• CFly

    Alla män är potentiella våldtäktsmän

    Alla är potentiella allt. 

    Förstår inte frågan. 

    Men om man påstår att alla män är personer som skulle våldta om de fick chansen till det så är svaret ett självklart NEJ. 

  • CFly

    Det är inte svårare än att alla är lite på sin vakt mot alla nya okända människor. 
    Den jag träffar på stan kan attackera mig, råna mig eller vilja mig något illa oavsett jag är man eller kvinna, oavsett den jag träffar är man eller kvinna. 

    Det blir fel om man bara riktar det till att man ska vara på sin vakt när det handlar om män. I verkligheten så kan alla människor vara skumma. Det finns tjejer som rånat män, det finns män som rånat tjejer, det finns tjejer som sparkat på män det finns män som sparkat på tjejer, det finns ja ni fattar... 

    Du kan ju aldrig veta vem du träffar oavsett kön. Så detta ser inte jag som någon fråga som har med kön att göra. 

  • CFly
    Vegomamma skrev 2016-04-12 18:35:00 följande:

    Män våldtar för att vi lever i ett patriarkat där de lär sig att de har rätt att ta för sig av kvinnors kroppar. Varför vissa (eller de flesta?) män avstår vet jag inte, men förhoppningsvis för att de också tycker att det är en sjuk sak att göra


    Jag är man men jag har aldrig lärt mig varken nu eller i min uppväxt att jag har rätt att ta för mig av någons kropp kvinna som man, varken medvetet eller omedvetna känslor. 

    Har aldrig behövt tänka något extra för att avstå något. Jag ser det som en vanlig sunt förnuft grej mot vilken annan människa som helst oavsett kön. 

    Har faktiskt aldrig förstått mig på det man kallar patriarkat, för jag kan inte känna igen mig i något av det man påstår att det skulle ha påverkat mig. Jag har alltid använt min egen hjärna i att analysera omvärlden och köper inte vad andra säger rakt av. 
  • CFly
    LFF skrev 2016-04-14 08:15:31 följande:
    Så kan du svara på resten av frågan också? Hur ska jag, som kvinna, hantera att jag inte vet vem som kan tänkas våldta mig?
    Du kan inte göra något annat än att försöka leva ditt liv så normalt som möjligt. Inte oroa dig i onödan så att du hämmar ditt liv. Samtidigt använda sunt förnuft vid möte med andra. 

    Samma fråga som vad ska jag göra när jag inte vet vem som kan tänkas råna mig, slå ner mig, skjuta på mig, bomba mig  osv. Jag kan inte gå omkring med en överdriven rädsla för det då skulle jag vira in mig i en madrass hemma och mitt liv skulle inte bli kul. Jag får helt enkelt leva på med sunt förnuft. 
  • CFly
    K Kalle skrev 2016-04-14 10:31:07 följande:
    Skillnaden är att om du blir rånad, nerslagen eller skjuten så kommer ingen att anklaga dig för att du inte såg till att inte hamna i den situationen att du bleb rånad, nerslaghen eller skjuten. Kvinnor som blir våldtagna blir anklagade av såväll omgivningen som rättsväsendet för att de försatte sig i situationen (det borde du väl fattat att han inte bara ville låna toaletten).
    Även om folk slutar anklaga varandra för saker så finns ju rädslan kvar där ändå. Det ändrar ju inte det faktiska att oavsett kön så vet du inte vem du träffar på gatan. Det spelar ingen roll om andra kommer anklaga dig för det eller inte. Du kan i alla fall träffa på en våldtäktsman, rånare, you name it. 

    Det sunda förnuftet när man träffar någon måste råda oavsett kön och situation, oavsett anklagande människor eller inte. Så det är ingen skillnad i det.
  • CFly
    Sandra8978 skrev 2016-04-16 10:09:27 följande:
    Kämpa för våra rättigheter ja.
    Gå runt själv full på folktomma gator om nätterna nej.

    = anpassa dig till verkligheten.
    Jag förstår lite vad du menar Sandra. 

    Självklart är målet att ingen ska våldföra sig på någon oavsett kön. Men så länge vi inte har nått dit så är jag ju bra dum om jag ger mig ut i värsta slummen i en storstad ensam där jag vet att det är mycket brott och härjar runt. Om jag då inte vet att jag utsätter mig för en större risk att bli rånad och nerslagen så är jag självklart dumdristig. 
  • CFly
    K Kalle skrev 2016-04-20 13:49:27 följande:
    Men eftersom jag vet att skulden kommer att läggas på mig är jag extra försiktig. Alltid när en serievåldtäktsman går lös uppmanar polisen kvinnor att hålla sig hemma istället för att ta in extra poliser för att få fast svinet.
    Hmm. Jag tycker det är lite konstigt sätt att agera att man blir extra försiktig på grund av vad andra tycker om det ifall man utsätts för ett brott. 

