Inlägg från: ITpappan |Visa alla inlägg
  • ITpappan

    Hur mycket sparar ni åt era barn?

    Audin skrev 2016-04-29 19:33:48 följande:

    Barnbidraget

    Men när jag läser hiur många som sparar bb så kam man ju börja diskutera om inte barnbidraget borde vara behovsanpassat! Det finns många fattiga barn idag i Sverige! Kanske ge dem en värdig barndom istället för att spara stora summor till sina barm som alltså redan verkar få allt....


    Trams. En av barnbidragets stora orsaker till dess framgång är ju att alla med barn får det, och får samma summa.

    Vi sparar halva barnbidraget till våra barn i i fonder hos Avanza.
  • ITpappan
    Furienna skrev 2016-05-05 00:01:17 följande:
    Nu har ju alla föräldrar rätt till barnbidrag tills barnet är i sextonårsåldern (jag tycker ju att det borde vara till arton år, men det är en fråga för en annan tråd någonstans), så då har ju Mona Sahlin rätt till barnbidrag (om hon nu fortfarande har några barn, som är sexton år eller yngre), precis som alla de andra.

    Men nej, jag tycker att höginkomsttagare inte borde få barnbidrag på samma sätt som låginkomsttagare. Oavsett om de är sparsamma eller inte. Men som jag skrev tidigare, så kan ju fattiga föräldrar få extra bidrag. Och då kan det jämna ut sig en aning.
    Jag kan tycka att det är okej att höginkomsttagare inte får barnbidrag. Men då ska de inte betala mer skatt än andra heller - dvs ta bort värnskatt och statlig skatt helt.
  • ITpappan
    LaOtona skrev 2016-05-07 18:47:30 följande:
    Ja, varför inte! Undra bara hur samhället skulle fungera då...
    Vi pratar ju inte om att ta bort skatten helt. Bara att göra den platt. Att ta bort här skatten har dessutom varit på vissa partiers agenda, så sent som innan valet.
Svar på tråden Hur mycket sparar ni åt era barn?