Inlägg från: LaOtona |Visa alla inlägg
  • LaOtona

    Hur mycket sparar ni åt era barn?

    Drygt 1000 per barn och månad. I övrigt sparar vi i familjen och tänker att vi investerar för oss. Tanken är att det kommer finnas pengar till barnen ändå men som inte är öronmärkta för barnen.

  • LaOtona
    Holma skrev 2016-04-30 17:55:19 följande:

    Å andra sidan så förlorar vi höginkomsttagare massa på att vara föräldrarlediga istället , tjänar man en bra bit över vad taket är blir det en rejäl förlust dom åren man är hemma


    Det är verkligen sant. Och med tanke på vad man oftare har för omkostnader som höginkomsttagare så är smällen rejäl.
  • LaOtona
    LaOtona skrev 2016-05-01 16:54:32 följande:

    Det är verkligen sant. Och med tanke på vad man oftare har för omkostnader som höginkomsttagare så är smällen rejäl.


    Ja, precis. I mina ögon är det därför rimligt att alla barn får barnbidrag.
  • LaOtona
    ITpappan skrev 2016-05-06 14:35:42 följande:

    Jag kan tycka att det är okej att höginkomsttagare inte får barnbidrag. Men då ska de inte betala mer skatt än andra heller - dvs ta bort värnskatt och statlig skatt helt.


    Ja, varför inte! Undra bara hur samhället skulle fungera då...
  • LaOtona
    ITpappan skrev 2016-05-07 19:11:33 följande:

    Vi pratar ju inte om att ta bort skatten helt. Bara att göra den platt. Att ta bort här skatten har dessutom varit på vissa partiers agenda, så sent som innan valet.


    Ja, det vore fantastiskt!
  • LaOtona
    Aci skrev 2016-07-01 13:11:43 följande:

    [quote=76581252][quote-nick]Audin skrev 2016-04-29 19:33:48 följande:[/quote-nick]Barnbidraget

    Men när jag läser hiur många som sparar bb så kam man ju börja diskutera om inte barnbidraget borde vara behovsanpassat! Det finns många fattiga barn idag i Sverige! Kanske ge dem en värdig barndom istället för att spara stora summor till sina barm som alltså redan verkar få allt....[/qoute]

    Jag tycker verkligen inte att man ska behovanpassa barnbidraget. Barnbidraget är något som följer med och hör till barnet och inget som ska ha med föräldrarnas inkomst att göra.

    Barnbidraget kan även vara en morot till att föräldrar som klarar av att ha barn utan bidraget spenderar mera på sitt barn så att barnet får en bra uppväxt.

    Men sen kan man ju diskutera om det ska tas bort mot en statisk skatt men det förlorar bara låginkomsttagare på i slutändan. Att ha statisk skatt får dom med hög inkomst fördelar av än att få barnbidrag.


    Det handlar nog främst om prioriteringar, är jag rädd. De som har det tufft får bra mycket mer bidrag än ett barnbidrag.
Svar på tråden Hur mycket sparar ni åt era barn?