Inlägg från: Progressiv |Visa alla inlägg
  • Progressiv

    Separata badtider för kvinnor och män

    Rataxes skrev 2016-04-29 06:09:02 följande:

    Då hade vi givetvis fått ersätta .


    Vill ägarna verkligen ta den risken när man låter folk härja fritt i badhuset?
  • Progressiv
    Rataxes skrev 2016-04-29 06:50:20 följande:

    Det fanns alltid någon från personalen med. Om någon av oss misskött oss hade det dessutom varit slut med våra sammankomster. Alltså, det handlade om ett tiotal personer i 30-årsåldern. Ett par öl i bastun eller badtunnan . Inga fylleslag vilket du tycks tro.


    Tack för en klargörande beskrivning av händelsen.
  • Progressiv
    PGA skrev 2016-04-29 06:52:02 följande:

    Jag är emot. Vill du bada själv så bygg en pool.


    Eller hur. Mycket smartare dessutom.
  • Progressiv
    K Kalle skrev 2016-05-02 14:40:52 följande:

    Just precis så!


  • Progressiv
    K Kalle skrev 2016-12-16 13:50:10 följande:

    Dessutom, om DO nu sagt att det är OK att göra undantag pga religion gäller det ju överallt annars i samhället också. VARFÖR ger vi vika för ojämställdhet? En jämställdhetsmyndighet håller på att inrättas och man är noga med att det ska vara jämställt i börsbolagsstyrelser, men detta skiter man fullkomligt i. Detta att jämställdheten vrids flera 100 år bak i tiden i förorterna och på en del andra ställen gör liksom inget.


    Det är väl det att det krockar med religionsfriheten? Det är den enda anledning jag kan se till att man accepterar den sortens "undantag" i jämställdhetsarbetet. Jag kan delvis förstå svårigheten att hålla jämt där, men jämställdheten bör såklart ändå gå före. Dags att förnya lagen om religionsfrihet! Frihet att TRO (eller inte tro) vad man vill - ja! Frihet att GÖRA vad man vill - nej!
  • Progressiv
    Pentagram skrev 2016-12-20 09:26:11 följande:

    Det är väl ingen som vill ha det så, får vi hoppas, men bara för att vi VILL att alla trakasserier skall upphöra omedelbart så är det inte som att det magiskt sker. Safe zones finns inte som en lösning på problemet så att vi kan ignorera att lösa det ute i stora världen, utan som ett tillfälligt alternativ för dem som vill använda de, när de vill använda det, TILLS vi löst problemet ute i stora världen. För, det är ett obestridligt faktum att det inte är löst än. Det betyder inte att utsatta grupper FÖRVÄNTAS befinna sig i safe zones, det är safe zones, inte fängelsen.


    Problemet är att de som lägger väldigt stort krut på att förespråka/försvara "safe zones", inte verkar lägga samma krut på det mer allmänna jämställdhetsarbetet rörande kroppslig frihet och dylikt. De ser inte skogen för alla träden, tycks det.
  • Progressiv
    K Kalle skrev 2017-02-08 09:27:26 följande:

    Nu öppnar regeringen för förbud mot könsseparatism i skolan i alla fall. Jag hoppas att det svenska sekulära och jämställda samhället kan sätta en gräns även när det gäller separata badtider.


    Det hoppas jag med. Tror som Flash Gordon ovan att könsseparatism endast förblir en liten parentes i världshistorien, politiska trender kommer och går...
  • Progressiv
    Armiida skrev 2018-03-12 19:47:52 följande:

    Definitivt emot. Man ska kunna umgås med varandra utan problem - ALLA ska lära sig att sköta sig.


    Exakt. Det är trots allt fritt fram att plaska runt i badkar eller insjö med förklädnad om man nu vill det.
  • Progressiv
    poppa01 skrev 2018-03-14 21:45:40 följande:

    vänstern sammarbetar med islamister me detta,

    ser dock inte problemet med själva seperata badtider, det handlar om att skydda barn o kvinnor


    Konservativa och kristna européer har naturligtvis precis samma syn kring detta som muslimer har. Det har att göra med religon/konservatism/hederskultur generellt snarare än den enskilda religionen Islam, även om synen inom densamma naturligtvis är mycket sträng.
Svar på tråden Separata badtider för kvinnor och män