Inlägg från: Kasperina |Visa alla inlägg
  • Kasperina

    Gemensam middag med större bebis

    Jag åt middag med barnet, mannen åt när han kom hem, ibland kom han inte förrän framåt 20-21.
    För mig var det viktigare att etablera "middag tillsammans" med barnet än med partnern som ändå är vuxen.

  • Kasperina
    Sommar15 skrev 2016-04-29 10:03:25 följande:

    Tycker bara synd om henne som får äta tråkig burkmat utan sällskap och att vi har trevligt och äter senare. Nu ska hon ju öva att tugga så det enklaste och roligaste hade ju varit om hon kunde sitta med och äta samma som vi. Om inte nu så kanske om något år!

    Och att komma hem tidigare är liksom inget alternativ, vi har de jobbtider vi har, kommer bli tillräckligt mycket pusslande att kunna gå tidigare några dagar var i veckan för att hämta på dagis senare ändå.

    Hon är alltid hungrig så trötthet tror jag inte spelar nån roll, ville mest ha förslag på middagstid från andra med liknande arbetstider som vi, när de lägger middagen så att alla kan äta. Samt hur göra med välling! Tror absolut vi skulle kunna styra om hennes rutiner så småningom så att hennes middag hamnar 18-18.30 men då lär hon inte vara sugen på välling vid sängdags och hon sover så bra på den.

    Alla kan ju inte äta middag klockan 17 så borde finnas någon därute som har hittat en bra lösning för barn i olika åldrar? :)


    Men varför ska HON behöva äta ensam? Det är hon som behöver lära sig vitsen med att äta tillsammans, inte du eller din man Den som är hemma äter tillsammans med barnet, och på helgen kan alla äta tillsammans.
  • Kasperina
    Natulcien skrev 2016-04-29 11:02:20 följande:

    Vi åt alla våra mål tillsammans från det att sonen var ca 10 månader.
    Innan dess ammades han fortfarande en del, vilket ledde till viss oregelbundenhet i måltiderna.

    Jag tror att det är jätteviktigt att man äter tillsammans med sitt barn så att det blir en avslappnad och trevlig samvaro kring måltiden och att man själv äter och inte bara fokuserar på barnets ätande.

    Från det att sonen var 10 månader har vi alltid ätit middag tillsammans runt 17.30-18. Inga konstigheter. Han har å andra sidan aldrig sovit för natten så tidigt som kl.19 heller.


    Fast TS vill äta middag 18.30-19...
  • Kasperina
    CAL skrev 2016-04-29 12:41:47 följande:

    Jekla sen middag, skulle bli tokig att äta så sent


    Hahaha, innan äldsta barnet började äta mat åt vi middag ngn gång mellan 20 och 22, det var inte helt enkelt att vänja sig vid att äta middag kl 18...
    Försökte med 17 som "alla andra" i mammagrupperna gjorde, men et funkade inte varken för mig eller barnet, så nu blir det 18
Svar på tråden Gemensam middag med större bebis