    Det innebär att du skulle bli mindre försiktig om folk inte gav skulden för det. 

    Själva risken för att bli utsatt för brott är ju lika oavsett vad folk tycker om det. I mina ögon så skulle min rädsla vara baserad på den risk det är att jag utsätts för ett brott. Jag skulle inte våga göra mer saker bara för att folk inte dömde mig efteråt. Det viktigaste för mig är att slippa bli utsatt för själva brottet vad det nu än må vara.
  • CFly
    K Kalle skrev 2016-04-20 13:50:12 följande:
    Fast det är ju inte så att det är för att kvinnor går runt lättklädda i skumma kvarter som de blir våldtagna.
    Var står det någonstans att någon menar så? 

    Det jag tror Sandra menar är att oavsett brott så använder man sitt sunda förnuft. Om man t.ex. vet att det är en krog där många våldtäkter har skett så behöver man ju inte gå dit bara för att man tycker att jag ska ha rätt att gå överallt. 

    Ren självbevarelsedrift. 
  • CFly

    Jag kan känna så här. 

    Om jag säger att jag är försiktig för att alla kvinnor är potentiella golddiggers. (Sanningen är väl den att det finns golddiggers men det är långt ifrån en majoritet som är det.)

    Men om jag säger så misstänker jag att kvinnor går in i försvarsställning, känner sig påhoppade m.m. Även om golddiggers inte är i närheten så allvarlig anklagelse som en våldtäkt.

    I nästa fall så förväntas jag som man inte reagera på påståendet att alla män är potentiella våldtäktsmän fast det är en mycket allvarligare anklagelse.

    Hur går det här ihop och visar på ömsesidig respekt för varandra?

    Kan gissa att i vissa fall så har man som kvinna inte tänkt efter hur känsligt det kan vara för mottagaren att höra något sånt och tycker det är lättare att säga så om någon annan än om någon säger något om sitt eget kön. Vilket är fel då jag tycker vi ska behandla varandra lika. 

  • CFly
    S c h n a skrev 2016-04-29 11:36:56 följande:
    Det är samhället och rättsväsendet som påstår att alla män är potentiella våldtäktsmän, och det är därför uttrycket finns. Den dagen kvinnor slipper bli ifrågasatta varför de litade på männen som våldtog dem, kan man ifrågasätta uttrycket.

    Jag förstår om män känner sig orättvist anklagade för att vara mer obehärskade än kvinnor, men att rikta den ilskan mot kvinnor när det är en attityd som återfinns precis överallt inklusive rättsväsendet, gör det bara värre. Som någon skrev tidigare är det ju oerhört många kvinnor som ideligen envisas med att inte se män som djur och potentiella våldtäktsmän, och när de blir våldtagna blir de kallade naiva.

    Vill man göra skillnad, så rikta ilskan dit. Kräv upprättelse där.

    Den dagen kvinnor slipper bli ifrågasatta varför de litade på männen som våldtog dem, kan man ifrågasätta uttrycket. 

    Detta låter för mig som bara en hämnd grej. Så länge ni gör så mot mig får jag göra samma tillbaka. Sånt slutade jag med i lekis. Jag förväntar mig mer av vuxna människor. Inget gott kommer ur att man ska göra två fel. 

    Även om det är andra som skapar ett uttryck så har man ett val att själv stå bakom det och använda det eller förkasta det och inte använda/stödja det. 

    Jag förstår om män känner sig orättvist anklagade för att vara mer obehärskade än kvinnor, men att rikta den ilskan mot kvinnor när det är en attityd som återfinns precis överallt inklusive rättsväsendet, gör det bara värre. Som någon skrev tidigare är det ju oerhört många kvinnor som ideligen envisas med att inte se män som djur och potentiella våldtäktsmän, och när de blir våldtagna blir de kallade naiva.

    Jag ser ingen ilska alls. Jag ser bara en positiv önskan i att behandla folk oavsett kön på ett värdigt sätt med respekt. Det har alla rätt till oavsett kön. Det som blir fel är när man tror sig att det är rätt att behandla ett kön på ett visst sätt men inte tolerera samma lika tillbaka. 

    Det är inte svårare än att om kvinnor inte vill bli stämplade för något som några få kvinnor gör så ska man inte stämpla män för något som några få män gör.


    Eller om det är ok att stämpla alla män för något som få män gör då ska det vara lika ok att stämpla alla kvinnor för något som få kvinnor gör.

    Felet blir om man försöker göra skillnad på kön vilket ju feminismen om någon borde föregår med gott exempel. 

Svar på tråden Alla män är potentiella våldtäktsmän