• Mandel

    Jävla vegan!

    Med tanke på hur lite det svenska jordbruket och då köttet orsakar i form av växthusgaser så är det rätt kött man ska välja om man ska äta kött.
    Sverige importerar inte en massa kraftfoder heller utan är i princip självförsörjande på den fronten så tjata inte om soja som odlas på regnskogsskövlade områden. Då är det nog veganerna som bidrar mer till den sojaodlingen än svenska kossor

    Transporter och onödig shopping, är större miljöbovar än kossor. Kommer inte riktigt ihåg om det vara samma eller till och med större miljöpåverkan från vår godis och läskkonsumtion, men det går oftast obemärkt förbi.

    Till och med gamla sopberg släpper ut mer metangas än kossorna...

    Personligen så äter jag hellre oxfilé än flyger till Thailand och med tanke på att en enda Thailandsresa motsvarar två års köttkonsumtion så blir det mycket kött jag kan äta med gott samvete

    Om hela världens utsläpp är 1m så står Europa för 1dm av de utsläppen och av den decimetern så släpper Sverige ut 1 mm. 
    Känns inte som att vi i första läget ska skjuta oss själva i foten och importera både livsmedel och andra varor utan vi ska kanske lägga fokus på att dra ned på flygande och via skype lära andra länder hur man minskar sina utsläpp.
    Sverige har redan nått sina mål inom minskade utsläpp som var satta till 2020!


    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
  • Mandel
    Anonym (Bs) skrev 2016-03-14 12:59:36 följande:
    350 000 ton soja importeras och används i den svenska fodertillverkningen varje år. Sverige är långt ifrånsjälvförsörjade med andra ord.
    Självförsörjandegraden på foder är 95%.

    Du måste ju ställa det i relation till det totala behovet för att det ska ge något och inte bara skriva en vikt.
    Den vise talar om vad han ser, dåren om vad han hört.
Svar på tråden Jävla vegan!