• Åsa

    Jävla vegan!

    Har du läst krönikan eller bara rubriken? Den är inte särskilt argumenterande utan kåserar mest runt upplevelsen att ständigt ifrågasättas för sitt val av kost (av personer som äter kött), d v s samma sak som du reagerar så kraftigt mot i din trådstart.

    Du generaliserar en stor grupp personer utifrån en krönika skriven av enskild person. Du talar liksom inte för mig  för att vi båda råkar äta kött (i mitt fall några gånger i veckan då jag äter ganska varierat), så varför tillskriva en enskild vegan att h*n talar för alla veganer?

    Skribenten har en poäng givetvis, i det lilla som skrivs. Djurproduktion är en stor miljöbelastning. Därtill äter vi väldigt mycket mer kött (och mjölkprodukter) per person nu än för ett par generationer sedan.  Hur man förflyttar sig varierar ju oavsett om man är vegan, vegetarian eller äter kött; du kan inte utgå från att någon flyger eller åker bil i parti och minut för att vederbörande är vegan. Om du själv belastar miljön lägre än genomsnittet via transporter etc är det väl jättebra.

  • Åsa
    Anonym (LindaPuss) skrev 2016-03-14 13:07:12 följande:

    Att läsa era svar är bevis på att veganer inte har något vett i skallen alls. Precis som jag misstänkte. Liksom jämföra våldtäkt och barnaga med köttätande som någon gjorde här, är idioti. Och det är också idioti att påstå att jag är kränkt bara för att jag vill ha respekt. Antar att ni aldrig blir provocerade av nånting alls? Nu lämnar jag denna tråden. Tack för mig.


    Jag äter själv kött och har aldrig stött på den typ av veganer du läser in i "allt" du läser.  Den lilla personliga krönikan du länkade till i trådstarten hade du att döma av din text bara läst rubriken på (och den brukar tidningen sätta och inte skribenten. Det ligger nära tll hands att tro att du utifrån mer eller mindre input du stött på tidigare enbart söker uttalanden som ska bekräfta din upplevelse. Och visst, om du både söker och läser så selektivt, och väljer att tolka det urvalet som "bevis" på din uppfattning, så lär du ju finna stöd för den...
Svar på tråden Jävla vegan!