• Emmet1976

    IVF eller FET i maj. Någon som vill hänga på?

    Jag går oxå på IVF-kliniken i Sthlm (kommit fram via kön äntligen) och jag fyller 40 i oktober.
    Vi måste följas åt!

    Startskottet gick igår för ivf-möjligheten nr 2. :) Planerat uttag är runt den 7 juni.

    Dosen är 375 ie och består av Fostimon. (Första gången körde jag 300 ie av Gonal F och det var på Sophiahemmet och bekostades privat i väntan på att komma fram i kön.)

  • Emmet1976
    peacefrog skrev 2016-06-01 13:59:53 följande:

    Hej. Jag vill gärna hoppa in här. Är ny på familjeliv och har innan försökt hålla mig ifrån forum odyl men då jag är inne på min tredje IVF behöver jag någon som jag kan älta med. Nån som fattar vad man går igenom.
    Har ett barn sen innan som kom till på naturlig väg och inte haft nån brådska med syskon egentligen men när inget hände och utredningen föreslog IVF, samt att jag snart fyller 40 börjar det bli panik. Vart extra glad att se 2 andra jämnåriga i denna tråd! Dessutom från Sthlm. Vi går på Linnekliniken i Uppsala.
    Är alltså mitt uppe i 3e försöket. Är på ruvardag 9 (tror jag?) och har fått 2 tredagars embryon återförda. Har lagt om kosten, gått på akupunktur, försöker bara äta varm mat, komplettera med diverse vitaminer. Vågar inte tro på ett plus för har haft befruktade ägg insatta både vid IVF 1 och 2. Tyvärr inga till frysen så jag har gått igenom de långa protokollen 3 ggr nu. 
    Jag har läst på massor om kost - frågat mina läkare om det men ingen har bra svar. Finns danska kostrekommendationer som ni kanske känner till? 


    Vi 40-åringar är det nya 30. ;)
    Välkommen hit med hopp om att vi ses i en småbarnstråd i mars.
  • Emmet1976

    Idag var jag på VUL och läkaren var inte nöjd. Hon såg bara 3-4 äggblåsor och sa att de diskuterat mig på kliniken eftersom en hög dos (Fostimon 375) kan få motsatt effekt, dvs färre äggblåsor än tex en dos på 300.
    Min första IVF gav 7 äggblåsor (6 ägg) med Gonal F 300 iu.
    Ska dit på fredag igen så får vi se...
    Blev ledsen i själen idag, men måste tänka positivt.

  • Emmet1976
    peacefrog skrev 2016-06-01 20:52:37 följande:
    Hej. Misströsta ej! Det räcker ju med ett bra ägg. Så säger ju alla. Inte så kul att höra det dock då det är mycket fokus på antal i ens egen skalle. Jag har liknande historia. Första uttaget fick jag 11 ägg på enbart Gonal F. Andra uttaget 8 på kombination av Gonal F och Menopur och nu sist "bara" 4 st ägg. Dock vart 3 befruktade (ICSI) och 2 sattes alltså in. Dock är själva celldelningen seg för mig, men "det kan bli barn av det också". Vill också minnas att vid äggplock 1 och 2 fick de ut fler ägg än vad som syntes på ultraljudet inför. Så det kan ju bli fler än vad som nu sågs!
    Tack för dina ord! :)
    Imorgon EM är nästa Vul så det blir spännande.
    Håller tummarna för att dina embryon frodas där inne nu!
  • Emmet1976

    Idag skedde äggplock. 5 ägg vart det. Hoppas alla blir befruktade och delar sig på 4 till ET på torsdag em....

  • Emmet1976
    Jazzgirl76 skrev 2016-06-07 20:07:12 följande:
    Å vad kul! Grattis! Lycka till med ET och hoppas du får många befruktade!
    Tack! :)
  • Emmet1976
    peacefrog skrev 2016-06-08 10:51:42 följande:
    Härligt. Se där, 1 extra iaf. Håller tummarna för dig!

