Inlägg från: Furienna |Visa alla inlägg
  • Furienna

    Hur mycket sparar ni åt era barn?

    PGA skrev 2016-04-28 23:18:19 följande:

    Hur mycket sparar ni åt era barn?

    Vi lägger undan 5000 kronor per barn i månaden men jag tycker att det är för lite medan min fru tycker det räcker. Syftet med pengarna är att köpa lägenhet/hus åt dem när de är runt 25 och att det då ska finnas en insats. Vi kommer vid dödsfall av våra föräldrar ärva stora summor pengar men vill inte bygga barnens framtid på det.

    5000*12*25=1500000 i dagens penningvärde.


    Tycker du att 5000 i månaden per barn är för lite? Vad har ni för lyxjobb egentligen? 
  • Furienna
    Holma skrev 2016-04-30 15:09:06 följande:
    Måste man ha ett lyxjobb för att kunna spara 5000 kr var åt sina barn ?
    Ja, för mig skulle det inte finnas på kartan. Min lilla systerdotter får 100 kr i månaden av mig och mamma (alltså vi ger bara 50 kr var), och det får räcka för oss. Vi är ju fattiga pensionärer, så vi kan inte spara 5000 kr i månaden åt henne. Men jag köper också massor av presenter åt lillan. 
  • Furienna
    Fru Ve skrev 2016-04-30 16:07:47 följande:
    Absolut! Barnbidraget är ju inte tänkt för att rika familjer ska kunna spara ihop till kontantinsats åt barnen. Däremot kanske det skulle bli en väldigt dyr administration/kontroll över vilka som skulle få behovsanpassat barnbidrag så frågan är om det skulle löna sig? Kanske billigare att göra som man gör nu och bara betala ut till alla.
    Det är just vad de ansvariga svarar, när man föreslår att barnbidraget skulle bli behovsanpassat: att man då skulle behöva öka på administrationen, så det lönar sig inte. Barnfamiljer kan ju också få extra bidrag när det kniper. Men visst kan det kännas knäppt, att somliga kan bara lägga hela barnbidraget på banken. 
  • Furienna
    LaOtona skrev 2016-05-01 18:32:47 följande:
    Ja, precis. I mina ögon är det därför rimligt att alla barn får barnbidrag.
    Även om vissa knappt klarar sig den sista veckan innan bidraget kommer, medan andra kan bara lägga in hela summan på banken?
  • Furienna
    PGA skrev 2016-05-04 23:48:46 följande:
    Har mer med ekonomiskt sinne att göra än inkomster. Mona Sahlin har en lön på 80000 men går ändå back varje månad.

    Så Mona Sahlin ska ha barnbidrag men inte den skötsamme som inte ens tjänar hälften men trots det sparar åt sina barn?
    Nu har ju alla föräldrar rätt till barnbidrag tills barnet är i sextonårsåldern (jag tycker ju att det borde vara till arton år, men det är en fråga för en annan tråd någonstans), så då har ju Mona Sahlin rätt till barnbidrag (om hon nu fortfarande har några barn, som är sexton år eller yngre), precis som alla de andra.

    Men nej, jag tycker att höginkomsttagare inte borde få barnbidrag på samma sätt som låginkomsttagare. Oavsett om de är sparsamma eller inte. Men som jag skrev tidigare, så kan ju fattiga föräldrar få extra bidrag. Och då kan det jämna ut sig en aning.
  • Furienna
    ITpappan skrev 2016-05-06 14:35:42 följande:
    Jag kan tycka att det är okej att höginkomsttagare inte får barnbidrag. Men då ska de inte betala mer skatt än andra heller - dvs ta bort värnskatt och statlig skatt helt.
    Ja, det låter ju som en bra kompromiss. 
  • Furienna
    gahadas skrev 2016-05-07 11:58:26 följande:
    Fast då får ju samhället mindre pengar och då kan du inte få lika mycket i bidrag.
    Fast då skulle det ju betalas ut färre barnbidrag? 


  • Furienna

    De som inte har barn skulle i så fall få betala mer skatt än de som har barn. Så funkar det ju i t ex USA, där man får göra skatteavdrag för sina barn i stället för att få barnbidrag. Så var det också här i Sverige fram till 1947, då man införde barnbidraget här hos oss.

    Men nu verkar ju de flesta i Sverige vara nöjda med vårt nuvarande system, så då kommer det väl inte heller att ändras. 

Svar på tråden Hur mycket sparar ni åt era barn?