• linoa131

    IVF mars/april

    Jag har mitt andra ultraljud imorgon och kommer antagligen få spruta otrivelle. Hur är det med det, betyder det att man slutar spruta alla andra eller fortsätter man ändå med gonalF och orgalutran till ägguttag? Det kommer de säkert berätta för mig imorgon men sprutorna gör så ont att jag längtar verkligen att äntligen få sluta med det. Värsta är att den med blodförtunnande kommer jag behöva fortsätta med hela graviditeten om jag skulle bli gravid. Det är den värsta, gör så ont både nålen och medlet...

  • linoa131
    Ivfsyskon skrev 2016-04-03 21:23:15 följande:

    Testdag på lördag och ska självklart testa då också, men jag känner min kropp. Det var bara så rätt denna gången.

    Lycka till ni andra!


    Men lördag är jättelångt fram för att avslöja en eventuell graviditet nu tror jag. vet inte hur det funkar med alla ivf-hormoner iofs men i vanliga fall börjar kroppen tillverka HCG i tillräckliga mängder efter längre tid än så för att det ska synas på test. Oftast iallafall tror jag! Så allt är inte slut än .

    en sak jag funderar på inför ägguttag på onsdag. hur räknas dagarna inför insättningen? Är det typ 2 dagar räknad från uttagsdagen? Isf skulle det bli torsdag i mitt fall. Men om det skulle bli en längre odlingsperiod,hur gör de med helger vanligtvis? För i mitt fall verkar det hamna mitt under helgen :-/. Försämras embryots chanser om man väntar förlänge?
  • linoa131

    Detta är min första ivf så jag vet inte hur jag kommer förhålla mig till testdagen. Just nu tänker inte jag på att testa utan att om inte min mens kommer då är jag gravid. Känns negativt att testa, känner på mig att det skulle visa negativt och ta slut på alla våra förhoppningar. Men vi får se. Kanske kan inte alls hålla oss.

  • linoa131
    CAM86 skrev 2016-04-04 05:49:32 följande:

    Linoa13 om du ska ha 2 dagars så kommer det insättning på fredagen , min klinik jag är på har öppet på helgerna eftersom man aldrig kan veta exakt när insättningen blir. Jag gjorde min insättning i lördags.


    Tack för ditt svar! Så spännande
  • linoa131

    Andra ultraljud avklarad, 11 blåsor utav vilka 2 var på 20 (?!) Och resten mellan 11 och 19. Läkaren var positiv och sa att de skulle hinna växa till sig tills på onsdag då ägguttaget sker. Kommer de 2 stora bli förstörda tills dess? Nu är jag spänd och rädd att det inte skulle vara så många ägg i blåsorna eller att befruktningen inte skulle lyckas, eller att det inte delar sig.. säkert samma saker som alla andra. rädd också att äggledaren skulle ha fyllt sig med vätska igen vilket förstör allt. läkaren sa att hon inte såg något på ultraljudet vilket var ett bra tecken iallafall. ser framemot att äggplocket är klart och få veta lite mer.

    är du fransk celavie? Oavsett önskar jag dig all lycka till med ägget. Har det klarat att utveckla sig hittills har det också goda chanser nu; -)

    Önskar ocksåall llycka till för de som väntar nu på resultatet av allt man har byggt upp under de veckorna. Sjöblomman, liksom, utflykt i verkligheten. Ivfsyskon , jag har frågat om det där med att ta gravtest förtidigt på min klinik och de har bekräftat min teori .

  • linoa131
    Regnbågsdröm skrev 2016-04-04 08:10:23 följande:

    Så kan du inte tänka. Blodet betyder inte automatiskt att du inte är gravid och verkligen inte tvärt om heller. Jag vet många som blödde när de var gravida och som inte var gravida de gånger det inte kom något blod. Så förlika dig inte med det. Däremot märker man ju oftast om det är kört, om det kommer extremt mycket blod (man känner ju sin kropp bäst). Men du kan inte tänka att du är gravid bara för att du inte börjat blöda. Så ta test på din testdag, det finns en anledning till ett de säger att man ska göra det


    Ojdå! Bra att du sa det! Då ska jag tänka om . Varför kan inte det vara enklare alltihop!
  • linoa131
    Andje skrev 2016-04-06 11:35:36 följande:

    Tack för era välkomnanden. Jag försöker läsa in mig lite i tråden men jag har så himla svårt att hålla isär alla och var man är i processen :) Det vi har gemensamt är ju en väldig kämparglöd i alla fall. Jösses, så gärna vi alla vill ha barn. Jag håller mina tummar och önskar att vi alla kommer att lyckas förr eller senare.

