Inlägg från: 879214 |Visa alla inlägg
  • 879214

    Vill ha planerat snitt, första barnet.

    Jag har också BF i november och SKA göra snitt (fast inget inbokat än är bara i v 7). Med mitt första barn fick jag snitt och det var inga som helst problem. Jag tycker en vaginal förlossning är så otänkbart så jag vågade inte ens prata med min bm om det förrän i typ v 34-35. Eftersom det var i ett så sent skede av graviditeten behövde jag inte träffa aurora utan direkt en överläkare som gav mig ett "ja" på typ 10 min. Jag har BARA en positiv upplevelse av snittet, det gjorde inte ont, jag var inte rädd, jag mådde jättebra efteråt. Helt klart något jag längtar till att göra om! I mitt fall handlar det framförallt om förlossningsskräck, jag ser ingen anledning till att plågas och ha ont när jag inte måste. Mitt barn mådde hur bra som helst efter snittet och har aldrig haft några problem, knappt varit sjuk, är nu 1år 10 mån.

  • 879214

    För dig kanske vaginalt är den bästa upplevelsen som finns men du har ju inte snittats och upplevt den (enligt mig) bästa upplevelsen som finns. Smärtfritt, lugnt och harmoniskt. Varför lida när man inte måste :)


    NicsFlicka2014 skrev 2016-04-09 20:10:45 följande:

    Jag har fött fyra barn....alla vaginalt. gravid med nr 5. Skulle aldrig för mitt liv vilja snittas och missa den bästa upplevelsen som finns


  • 879214
    Hoppfullatankar skrev 2016-10-02 11:18:27 följande:

    Har varit med om både vaginalt och snitt, den största skillnaden mellan dem är smärtan. Vid vag tar man smärtan direkt och vid snitt har man smärtan efteråt. Urinläckage blir oftast under själva graviditet.

    Det jag tyckte va negativt med just snitt är att du inte får lyfta efter, samt att du inte kan vara med när pappa klipper navelsträngen osv. Här skickas mamma till uppvaket även om man varit vaken under op, bebis och pappa skickas till BB . Så de första timmarna får man inte vara med sitt barn. Jag hade tur som slapp detta för att uppvaket var fullt.


    Jag hade inte heller någon direkt smärta efter mitt snitt. Man får ju tabletter men jag tackade till och med nej till dom tillslut för jag behövde dom inte.
Svar på tråden Vill ha planerat snitt, första barnet.