• Anonym (Bs)

    Jävla vegan!

    Mandel skrev 2016-03-14 11:07:20 följande:

    Med tanke på hur lite det svenska jordbruket och då köttet orsakar i form av växthusgaser så är det rätt kött man ska välja om man ska äta kött.

    Sverige importerar inte en massa kraftfoder heller utan är i princip självförsörjande på den fronten så tjata inte om soja som odlas på regnskogsskövlade områden. Då är det nog veganerna som bidrar mer till den sojaodlingen än svenska kossor

    Transporter och onödig shopping, är större miljöbovar än kossor. Kommer inte riktigt ihåg om det vara samma eller till och med större miljöpåverkan från vår godis och läskkonsumtion, men det går oftast obemärkt förbi.

    Till och med gamla sopberg släpper ut mer metangas än kossorna...

    Personligen så äter jag hellre oxfilé än flyger till Thailand och med tanke på att en enda Thailandsresa motsvarar två års köttkonsumtion så blir det mycket kött jag kan äta med gott samvete

    Om hela världens utsläpp är 1m så står Europa för 1dm av de utsläppen och av den decimetern så släpper Sverige ut 1 mm. 

    Känns inte som att vi i första läget ska skjuta oss själva i foten och importera både livsmedel och andra varor utan vi ska kanske lägga fokus på att dra ned på flygande och via skype lära andra länder hur man minskar sina utsläpp.

    Sverige har redan nått sina mål inom minskade utsläpp som var satta till 2020!


    350 000 ton soja importeras och används i den svenska fodertillverkningen varje år. Sverige är långt ifrånsjälvförsörjade med andra ord.
  • Anonym (Bs)
    Flash Gordon skrev 2016-05-19 16:50:17 följande:

    Den artikeln innehåller ingenting om det jag skrivit.

    Att de som bara äter vegetabilier har lägre risk för hjärtsjukdomar tar inte bort problemet med att vissa livsnödvändiga ämnen inte går att få i sig via vegetabilier, alternativt är mycket svårare att ta till sig från vegetabilier. Med vitamin B12 som det tydligaste exemplet. 

    Detta faktum är inte ens föremål för en diskussion bland de som hanterar frågan. Återstår bara frågan om hur du skall hantera nackdelarna med denna brist-diet.

    För att få i dig ditt dagsbehov av B12 behöver du äta ungefär två kokta ägg om dagen. Eller dricka fyra dl mjölk. Eller äta 25 gram kokt lax.

     


    Det gör den även om du förnekar det. Man kan ha en riktigt bra hälsa och leva riktigt gott som vegetarian och vegan. T.o.m bättre än vad köttätare gör, även om du förnekar det. T.ex b12 tillverkas av bakterier och det kan man ta utan att käka djur.
  • Anonym (Bs)
    Flash Gordon skrev 2016-05-19 17:33:31 följande:

    Varsågod och kopiera in den bit av artikeln som du anser handlar om dessa brister.Det kan man om man röker en cigarr och dricker en fin whiskey efter middagen också.Ja, du måste kompensera för din brist-diet med piller i så fall (eller flaska, jag vet). Det var det jag skrev. Den enda frågan är hur du skall hantera bristerna i din diet.

    Piller eller naturligt.


    Du är rolig du som blundar för att vegetarianer och veganer är friskare än den genomsnittliga köttätare. So what om man tar tillskott? Det är inte så att allt du äter och behöver växer naturligt...
  • Anonym (Bs)
    Anonym (orka med idioter) skrev 2016-05-24 22:34:41 följande:

    Trevligt att till och med en vegan kunde se det roliga i det idiotiska beteendet som veganerna i detta fallet hade... Fast jag misstänker att du inte skrattar åt det, utan du tycker säkerligen något annat var det roliga, troligtvis något som du tror dig ha läst med som jag inte skrev...

    Som sagt jag bryr mig inte vad du har på din tallrik. Jag kommer ALDRIG tvinga dig att äta det jag äter, eller ens döma dig för vad du äter, så länge du inte gör det mot mig. 

    Jag kommer dessutom ta min respekt längre så om jag bjuder in dig på middag så lagar jag mat som du äter, inte mat som jag helst äter. Vilket jag aldrig skulle kräva att du lagar till mig. Så på den punkten visar jag mer respekt...

    Och ja jag hävdar fortfarande att du som vegan inte är bättre än mig, du är heller inte sämre än mig, annat än om du då som sagt dömer mig för vad jag äter, för då är du sämre. Men annars är vi precis lika bra, och du måste helt enkelt inse det.

    Den dagen veganer respekterar icke veganer och inte tror att de är bättre än de så skulle de stiga i aktning i mina ögon. Och troligare skulle jag vara mer intresserad av att lyssna på vad de säger. 


    Det är självklart att veganer är bättre medmänniskor eftersom de främjar alla liv.
Svar på tråden Jävla vegan!