    Jag mår bättre idag men det är fortfarande mysbralla hemma i soffan som gäller. Kanske går till jobbet imorgon. Pratade nyss med kliniken och fick veta att av de 25 äggen blev 14 befruktade. Sköterskan sa att mina frågor kring återförandet av ev fler embryon fick jag ta med läkaren på fredag då vi har tid för återföring. Vi får väl se om det fortfarande är 14 embryon då eller om några har tacklat av på vägen.


    Välkommen Andje och vad kul att det blev så många befruktade ägg ! Hoppas att smärtan lägger sig. Det var min tur idag att genomföra ägguttag och jag tänkte mycket på din upplevelse. Jag var så rädd och orolig för smärtan. Men för mig gick det bra, faktiskt väldigt oväntat smärtfritt. Det som gjorde mest ont var som vanligt den där droppen i armen. Mina kärl rullar, de kan inte hitta, de måste prova flera gånger, på olika ställen, hämta hjälp, man hinner bli ännu mer rädd men till slut fick de till det. Själva uttaget gick som på räls fast det stack till två gånger men det var inte alls lika fruktansvärt som jag hade föreställt mig. Nu har vi gjort det vi kunde. Vi fick reda på att av alla blåsor de punkterade var det 9 som innehöll ägg och de var nöjda, då är vi också det. Spermieprovet vad godkänd men de kommer att göra ICSI för de avgör att det är det som ger oss störst chans. Vi litar på dem såklart. Vet ni om chanser att hela IVF minskar vid ICSI? Jag måste ge beröm till deras personal på Nordic IVF Göteborg och speciellt sjuksköterskorna som är riktigt snälla och omhändertagande. De tyckte att jag hade strålat av lugn, jaha tänkte jag, vad bra för inombords var jag riktigt spänd och stressad! Så vi har en tid på fredag för återföring men det kan också bli på måndag ifall vi skulle ha bättre förutsättningar. Imorgon får vi veta mer om hur befruktningen har fungerat.
    BK1986 skrev 2016-04-06 13:36:49 följande:

    En vecka i mitt liv:

    Dag 1: Medarbetare säger kommentaren: "Jag har ju som väntat på att ni ska börja vänta smått!"

    Dag 2: Det första som händer på morgonen är att en medarbetare skäller ut mig för att hen inte fick semester exakt när hen ville. Jag går och gråter på mitt kontor.

    Dag 3: Medarbetare säger: "Ja det spekuleras ju en hel del i varför du är sjukskriven. Är du gravid?"

    Det här är precis en del i varför jag bryter ihop. Det är liksom inte nog med att man själv ska ha det jobbigt, utan andra ska lägga sig i vårt privatliv och spekulera i om jag är gravid eller inte. Dessutom får man som chef finna sig i att folk kan säga precis vad som helst till en och det ska bara rinna av en. Att jag är en person med känslor som kan såras tänker ingen på. Usch. Vill bara gömma mig idag.


    Så tråkigt att du mår dåligt BK1986. Jag förstår vad du menar, man uppfattar sin chef som en stabil och stark mur som kan ta emot precis vad som helst, finns inte en tanke för att även de kan gå igenom tuffa saker och ha känsliga perioder. Det var iaf ett bra svar du gav dem. Tänk på att om 10 år så kommer detta vara kvar som en mörk period i ditt liv när du förhoppningsvis njuter av din familjeliv. Kämpa på, det kommer hända dig.

  • linoa131
    Utflykt i verkligheten skrev 2016-04-06 15:18:06 följande:

    Vi hade 3 ägg kvar efter insättning, men visst det är inget jättestort antal. Men en liten rackare hade man ju hoppats på ändå.


    Om det du har i magen ger upphov till graviditet behövs det ändå inga fler . Du får tänka positivt hela vägen till testet ! Samtidigt förstår jag visst din oro. Tänk på att du har en möjlighet just nu och det är guldvärt!
  • linoa131
    Regnbågsdröm skrev 2016-04-06 16:02:31 följande:

    Alltså.. Du skulle bett den dra åt helvete. Problemet är väl just at du är chef, då kanske det svaret hade varit lite olämpligt. Tyvärr. Annars tycker jag du ska be dem hålla käften. Får man det? Jag tycker fan det! Stor jävla kram till dig! Jag är glad över att jag just idag har extremt förstående kollegor.


    Jag hade önskat kunna göra något liknande efter min op som jag såklart inte ville berätta om på jobbet. Men jag är aldrig sjuk så när jag blev sjukskriven i nästan två veckor frågade alla varför när jag kom tillbaka och de gav inte sig med undvikande svar. Såg himla jobbigt speciellt när det inte handlar om omtänksama människor utan mer nyfikenhet och skvaller. Men svarar man kort typ det är inte ditt problem så fattar de direkt att det finns saker att skvallra om
Svar på tråden IVF mars/april