    Själv har jag ytterligare ett misslyckat IVF att bearbeta. Det tredje. Jag är inte färdigt att ge upp än och ska nog byta klinik - vill ha en som vågar ta ut svängarna lite och som inte är så regelstyrda.
    I USA t ex har man helt andra metoder och även på vissa kliniker i Sverige (Falun?) har jag förstått. Man använder andra kosttillskott och mediciner. Behöver något som kan boosta äggkvaliten för det är ju där problemen brukar sitta när man börjar bli lite till åren.
    Vilka mediciner har de använt på dig? Varför skulle Falun vara bättre?
    Hur gammal är du?
    Beklagar att det inte gick denna gång, men nästa håller vi tummarna för.
  • Emmet1976
    Calliope skrev 2016-06-07 21:02:43 följande:
    Lycka till. Håller tummarna för dig.
    Tack :)
    Varför går timmarna så långsamt? Nu 22 timmar kvar till ET och besked om hur mina ägg har skött sig :)
  • Emmet1976
    peacefrog skrev 2016-06-11 21:33:04 följande:
    De använder DHEA, ett "föryngringshormon" som jag läst att verkar vara standard i USA. Dopingklassat i Sverige men du kan köpa det över disk i staterna. Många experimenterar själva med detta men det vågar inte jag. På kliniken i Falun skriver läkaren ut preparatet vad jag förstår, det kallas även Prasteron (osäker på stavning). Man tar alltså detta preparat inför IVF så att äggen ska få bättre kvalitet.
    De använder även några droppar vid insättning som jag förstår ska sänka immunförsvaret något. Har läst om att det också förekommer kortisonkurer i samma syfte men på Linnekliniken gör man varken eller. Eftersom jag blir 40 i december behöver mina ägg alla boost de kan få och jag provar gärna nåt utöver standardprotokollet.
    Jag känner faktiskt lite mer hopp efter att ha fått reda på detta. Att fortsätta som vanligt tror jag faktiskt inte vi hade gjort iom att vi finansierar allt själva.
    Intressant, tack! Läste mer och fann att de borde testa ASP-nivåerna utöver bl.a. Amh och fsh.

    Jag förstår att det är dopingklassat då det är ett dopningsmedel för att höja testosteronet i kroppen och därmed påskynda muskelutveckling. USA är ju USA.
    Att mixtra själv är något jag aldrig skulle våga... Däremot ska jag se till att få göra ASP-test alt beställa hem test för att få en hint om man ligger lågt.
  • Emmet1976

    Ju mer jag läser, desto mer inser jag hur komplicerad vår reproduktionsfunktion är och hur lite vetenskap som faktiskt är fastställd ur ett internationellt perspektiv.
    Vissa har fått Trombyl i tron om att det ska minska missfallsrisk, andra har fått sömnmedel och tredje DHEA, vilket är ett prohormon. Allt för att det summa summarum ska lyckas bli en bebis...

    Männen har i detta fall rätt, vi kvinnor är komplicerade, vilket stödjer tesen om att bakom varje framgångsrik man finns en intelligent kvinna. Det är komplicerat att att bli och vara intelligent. Haha
    Trevlig söndag kära IVF-systrar
    /Hönan Emmet1976 på sin RD 4 (IVF nr 2)

  • Emmet1976
    peacefrog skrev 2016-06-13 10:22:38 följande:
    Eller hur?! Man blir ju hyfsat förvirrad... jag har ju även läst på en hel del om kost och det är väldigt mycket motstridiga "sanningar" även där. Det enda som alla olika "trosinriktningar" verkar ha gemensamt är att gluten ska man undvika/dra ner på. Och det gäller nog för män som kvinnor och för hälsan överlag. 
    Jag finner det dock märkligt att vi inte får mer kostråd annat än kaffe och rökning/alkohol. I Danmark på nån IVF/Gynklinik kör man ju efter KISS-dieten, vilket låter som nån slags GI-diet. Inget hokus pokus men ändå nån slags fingervisning. 

    Ja kvinnor är sannerligen komplicerade utifrån ett biologiskt perspektiv. Tänk bara hur hormonnivåerna fluktuerar under en menscykeln! Inte konstigt att man ibland känner sig lite mano.

    Jag hoppas iaf på att jag ska får DHEA redan nu i sommar givet att testerna visar att det är lämpligt. Sen fortsätter jag med mina kostrestriktioner (inget gluten, laktos och socker). Det har faktiskt gått bra. Min mage mår bättre. Klart att jag saknar godis ibland men när jag har provat så tycker jag att det är så sjukt sött! Sen har jag blivit grym på att göra raw food bollar...

    Håller tummarna för att din ruvning går bra! Och för er andra som också ruvar!
    Det går alldeles för bra för ivf-klinikerna idag och de skulle må bra av ännu mer konkurrens för att ge oss kunder ett större mervärde... De testar lite hejvilt och utför lite väl få kontroller och ger i regel för lite kringtjänster/stöd...
Svar på tråden IVF eller FET i maj. Någon som vill hänga på?