF låter detta helt klart jättebra och lovande ! Jag förstår dig också att du är orolig att endast få klara sig men ta det som det kommer. Verkar som att varje försök är olika, vad som helst kan hända och trots att de är få kan de innehålla den som kommer att leda till en graviditet ! Hade en kompis som fick ut 7 ägg, endast 3 började dela sig, 2 stannade av och hon fick tillbaka det sista. Nu har hon ett underbart litet barn Glad. Det finns hopp !
  • linoa131
    Emmis84 skrev 2016-03-19 12:16:50 följande:

    Fick min mens igår men fick reda på att vi inte kan börja förrän nästa mens? Hon menade på att det skulle krocka med påskledigheten..

    Åh så besviken..men den som väntar på något gott..

    Nu kommer det dröja ända tills slutet av april.

    Nån mer som ska börja då? Korta protokollet?


    Fy vad jobbigt Rynkar på näsan. Kan man inte styra detta på något sätt? Har du frågat dem om man kan leda mognaden så att det kan lossna typ direkt efter? Känns så dumt att behöva vänta en hel menscykel till... Jag förstår att du är besviken, för oss som väntar är det jättelång tid.

    Jag är också lite orolig över deras Påskledighet, har precis skrivit mail till dem på Nordic IVF Göteborg. Min mens skulle komma precis under ledigheterna den 26/3 och då betyder det att jag kan börja spruta den 29/3 precis efter ledigheterna. Då fungerar det ju fast det känns lite tight. Men ibland kommer min mens ett par dagar tidigare och då är det mitt i ledigheterna, hur gör man då??? Det går säkert inte att få tag på dem, och jag vill inte skjuta på det en hel cykel bara för en sådan dum sammanträffande. Har 5 dagar på mig för att lösa det ! Eller så kanske min mens är snäll för en gång skull och kommer på måndag eller tisdag... Fast det brukar ju kommer på exakt tid varje månad...

    En till fråga, har läst om att blodförtunnande medecin kan i kombination med atsma vara livshotande, jag har astma och ska spruta blodförtunnande medecin samtidigt som Gonal F...

    Just det Emmis84, jag kör också det korta protokollet.
  • linoa131
    BK1986 skrev 2016-03-20 08:26:44 följande:

    Uppdatering från mig här: Ringde som sagt kliniken för att kolla om de kunde starta en mens. Dagen efter (fredag) ringde de upp från och sa att jag skulle ta gravtest igår lördag och om det inte visade något så skulle jag hämta ut medicin på Apoteket och börja ta direkt för att framkalla mens. Jag fick panik av någon anledning och när jag pratade med min sambo så kom vi överens om att vänta till på måndag.

    Första IVF:en fick vi ett stoppdatum då vi skulle höra av oss om jag inte fått mens. Men jag var liksom inte beredd på att det skulle gå så fort. Till saken hör också att äggplock mest troligt blir vecka 15 och precis den veckan är min sambo bortrest. Hur gör man då? Fryser in? Känns som en onödig risk.

    Är det någon av er som provat dessa tabletter? Kommer inte ihåg vad de hette, men de skulle tas i 10 dagar.


    Har du pratat om det med kliniken? Läste i tråden att någon hade tagit ppille i några dagar för att undvika påskledigheterna. Kanske går att påverka att menscyckeln börjar en vecka senare? Eller kanske din man får stanna hemma ?
Svar på tråden IVF mars/april